in , , ,

Πρωτοβουλία για μια δημόσια υγεία που θα είναι Λαϊκό Δικαίωμα και Κοινωνικό Αγαθό

Στο κάλεσμα για τη σύσταση ενός δικτύου στην Υγεία και την Πρόνοια προχωρούν μέσω ανακοίνωσής τους 139 εργαζόμενοι και εργαζόμενες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Η πανδημία ανέδειξε ότι απαιτείται να τεθούν τα θεμέλια μιας άλλης κοινωνικής πολιτικής για την Υγεία που να απαντά στο σήμερα και το αύριο του ελληνικού λαού και της χώρας. Για ένα ριζικά νέο, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν εθνικό σύστημα υγείας, που θα αντιμετωπίζει την υγεία ως λαϊκό δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση μαζί με τις πρώτες υπογραφές:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο καλούμε στη συγκρότηση ενός δικτύου εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια, που θα αγωνιστεί μαζί με εργαζόμενους και πολίτες για την υπεράσπιση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για να αποτελεί η υγεία λαϊκό δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό.

Γιατί η κυβέρνηση, με τη συνενοχή της «Επιτροπής Ειδικών», έναν χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, όχι μόνο δεν ενισχύει ουσιαστικά, αλλά υπονομεύει το δημόσιο σύστημα υγείας. Συνεχίζει χωρίς αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση και συνεκτικό σχέδιο περιορισμού της μετάδοσης. Επιρρίπτει τις δικές της ευθύνες στην «ατομική ευθύνη». Καταφεύγει στη στρατηγική των ατελέσφορων λοκντάουν – ακορντεόν με μεγάλο κόστος για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους, βαθαίνοντας την οικονομική ύφεση. Χρησιμοποιεί την αστυνομική καταστολή ως κύριο μέτρο για την πανδημία. Αυξάνει τις δαπάνες για την αστυνομία στον προϋπολογισμό για το 2021, ενώ τις μειώνει για τη δημόσια Υγεία κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Από την άλλη, ο ιδιωτικός τομέας χρηματοδοτείται απλόχερα.

Παρουσιάζει επικοινωνιακά ως θαύμα το εμβόλιο, ενώ γνωρίζει ότι ο εμβολιασμός απαιτεί χρόνο, κρατική οργάνωση, πειθώ και κοινωνικό σχέδιο και ενώ οι πατέντες των πολυεθνικών φαρμάκου και ο ανταγωνισμός τους οδηγούν σε επικίνδυνες καθυστερήσεις στην ΕΕ και την Ελλάδα.

Η υγεία εμπορευματοποιήθηκε πλήρως, οικοδομήθηκε ένα υγειονομικό σύστημα με πυρήνα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων υγείας.

Αυτή η πολιτική ενισχύει τα ανορθολογικά και αντιεπιστημονικά ρεύματα. Η εμπειρία όμως καταρρίπτει τις απόψεις τους. Μέσα σε 12 μήνες από την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού, διαθέτουμε εμβόλια, διαγνωστικές μεθόδους και θεραπευτικές στρατηγικές, επειδή η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν ακολούθησε τη «συνομωσιολογία» των σκοταδιστών και ακροδεξιών.

Το τίμημα από αυτή την άδικη και ταξική πολιτική είναι οι δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, οι χιλιάδες ανάπηροι και οι νεκροί από τη νόσο COVID-19, που γίνεται ακόμη πιο βαρύ, εάν προστεθεί ο αριθμός ασθενών και θανάτων από τη μετατροπή όλου του υγειονομικού συστήματος σε σύστημα αντιμετώπισης του SARS-COV-2 και από την οικονομική κρίση.

Η κατάσταση αυτή δεν ήρθε ξαφνικά. Κάτω από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα, επί δεκαετίες υποβαθμίστηκε σκόπιμα το ΕΣΥ και ενισχύθηκαν οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας. Η κατάσταση χειροτέρευσε δραματικά με τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και τώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζει τη χαριστική βολή με την καταστροφική «Σύμπραξη» Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Η ίδια πολιτική εφαρμόστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις.

