Στις 14 και 15 Ιουλίου οι εξετάσεις στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Στα μέσα Ιουλίου θα διεξαχθούν τελικά οι εξετάσεις για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, με τους υποψηφίους να διεκδικούν μία από τις 80 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για φέτος.

Ενώ, αρχικά είχε οριστεί ως ημερομηνία διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων η 26η και η 27η Μαΐου, λόγω των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, μετατίθεται για τις 14 και 15 Ιουλίου.

Το προκαταρκτικό στάσιο του διαγωνισμού περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία των  υποψηφίων υποχρεωτικά στα μαθήματα: Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους και Πολιτική Οικονομία και Δημόσια Οικονομική.

Κατά το τελικό στάδιο του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε υποχρεωτική γραπτή διαδικασία στο γνωστικό πεδίο Δημόσια Διοίκηση και σε γραπτή και προφορική εξέταση σε ένα ακόμη γνωστικό πεδίο μεταξύ των:  1. Περιβάλλον – Ποιότητα Ζωής, 2. Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, 3. Εφαρμοσμένη Πληροφορική, 4. Κοινωνική Διοίκηση, 5. Οικονομική του Χώρου και Περιφερειακή Πολιτική.

Παράλληλα, θα εξεταστούν γραπτά και προφορικά σε μία ξένη γλώσσα της επιλογής τους ανάμεσα σε αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική ή ιταλική.

Σημειώνεται πως προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα εξεταστικά κέντρα και οι ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καμπανάκι κινδύνου για την Υγεία σε όλη την Ευρώπη

Τριήμερο εκδηλώσεων στο Στέκι Ίσκρα