Σβόμποντα: Η Ελλάδα εκβιάζεται από ΔΝΤ και ΕΕ

Εντονη κριτική σε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Ευρωπαική Ενωση, που «εκβιάζουν την Ελλάδα», ασκεί ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, Αυστριακός ευρωβουλευτής, Χάνες Σβόμποντα, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ». 

Σύμφωνα με τον κ. Σβόμποντα, «οι ειδικοί (σ.σ. του ΔΝΤ και της ΕΕ), οι οποίοι δεν έχουν να λογοδοτήσουν πολιτικά απέναντι σε κανέναν, προτείνουν μέτρα που είναι αναποτελεσματικά και αντιπαραγωγικά, ενισχύοντας την ύφεση και οξύνοντας τις κοινωνικές εντάσεις». 

Ο ίδιος θεωρεί πως μόνον οι μειώσεις του κατώτερου μισθού δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, ενώ πιστεύει πως μια επιστροφή στη Δραχμή θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και για την ΕΕ.

Προειδοποιεί συγχρόνως, ότι το υψηλό χρέος θα εξακολουθούσε να παραμένει σε Ευρώ και ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν θα μπορούσε πλέον να πληρώσει τίποτε, ενώ εκφράζει την ανησυχία πως ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες με χρέος θα ήταν μεγάλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παπαδήμος: Διάγγελμα σε επανάληψη

Η δημοκρατία σε κρίση: Εκδήλωση της “Αυγής” στη Θεσσαλονίκη