Αντιλαμβανόμενοι όλα τα παραπάνω, καλούμε στη συγκρότηση ενός δικτύου εργαζομένων στην Υγεία και την Πρόνοια γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

Καταρχήν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Με ένα εθνικό σχέδιο που να στηρίζεται:

– Στην πρόληψη της διάδοσης του SARS-COV-2 με μέτρα κατά της υπερσυγκέντρωσης στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και μεταφορών, στις δομές ηλικιωμένων, προσφύγων και μεταναστών, στα σωφρονιστικά ιδρύματα.
– Στην πρόληψη της διασποράς, με ένα εθνικό σχέδιο μαζικών και δωρεάν τεστ για τον εντοπισμό των μολύνσεων, την ιχνηλάτηση των επαφών τους, τη στοχευμένη απομόνωση σε ειδικές δομές και την ιατρική παρακολούθηση, με ορθολογική χρήση μέτρων καραντίνας όπου είναι αναγκαίο, ενάντια στην καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών.
– Στην έγκαιρη διάγνωση & αντιμετώπιση της νόσου Covid-19 και στην ταχεία εφαρμογή των συνιστώμενων θεραπευτικών στρατηγικών με στενή ιατρική παρακολούθηση, ώστε να νοσηλεύονται έγκαιρα οι ασθενείς που παρουσιάζουν σοβαρό Cοvid-19, με αύξηση των ΜΑΦ και ΜΕΘ.
– Στην ισότιμη, δωρεάν διανομή των εμβολίων με σπάσιμο των πατεντών, διεθνή συνεργασία και εθνική παραγωγή, με ταχύτητα και προτεραιότητα στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, από ένα ενιαίο κέντρο εμβολιασμών, με ευθύνη της Πολιτείας.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό το σχέδιο χρειάζεται άμεσα να κινητοποιηθεί το κίνημα των υγειονομικών δυνάμεων της χώρας, να οργανωθεί η δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη με κέντρο τον SARS-COV-2 και όχι σε βάρος των άλλων αναγκών. Με ένα κεντρικό κρατικό σχέδιο που θα επιτάσσει τις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας και θα οργανώνει το συντονισμό με τα ιδιωτικά ιατρεία, με όρους δημοσίου συμφέροντος. Παράλληλα, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που προωθεί την «ατομική ευθύνη», μπορεί και πρέπει να οργανωθεί η αγωνιστική δράση και η αλληλεγγύη των δυνάμεων της εργασίας.

Η πανδημία ανέδειξε ότι απαιτείται να τεθούν τα θεμέλια μιας άλλης κοινωνικής πολιτικής για την Υγεία που να απαντά στο σήμερα και το αύριο του ελληνικού λαού και της χώρας. Για ένα ριζικά νέο, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν εθνικό σύστημα υγείας, που θα αντιμετωπίζει την υγεία ως λαϊκό δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό:

– Με μια διαφορετική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με κέντρο την πρόληψη πρώτα από όλα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά, φτωχά στρώματα. Δικτυωμένη στους χώρους εργασίας, σπουδών, μεταφορών και κοινωνικών δομών. Σε αντιπαράθεση με τις μνημονιακές πολιτικές και δεσμεύσεις, καθώς και με το σημερινό, νεοφιλελεύθερο, ιδιωτικο-οικονομικό μοντέλο της νοσοκομειοκεντρικής και ιατροκεντρικής υγείας.
– Με τη μεγάλη αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία και πρόνοια με αναπροσανατολισμό της οικονομικής πολιτικής στο «κοινωνικό κράτος», δηλαδή, στις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, σε αντιπαράθεση με τον προσανατολισμό στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, στους επιχειρηματικούς ομίλους, την αστυνομία και τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Με την αντίστοιχη υποστήριξη του ΕΣΥ με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να καλύπτει πραγματικά τόσο τις έκτακτες, όσο και τις διαρκείς ανάγκες του λαού για περίθαλψη. Με εθνικοποιήσεις και κοινωνικό έλεγχο στη φαρμακοβιομηχανία και τη βιομηχανία παραγωγής υγειονομικών υλικών.
– Με την πρόληψη απέναντι στη συνεχή επανεμφάνιση επιδημιών, νέων ή και παλαιότερων ασθενειών, σωματικών και ψυχικών, με μέτρα προστασίας της εργασίας, της διατροφής, της λαϊκής στέγης, των πόλεων, αλλά και της φύσης, των άγριων και οικόσιτων ζώων, ενάντια στην ανεξέλεγκτη και καταστροφική δράση των πολυεθνικών, που γεννούν τις επιδημίες και τις μαζικές ασθένειες. Με ουσιαστική εκπαίδευση του λαού για την υγεία σε ρήξη με τις συνωμοσιολογικές προκαταλήψεις και την άκριτη αποδοχή των διαφόρων «ειδικών».

