Γεύσεις και μυρωδιές.
Bar και σκηνές.
Πεζόδρομοι και σοκάκια.
Επόμενη στάση…στην άλλη Θεσσαλονίκη.
Η στήλη αυτή έρχεται να φτιάξει ένα ψηφιδωτό των γωνιών αυτής της πόλης που μας αρέσουν και ταυτόχρονα προσδοκά να είναι η αφορμή για να γνωρίσουμε και άλλες τέτοιες στο μέλλον.
Την ευθύνη να σας προτείνουμε δεν αναλαμβάνουμε, όμως σίγουρα κάπου εκεί θα μας πετύχετε σας διαβεβαιώνουμε. Στην δικιά μας, άλλη Θεσσαλονίκη.
Γράφει η Κατερίνα Μπακιρτζή
Το πλήρες όνομα του εν λόγω μεζεδοπωλείου που βρίσκεται στους Νέους Επιβάτες: «Η Σερβιτόρα, εξαφανίζεται πίσω από την κουρτίνα».
Σύμφωνα με μια ιστορία που κυκλοφορεί στους θαμώνες του το όνομα προέρχεται από την έμπνευση ενός φίλου του ιδιοκτήτη να ανοίξει έναν βιβλίο στην τύχη και να επιλέξει την συγκεκριμένη φράση: «Η σερβιτόρα εξαφανίζεται πίσω από την κουρτίνα». Μάλιστα το όνομα είχε αρχικά επιλεχθεί για το συγκρότημά του αλλά παραχωρήθηκε και από τότε έχει σφραγίσει το πανέμορφο μεζεδοπωλείο μπροστά στην παραλία των Νέα Επιβατών.
Στις αρχές του έτους μάλιστα το αγαπημένο μας μεζεδοπωλείο μετακόμισε σε νέο χώρο στην παραλία των Νέων Επιβατών μερικές δεκάδες μέτρα προς την Θεσσαλονίκη.
Ο χώρος έχει την ιδιαίτερη πινελιά των ιδιοκτητών του και δεν θυμίζει σε τίποτε «κλασσικό» παραλιακό ταβερνάκι. Πολύχρωμος, «εναλλακτικός», άνετος και ταυτόχρονα πολύ οικείος σου δίνει την αίσθηση μιας μεγάλης παρέας. Πολλές φορές μάλιστα θα συναντήσεις και μουσικούς να τραγουδούν σε κάποιο από τα τραπεζάκια του.
Κάθε χρόνο μόλις φτιάχνει ο καιρός αρχίζουν και οι εξορμήσεις εκτός της πόλης και γεμίζουν τα εξωτερικά τραπεζάκια του μαγαζιού.
Την τελευταία φορά που πήγαμε ξεκινήσαμε με «παστουρμά θαλασσινό», καταπληκτικό ορεκτικό με παστό ψάρι πασπαλισμένο με λίγη πάπρικα, σκουμπρί καπνιστό και παγωμένη ρακί. Όπως και κάθε φορά παραγγείλαμε την «Αμοργιανή» μια εξαιρετική σύνθεση που ξεπερνάει κατά πολύ την απλή έννοια της σαλάτας.
Πολύ καλομαγειρεμένα τα μύδια αχνιστά που ακολούθησαν ενώ πολύ φρέσκια και η ποικιλία τηγανητών ψαριών. Στα θετικά εκείνης της ημέρας οι σουπιές που μαγειρεύτηκαν και σερβιρίστηκαν στο μελάνι τους αλλά και το ζυμωτό ψωμί.
Στα μείον του η μικρή καθυστέρηση στο σερβίρισμα τα μεσημέρια των Σαββατοκύριακων όμως όπως γράφει και σε μια σελίδα του καταλόγου: «Η καθυστέρηση είναι προς όφελος της ποιότητας». Τέλος οι τιμές κυμαίνονται σε 12-15 ευρώ το άτομο μαζί με το ποτό.
TIPS: Γευστικότατη η γαριδομακαρονάδα του με φρέσκα χειροποίητα μακαρόνια, την οποία όμως πρέπει να παραγγείλεις τηλεφωνικά.
INFO: Η νέα διεύθυνση είναι Κουντουριώτου 65, Νέοι Επιβάτες και το τηλέφωνο το 2392076174.