in , , ,

Σάββατο 13/11: «Lakes», μία παραστατική συνέργεια ανάμεσα σε χορό, μουσική, λόγο και γραφή

Η ομάδα της καλλιτεχνικής πλατφόρμας The Guest Project σας προσκαλεί στο «Lakes», μία παραστατική συνέργεια ανάμεσα σε χορό, μουσική, λόγο και γραφή το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Στούντιο Pellizco στην οδό Ορφανίδου 5 στη Θεσσαλονίκη.

Θα πραγματοποιηθούν 2 παραστάσεις, στις 18.30 και στις 20.00 με είσοδο 8 ευρώ ενώ είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης (με ονόματα συμμετεχόντων, τηλέφωνο επικοινωνίας και ώρα παράστασης) με επικοινωνία στο [email protected] Μετά τη δεύτερη παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση & feedback ανάμεσα στο κοινό και τους συντελεστές.

Είσοδος με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού ή rapid test/pcr εντός 48 ωρών.

Lakes, παραστατική συνέργεια ανάμεσα σε χορό, μουσική, λόγο και γραφή.

Πώς ο χορός γεννά λέξεις; Πώς οι λέξεις γεννούν κίνηση;

Η performance Lakes πρόκειται για ένα έργο υπό τη μορφή ζωντανού οικοσυστήματος όπου γραφή, λόγος, χορός και μουσική σε πλήρη συνέργεια φτιάχνουν σε παρόντα χρόνο μια παράσταση χορού.
Συγκεκριμένα πρόκειται για μια performance-πείραμα βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό όπου το κοινό συμμετέχει στην από κοινού σύνθεση μέσω της άμεσης/συνειρμικής γραφής.

Δημιουργώντας ένα κυκλικό σύστημα, τρεις σταθεροί πόλοι, αποτελούμενοι από τους ερμηνευτές (3 χορεύτριες,μια ηθοποιός και ένας μουσικός), τον συγγραφέα και το κοινό, τροφοδοτούν ο ένας τον άλλον σε μια συνεχή ροή και από κοινού υφαίνουν μια παράσταση με λόγο- κίνηση- ήχο.

Κατά την ερευνητική διαδικασία κάποια ερωτήματα που απασχόλησαν την ομάδα είναι τα ακόλουθα:

Τι αποτύπωμα μάς αφήνει μια παράσταση χορού;
Πώς διαβάζουμε, ερμηνεύουμε συνδεόμαστε με τον χορό, τι υπάρχει πέραν της διανοητικής κατανόησης ενός έργου;
Τι εικονοποιία μας δημιουργείται, πώς διευρύνεται η φαντασία μας;
Πώς αποκτά σώμα ο λόγος; Πώς απορροφώνται οι λέξεις από το χορευτικό σώμα;
Πώς δημιουργούμε αβίαστα λόγο και λέξεις για όλα αυτά;
Τι είδους ποιητικότητα γεννάται μέσα από αυτή την συνέργεια λέξεων, ήχων και χορού;

Η παράσταση είναι μέρος της συνολικής δράσης χορού με τίτλο “Moving Poetry”, επιχορηγούμενης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 2020-2021.

Συντελεστές
Χορός: Αλέξης Τσιάμογλου, Δήμητρα Μερτζάνη, Μίνα Ανανιάδου, Στέλλα Τριπολιτάκη
Μουσική: Δήμος Βρύζας
Δραματουργία: Ηρώ Βασάλου
Γραφή: Παύλος Σημάτης
Λόγος: Μελίνα Γαρμπή
Artwork: Michelangelo Bevilacqua
Επιμέλεια, Οργάνωση παραγωγής: Μίνα Ανανιάδου, anana collective-AMKE

The Guest Project

Η Guest Project είναι μια ανεξάρτητη καλλιτεχνική πλατφόρμα που παρουσιάζει έργα χορού συνοδευόμενα από ζωντανή μουσική σε μουσεία, χώρους τέχνης και σημεία ενδιαφέροντος. Κάθε project δημιουργείται από διαφορετικούς προσκεκλημένους καλλιτέχνες (χορευτές, δραματουργοί, μουσικοί, κ.α.) μαζί με έναν σταθερό πυρήνα της πλατφόρμας. Από το 2017 -οπότε και ιδρύθηκε από τη Μίνα Ανανιάδου και τη Δάφνη Κραζούδη- η TGP έχει παρουσιάσει 7 έργα χορού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με προσκεκλημένους χορευτές και μουσικούς από Ελλάδα και εξωτερικό στους ακόλουθους χώρους : Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Αλατζά Ιμαρέτ, Ύψιλον, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Κέντρο Έρευνας και Χορού Ι. Ντάνκαν(Αθήνα). Από το 2018 την επιμέλεια και λειτουργία της πλατφόρμας έχει αναλάβει η Μίνα Ανανιάδου.
Κύριος σκοπός του TGP είναι να προάγει συλλογικούς τρόπους δημιουργίας σε όλα της τα στάδια -όπως έρευνα, χορογραφία και δραματουργία-, να δημιουργήσει έναν χώρο αναστοχασμού γύρω από την πράξη της θέασης, να προσφέρει επιμορφωτικές ευκαιρίες μέσω παράλληλων δράσεων (συζητήσεις, σεμινάρια, sharing & feedback sessions, κ.α) και τέλος να κάνει πιο προσβάσιμη την τέχνη του χορού σε κοινό λιγότερο εξοικειωμένο ή με λίγες ευκαιρίες σε πολιτιστικά αγαθά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Όλοι μπορούν να έχουν λόγο για την μήτρα μου εκτός από εμένα

Ερωτηματικά προκαλεί ο θάνατος Έλληνα μετανάστη σε αστυνομικό τμήμα της Γερμανίας