Καλούμε στη δημιουργία ενός δικτύου που θα μπορεί:

– Να γίνει ο πόλος έλξης και συσπείρωσης ευρύτερων, έντιμων, μαχόμενων υγειονομικών και εργαζόμενων στην υγεία και την πρόνοια.
– Να δικτυωθεί σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, στους χώρους δουλειάς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στο επιστημονικό δυναμικό και ιδιαίτερα στους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, στο τεχνικό, διοικητικό προσωπικό, που αποτελούν και την σπονδυλική στήλη του συστήματος υγείας.
– Να αποτελέσει το συνεκτικό κρίκο μεταξύ των υγειονομικών και του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος και των φορέων της κοινωνίας, ιδιαίτερα στους δήμους, δρώντας συμπληρωματικά και όχι αντιπαραθετικά με υπάρχουσες συνδικαλιστικές συλλογικότητες.
– Να συνδεθεί με τους πολίτες που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες υγείας και ιδιαίτερα τις πιο ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, όπως οι χρόνια πάσχοντες.
– Να έρθει σε συνεργασία με ανεξάρτητους και έντιμους επιστήμονες άλλων κλάδων, όπως οικονομολόγους και κοινωνιολόγους, καθώς και με δημοσιογράφους.
– Να έρθει σε συνεργασία με διεθνή κινήματα, προάγοντας τη συνεργασία των λαών απέναντι στους ανταγωνισμούς των πολυεθνικών και των κρατών.
– Να χρησιμοποιεί την επιστήμη, να συζητά, να προκαλεί, να αρνείται, να εκπονεί, να προτείνει, να διεκδικεί. Να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση, πρώτα από όλα στα κινήματα, αλλά και να ακουστεί στους θεσμούς και τη Βουλή.
– Να λειτουργεί στη βάση της ισότιμης προσωπικής συμμετοχής, της δημοκρατικής λειτουργίας των συμμετεχόντων, της πλατιάς συναίνεσης.
– Να δρα με το βλέμμα στην ενίσχυση του μαζικού κινήματος, την ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού.

