in , ,

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης: Πονηρές και προεκλογικές οι δήθεν λύσεις Ζέρβα στην καθαριότητα

Πηγή: facebook.com/ZervasMayor

Αύξηση των δημοτικών τελών μετά τις δημοτικές εκλογές, εφόσον επανεκλεγεί ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δήμαρχος, προαναγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης και κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου για «πονηρές, προεκλογικές, δήθεν λύσεις για την καθαριότητα».

Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου επισημαίνει πως «η κακή διαχείριση, η διοικητική ανεπάρκεια και η πολιτική που ακολουθεί στην Καθαριότητα τα τελευταία χρόνια η Διοίκηση Ζέρβα, έχει ως αποτέλεσμα να οδηγήσει τους πολίτες σε αγανάκτηση και τους εργαζομένους σε απόγνωση!».

«Με πονηρές, προεκλογικές, δήθεν λύσεις για την Καθαριότητα και αστείες υποσχέσεις για το μέλλον (Θεσσαλονίκη 2030), η Διοίκηση Ζέρβα, προσπαθεί να υφαρπάξει τις ψήφους των δημοτών, λίγο πριν τις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου.

Καταρχάς, με την προκήρυξη 100 θέσεων στην Καθαριότητα 2μηνης σύμβασης, προσπαθεί να καλύψει προσωρινά και προεκλογικά τα εργασιακά κενά χρόνων.

Δεύτερον, φέρνει προσφάτως ως έκτακτο θέμα στην Οικονομική Επιτροπή την προσωρινή (2μηνη) ιδιωτικοποίηση της περισυλλογής των ογκωδών αντικειμένων, κατόπιν εισήγησης της Δ/νσης Καθαριότητας.

Μετά από αντιδράσεις μας, το θέμα αναβλήθηκε για να περάσει, ενδεχομένως, ξανά από την επιτροπή στα τέλη Αυγούστου», τονίζει ο ΣΕΔΘ και ζητά:

«- Από τους δημότες της πόλης μας να μην “πέσουν” στην παγίδα της Διοίκησης Ζέρβα, που προσπαθεί να “ρίξει στάχτη στα μάτια” με δίμηνες προσωρινές, προεκλογικές λύσεις, θεωρώντας ό,τι έτσι θα ξεχαστεί η τετραετής ανυπαρξία της.

– Από όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης και κυρίως αυτών της Καθαριότητας και όλων των Τεχνικών Υπηρεσιών, να συνταχτούν στο πλευρό του Συλλόγου, αντιδρώντας δυναμικά σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση, έστω και προσωρινή. ‘’Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!”

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οποιασδήποτε μορφής και διάρκειας ιδιωτικοποίηση, να “ρίξουν μαύρο” τόσο στη Διοίκηση Ζέρβα, όσο και στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που θα ψηφίσουν υπέρ της προσωρινής ιδιωτικοποίησης της περισυλλογής των ογκωδών αντικειμένων.

– Από την ΠΟΕ-ΟΤΑ να αντιδράσει και να μας στηρίξει, απέναντι στον προεκλογικό παραλογισμό της Διοίκησης Ζέρβα.

– Τέλος, ΟΛΟΙ οι επικεφαλής των παρατάξεων που λαμβάνουν μέρος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, να δημοσιοποιήσουν με σαφήνεια τις προθέσεις τους για την Καθαριότητα και να πάρουν άμεσα θέση, ενάντια στην προσωρινή ιδιωτικοποίηση της περισυλλογής των ογκωδών αντικειμένων που “μαγειρεύει” η Διοίκηση Ζέρβα».

«Δεν μπορεί να έχουμε δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ σε επισκευές και συντηρήσεις οχημάτων τα τελευταία 4 χρόνια και να μην έχουμε διαθέσιμα οχήματα, με ευθύνη των εργολάβων και της Διοίκησης. Να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας της πόλης και να ψάχνουμε για πανάκριβες λύσεις ανάθεσης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες εργολάβους, ρίχνοντας ευθύνες για την άσχημη κατάσταση της καθαριότητας της πόλης, τόσο στους πολίτες, όσο ακόμα περισσότερο στους εργαζομένους!

Δεν μπορεί να διαθέτουμε δικό μας Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), που υπολειτουργεί με ευθύνη της Διοίκησης και να πληρώνουν οι πολίτες, μέσω των ανταποδοτικών τελών, ένα σωρό χρήματα για να αδειάζουμε καθημερινά 200 τόνους περίπου στον Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας, επειδή δεν μπορούμε να αδειάσουμε στον δικό μας Σ.Μ.Α.!

Είναι κρυφό μυστικό πια, ότι, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, αναμένεται από τη Διοίκηση αύξηση των ανταποδοτικών τελών για τους δημότες, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υποστηριχθεί η πανάκριβη ατζέντα ιδιωτικοποιήσεων, που θα την επιβαρυνθεί για άλλη μια φορά ο λαός της πόλης!», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πορεία του κινήματος για ελεύθερες παραλίες στο Λαγονήσι – Θορυβημένοι οι δήμαρχοι μπροστά στις αντιδράσεις

Σε κρίσιμη κατάσταση 22χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή που μαχαιρώθηκε από τον σύζυγο της