Πτώση για τη Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις, ανεβαίνουν οι Πράσινοι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του ιδρύματος Forschungsgruppe Wahlen (Φορσουνγκσγκρούπε Βάλεν) πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 29-31 Μαρτίου 2011, σε περίπτωση που διενεργούνταν εκλογές αυτή την Κυριακή, οι Πράσινοι θα είχαν άνοδο τεσσάρων μονάδων φτάνοντας το 19%, ενώ το ποσοστό της συντηρητικής Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) θα σημείωνε πτώση κατά δύο μονάδες στο 34%.

Την ίδια στιγμή συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων FDP βρίσκεται στο όριο του πλαφόν 5% για την είσοδό του στη βουλή. Μειωμένο κατά μία μονάδα εμφανίζεται και το ποσοστό του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), φτάνοντας στο 28%, καθώς και το ποσοστό της μετακομμουνιστικής «Αριστεράς», που αγγίζει στο 8%.
Όσον αφορά στα ποσοστά του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Μέρκελ, μόνο το 20% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι επιθυμούν το σημερινό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών-Φιλελευθέρων. Αντίθετα το 48% αναφέρει ότι θα επιθυμούσε κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων. Ένα “μεγάλο συνασπισμό” Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών θα επιθυμούσε το 46% και μία κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Πρασίνων το 34%.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παράνομες οι στάσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοιχτή επιστολή του Α. Χατζηστεφάνου για την απόλυσή του από το Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3