in

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα (Βίντεο και Φωτογραφίες)

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα (Βίντεο και Φωτογραφίες)

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 9 Απριλίου στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

«Η κυβέρνηση σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

“Εδώ και τέσσερα χρόνια οι Κυβερνήσεις των μνημονίων και η Τρόικα  ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Απολύουν παντού στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, συντάξεις, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Συνεχής Ενημέρωση

Θεσσαλονίκη

Δείτε βίντεο από την σημερινή πορεία στην Θεσσαλονίκη

Δείτε φωτογραφίες από τις δύο απεργιακές διαδηλώσεις

13:24: Η πορεία που ξεκίνησε από το ΕΚΘ έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου θυροκολλήθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

12:58: Στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

12:42: Σε εξέλιξη η πορεία που ξεκίνησε από το ΕΚΘ. Μέσω των οδών Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου, Εγνατία, Αντιγονιδών η πορεία κατευθύνεται στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

12:20: Ξεκίνησε η πορεία από το ΕΚΘ. Στο απεργιακό συλλαλητήριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, τα νοσοκομεία, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι στους δήμους, το υπουργείο Πολιτισμού, την ΕΥΑΘ, το λιμάνι Θεσσαλονίκης, την ΕΛΒΟ, την Coca Cola, την ΑΓΝΟ, πρωτοβάθμια σωματεια κ.ά.

12:14: Μαζική και με ιδιαίτεριο παλμό η πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

11:50: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σε λίγο αναμένεται να φτάσουν μέλη των ΕΛΜΕ της πόλης, καθηγητές σε διαθεσιμότητα, σχολικοί φύλακες, πρωτοβάμια σωματεία και φορείς που είχαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

11:49: Ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

11:30: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος των ομιλιών, αναμένεται να ξεκινήσει πορεία η οποία θα ακολουθήσει τη διαδρομή Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Αθήνα

14:05: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος.

13:30: Στο Σύνταγμα η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος. Δυναμικό το συλλαλητήριο.

12:55: Σε εξέλιξη η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος.

12:54: Ολοκληρώθηκε το συλλαλήτηριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

12:41: Υπό αστυνομικό κλοιό η πλατεία Συντάγματος.

12:17: Στη Βουλή έχει φθάσει η πορεία του ΠΑΜΕ. Στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

12:15: Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.  Παράλληλα, πορεία από το Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιούν πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων.

11:36: Συγκεντρώνονται τα πρώτα μπλοκ σωματείων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σε εξέλιξη η πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία ξεκίνησε από την Ομόνοια και κινείται αυτήν την ώρα μέσω της οδού Πανεπιστημίου με κατεύθυνση τη Βουλή.

10:00: Κλειστός με εντολή της αστυνομίας από αυτήν την ώρα και μέχρι νεωτέρας ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο για λόγους ασφαλείας, με αφορμή το απεργιακό συλαλλητήριο των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Οι συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, το απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10:00 στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 μπροστά στο Ε.Κ.Θ. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Προσυγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας θα πραγματοποιήσουν οι ΕΛΜΕ της πόλης, καθηγητές σε διαθεσιμότητα, σχολικοί Φύλακες, σωματεία και φορείς.

Ποιοι απεργούν

Στη γενική απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Λόγω της απεργίας ματαιώνονται τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού. 

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου, μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ανακοίνωσε ότι καλύπτει όσους Συλλόγους αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλα τα έκτακτα περιστατικά, θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, θα είναι τα πλοία την Τετάρτη 9 Απριλίου, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Επίσης, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες – εφορίες – πολεοδομίες, οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση  καθώς και όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην γενική απεργία της  Τετάρτης.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

– Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία.

– Τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή Μετρό, τρένα και τραμ θα κινηθούν κανονικά λόγω της επίταξης των εργαζομένων.

– Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ αναμένεται να κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως τις 9.00 το πρώι και από τις 9.00 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο και στα συλλαλητήρια. Ωστόσο οριστικές αποφάσεις θα πάρουν αφού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του ΔΣ των εργαζομένων.

– Στη Θεσσαλονίκη, από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι,  με απόφασή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου, συμμετέχοντας στη Γενική Απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.. Κατά την ημέρα της απεργίας ο Οργανισμός, θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το alterthess απεργεί

Πρεμιέρα για το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.