in

Στάση εργασίας εργαζομένων στον κλάδο Μετάλλου

Στάση εργασίας εργαζομένων στον κλάδο Μετάλλου

Τρίωρη στάση εργασίας στον κλάδο του Μετάλλου από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, έχει κηρύξει για σήμερα Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1μμ και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου μετάλλου τονίζει:

«Ο αγώνας μας ενάντια στις αδιέξοδες πολιτικές του μνημονίου συνεχίζεται.

Από το 2010 έως σήμερα, η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει μειωθεί κατά 37,3%, η εγχώρια ζήτηση κατά 31%, η απασχόληση κατά 18,20% και οι αποδοχές των μισθωτών κατά 37 δις ευρώ.  Ο μοναδικός δείκτης, με βάση στοιχεία του ΙΝ.Ε. – Γ.Σ.Ε.Ε. που έχει ανέβει κατακόρυφα από το 2009 έως σήμερα στην Ελλάδα, είναι ο λόγος του διαθέσιμου εισοδήματος των εταιρειών προς τις αμοιβές της εργασίας.

Η ουσιαστική κατάργηση του θεσμού των Σ.Σ.Ε. αποτελεί σοβαρό στοιχείο περιορισμού της Δημοκρατίας και της λειτουργίας των θεσμών.

΄Οπως σας έχουμε ενημερώσει, η ΕΝΕΠΕΜ (σιδηροβιομηχανία) δεν δέχεται τώρα να συζητήσουμε την πρότασή μας για υπογραφή Σ.Σ.Ε., αντίθετα προτείνει να δούμε την Σ.Σ.Ε. μετά από 5 ή 6 μήνες.  Περίοδο που θα επικρατήσει η ασυδοσία και ο κανιβαλισμός.  Σε αυτές τις συνθήκες δεν έχει υπογραφεί καμμία Σ.Σ.Ε. από τον ΣΕΒ και σε κανέναν κλάδο.

Η δυνατότητα που είχαμε προσφυγής στην Διαιτησία μετά την Μεσολάβηση του ΟΜΕΔ για υπογραφή Σ.Σ.Ε. δεν υφίσταται πλέον γιατί, με τροϊκανή απόφαση της Κυβέρνησης, πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των εργοδοτών.

Παρ΄όλα αυτά, καταφέραμε και πετύχαμε υπογραφή Σ.Σ.Ε. στην Βιοτεχνία Μετάλλου. Σημαντική και πρωτοπόρος συμφωνία στη χώρα μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Η τραγωδία συνεχίζεται για τους 1100 εργαζόμενους στο Σκαραμαγκά.

Η Αραβολιβανέζικη εργοδοσία κρατά κλειστό το Ναυπηγείο 20 μήνες τώρα με αιχμάλωτους και εξαθλιωμένους τους εργάτες, τους οποίους, χρησιμοποιώντας τους ως ομήρους, εκβιάζει την αδιάφορη κυβέρνηση, ενώ το ανθρώπινο δράμα συνεχίζεται.  Παράλληλα, τα 4 υπερσύγχρονα υποβρύχια σκουριάζουν, ενώ είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης της κατασκευής τους κατά 95%.

Σε αυτήν την τραγωδία κανένας αδιάφορος. Αλληλεγγύη και στήριξη οικονομική ή με τρόφιμα από όλους μας.

ΕΑΣ – ΕΛΒΟ – ΛΑΡΚΟ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ.

Η αμυντική βιομηχανία και ο ορυκτός πλούτος της χώρας δεν εκποιούνται, δεν τεμαχίζονται όπως ορίζει η Τρόικα.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαλύσει, να ξεπουλήσει και μαζικά να απολύσει  συναδέλφους μας.

Στηρίζουμε την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των Ε.Α.Σ. και της ΕΛ.ΒΟ με όλες μας τις δραστηριότητες και αντιστεκόμαστε σε όποιες απολύσεις.

Στηρίζουμε τον Δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ και τον εθνικό πλούτο που παράγει.

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ

Η άτολμη Κυβέρνηση διαλύει, υπονομεύει και επιχειρεί να κλείσει τις Χαλυβουργίες αλλά και τις Βιομηχανίες Αλουμινίου. Σε ορισμένες τα κατάφερε.  

Εφαρμόζει κάθε αρνητική οδηγία απαξίωσης των βιομηχανιών (όπως το κλείσιμο εμπορικού τμήματος στο Σκαραμαγκά) και δεν υλοποιεί Ευρωπαϊκές ρυθμίσεις που οι ανταγωνίστριες χώρες εδώ και χρόνια έχουν εφαρμόσει, όπως είναι οι συμβάσεις διακοψιμότητας. Αφήνει έτσι εκτός ευρωπαϊκού ανταγωνισμού τις Ελληνικές Χαλυβουργίες.

Αντιστεκόμαστε και αρνούμαστε να είμαστε εμείς η καύσιμη ύλη στα εργοστάσια που δουλεύουμε.

Το δράμα επί πολλούς μήνες τώρα συνεχίζεται και στα Σωληνουργία – πρώην Τσαούσογλου – στην Χαλκίδα, με τους εργαζόμενους να είναι σε επίσχεση εργασίας. Στην SPIDER στα Γιάννενα με πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών καθώς και σε άλλα Μεταλλουργικά Κέντρα: Ξάνθης, Κομοτηνής, Βόλου, Θεσσαλονίκης, Τρίπολης κ.λ.π.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Υπογραφή Σ.Σ. Εργασίας

Δικαίωση του αγώνα των εργατών στο Σκαραμαγκά

Δικαίωση του αγώνα των εργατών στα ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ

Στήριξη της παραγωγικής λειτουργίας των χαλυβουργείων και των Βιομηχανιών Αλουμινίου

Δικαίωση του αγώνα των εργατών στη Σωληνουργία Χαλκίδας, στη SPIDER στα Γιάννενα, στις Μεταλλουργικές επιχειρήσεις όλης της χώρας.

Κατάργηση των δεσμών των μνημονίων

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων

Απαγόρευση των απολύσεων

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Θέσεις εργασίας για όλους
Δικαίωμα στη ζωή και στη δουλειά για όλους
Σ.Σ. Εργασίας

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΩΡΑ 13:00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αδυναμία αλληλεγγύης Του Χρήστου Λάσκου

Ένα ραδιόφωνο που ακούει ανέβηκε Θεσσαλονίκη-93,4 στο Κόκκινο!