1. Αβδούλος Ευθύμης, ειδικευμένος νοσηλευτής
2. Αγαπάκης Δημήτρης, ιατρός ΕΣΥ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ)
3. Αδαμόπουλος Δημήτρης, Φυσικοθεραπευτής Msc
4. Αλπά Ευαγγελία φοιτήτρια Ιατρικής
5. Αμπελογιάννη Βάσω. Διπλ. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής. Προϊσταμένη Τμήματος Πληροφορικής του ΓΝ Άρτας, Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ. ν. Άρτας, Μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ
6. Αντωνοπούλου Μαντώ, Συνταξιούχος Οδοντίατρος πρώην μέλος του Δ.Σ. της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
7. Αλεξίου Βαγγέλης, Ακτινοδιαγνωστης στο Κ.Υ Γουμένισσας
8. Αργυρόπουλος Διονύσιος, φοιτητής Ιατρικής Πατρών
9. Ασμάνης Στράτος, μέλος της διοικούσας επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών – ΝΠΔΔ.
10. Βαϊνά Αλεξάνδρα, νοσηλεύτρια
11. Βαρεμένος Γιάννης, φαρμακοποιός Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
12. Βαρσάμης Αντώνης, ειδικευόμενος ιατρός Ψυχιατρικής, ΨΝΑ
13. Βέρη Εύη, ιδιώτης Οδοντίατρος Αγρίνιο
14. Βήχας Γιώργος, Καρδιολόγος Κ.Υ. Καλυβίων
15. Βουγγέλης Στρατής, τεχνολόγος ακτινολόγος Νοσοκομείο Πρέβεζας
16. Βουτσινά Βάσω, τεχνολόγος ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς. Πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων
17. Βουτυράκη Μαρία, Φαρμακοποιός, Πατρα
18. Γαλάνη Πένη, βιολόγος, υποψήφια διδάκτορας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αθήνα
19. Γαρδικλής Δημήτρης, νοσηλευτής, Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας
20. Γεροτζιάφας Γρηγόρης, Καθηγητής Αιματολογίας, Διευθυντής του Research Group “Cancer-Hemostasis-Angiogenesis” INSERM U-938 Sorbonne University
21. Γεωργάκης Θεοδωρής, οδοντίατρος, Γερμανία
22. Γιακουμής Τάσος, γενικός ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ, Κ. Υ. Κ. Αχαΐας, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑ
23. Γιαμαρέλου Μαντυ, ειδικευόμενη Ψυχιατρικής, ΠΓΝΠάτρας
24. Γιαννόπουλος Σωκράτης, ειδικευμένος ψυχίατρος
25. Γιαπράκης Γιάννης, ιδιώτης ακτινολόγος
26. Γιούργα Μαρία, ιατρός εν αναμονή έναρξης ειδικότητας
27. Γκίγκας Μάκης, διοικητικός στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα- Κυριακού»
28. Γκορτσίλας Αργυρης, φαρμακοποιός, Ρόδος
29. Γραμματικόπουλος Γεράσιμος, ιδιώτης νευρολόγος
30. Γρυπιώτης Λεωνίδας, τεχνίτης κεραμιστής στο Ξενώνα προγράμματος Ψυχαργώς του Νοσοκομείου Μεσολογγίου
31. Δαβανέλος Κωνσταντίνος, ιδιώτης νευροχειρούργος, Αθήνα
32. Δαμιανάκης Νικόλαος, ψυχολόγος Msc, Κέντρο Θεραπείας και Απασχόλησης ΑμΕΑ, Κρήτη
33. Δελαβίνια Χριστίνα, φοιτήτρια Ιατρικής
34. Δημητρούκας Νίκος, επικουρικός νοσηλευτής ΜΕΘ ΠΓΝ Πάτρας
35. Δικαιάκος Μιχάλης, ψυχίατρος, Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου.
36. Δημητρίου Έφη, τεχνολόγος ακτινολόγος στο ΓΝΙ Χατζηκώστα
37. Δρίτσας Σπύρος, γενικός χειρουργός, Μάντσεστερ, Βρετανία
38. Ευσταθίου Νικολίτσα, νοσηλεύτρια προϊσταμένη Αιμοδοσίας Νοσοκομείο Αγρινίου
39. Ζδούκος Θεόδωρος, ιατρός, ΚΥ Μηχανιώνας, Διευθυντής ΕΣΥ, πρώην μέλος ΔΣ της ΕΝΙΘ
40. Ζιαζιάς Δημήτρης, επικ.παθολόγος ΠΓΝΠάτρας, πρόεδρος Ε.Ι.Ν.Αχαϊας
41. Ηλιόπουλος Ηλίας, επίκουρικός ορθοπεδικός ΓΝ Αιγίου
42. Ιντζεγιάννη Βαγγελιώ, συνταξιούχος οδοντίατρος
43. Καΐκης Άρης, παθολόγος, ΓΝ Ρόδου
44. Καλαϊτζοπούλου Ηλέκτρα, βιολόγος, υποψήφια διδάκτορας Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών
45. Καλατζής Βασίλης, αγροτικός ιατρός
