Ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για την διάδoση της αγάπης προς τη φωτογραφία, της πρώτης επαφής με αυτή και την κατανόηση της γλώσσας της, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κοινό της। Στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους, περιμένουν γονείς, φωτογράφους, φίλους της φωτογραφίας και παιδαγωγούς, για ένα λόγο (θετικό, αρνητικό ή εμψυχωτικό) πάνω στο έργο τους.
Εγκαινιάζεται σήμερα , στις 8.00’μμ στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Ιππποδρομίου, η 16η Ετήσια Έκθεση Μαθητικής Φωτογραφίας.
Η έκθεση διοργανώνεται από το Φωτογραφικό Kέντρο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Α’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Στην έκθεση συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων (και Δημοτικών) της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση
Η έκθεση ήδη έχει γίνει θεσμός, καθώς φέτος είναι η δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 120 σχολεία και έχουν εκθέσει φωτογραφίες τους περίπου χίλιοι διακόσιοι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Στο δικτυακό τόπο του ΦΚΘ www.fkth.gr μπορούν οι επισκέπτες να βρουν τα ονόματα των σχολείων και όλων των μαθητών που συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια στις εκθέσεις.