46. Καλογεράκη Ντίνα, νοσηλεύτρια Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου
47. Καραδήμα Κωνσταντίνα, νοσηλεύτρια Τ.Ε.Π. Νοσοκομείου Αγρινίου
48. Κανελλάκης Παναγιώτης, γενικός γιατρός, ΤΟΜΥ Άνω Πόλης Πάτρας, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΤΟΜΥ 6ης ΥΠΕ
49. Καραπάνος Στάθης, ιδιώτης οδοντίατρος, Νάξος
50. Καρυδάκης Ανδρέας, καρδιολόγος ιδιώτης, Πάτρα
51. Κασβίκη Πηνελόπη, νοσηλεύτρια Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Αγρινίου
52. Κατράδης Ιωάννης, φυσιοθεραπευτής
53. Κατσαρού Μέλπω, ακτινολόγος Νοσοκομείου Αγρινίου
54. Κατσίκη Νότα, οδοντίατρος περιοδοντολόγος, Ολλανδία
55. Κατσούλη Κωνσταντίνα, ιδιώτης οδοντίατρος
56. Κελεσίδου Ράνια, ειδικευόμενη Παιδιατρικής, Καραμανδάνειο Πάτρας
57. Κοίλιας Σωτήρης, παθολόγος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου
58. Κολιγιάννη Λέτα, νοσηλεύτρια στο ΓΝΑ «Λαϊκό»
59. Κόνιαρης Χρήστος, εργαζόμενος στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ
60. Κουκίδου Σοφία, ειδικευόμενη Πνευμονολογίας, ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία”
61. Κουρμουλάκης Γιάννης, ψυχολόγος, Αντιπρόεδρος του Σωματείου «ΨΝΑ»
62. Κουτσοδόντης Γιάννης, νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Χίου
63. Κουτσοπούλου Έμμυ, ψυχίατρος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ
64. Κουτσούλας Κωνσταντίνος, φοιτητής ιατρικής, αντιπρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής ΑΠΘ
65. Κουτσουράκης Δημήτρης, νοσηλευτής, Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χίου
66. Κυριαζάτη Κωνσταντίνα, νοσηλεύτρια
67. Κωνσταντάκης Γιώργος, ιδιώτης φαρμακοποιός, Βαθύ Σάμου
68. Λαγωνικού Άννα, νοσηλεύτρια
69. Λιοδάκης Ανδρέας, ιδιώτης ΩΡΛ
70. Λομβαρδάς Γιάννης, οδοντίατρος, συγγραφέας, Αθήνα
71. Μακρή Αλέκα, γυναικολόγος-μαιευτήρας
72. Μακρής Ανδρέας, συνταξιούχος υγειονομικός, πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ
73. Μαντέλας Νίκος, βιολόγος, Αθήνα
74. Μαρκάτης Λευτέρης, πνευμονολόγος, ΓΝ Κέρκυρας
75. Μάρκου Κώστας, οδοντίατρος
76. Μαυρέλος Μάνος, τεχνολόγος ακτινολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
77. Μερμίγκης Στέλιος, φαρμακοποιός Νοσοκομείου Αγρινίου
78. Μητροβγένης Γιώργος, οδοντίατρος, Δάφνη Αττικής
79. Μήτσος Δημήτρης, γενικός ιατρός, Περιφερειακό Ιατρείο Γαβαλούς
80. Μιχελάκου Καλλιόπη, παιδοψυχίατρος Κ.Ψ.Υ-Κο.Κε.ΨΥ.ΠΕ Γ.Ν.Πρέβεζας
81. Μπάμπη Στέλλα, οδοντίατρος προσθετολόγος, Αθήνα
82. Μπένος Αλέξης, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ
83. Μπαμπουνάκη Χαρά, ιδιώτης φαρμακοποιός, Ηράκλειο Κρήτης
84. Μπαρμπαλιά Ελένη, Πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας, χρόνια πάσχων ασθενής
85. Μπαρούτσου Ευγενία, οδοντίατρος, Νέα Σμύρνη Αττικής
86. Μπρόβα Ελένη, νοσηλεύτρια στο ιατρείο του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου ΛΚΔΜ
87. Μωραΐτης Πάνος, οδοντίατρος, Αθήνα, μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
88. Νάνου Γλύκα, ιδιώτης νευρολόγος, Δράμα
89. Νείλα Χριστίνα, ιδιώτης παιδίατρος
90. Νείλας Γιάννης, ιδιώτης νευρολόγος
91. Νικολαΐδης Γιάννης, ιδιώτης παθολόγος, Κιλκίς
92. Νικολακοπούλου Ακριβή, νοσηλεύτρια προϊσταμένη Μ.Τ.Ν. Νοσοκομείου Αγρινίου
93. Νικάκης Παναγιώτης, νευρολόγος Νοσοκομείο Αγρινίου
94. Νταλιάνη Κωνσταντίνα, οδοντίατρος Αθήνα
95. Νταμάγκας Αποστόλης, ιδιώτης καρδιολόγος Τρίκαλα
96. Ξενιάδη Εμμανουέλα, ιατρός Παθολόγος στη Χίο.
97. Οικονόμου Αικατερίνη, ειδικευόμενη Νευρολογίας, ΓΝΑ Ευαγγελισμός
98. Παλαβιτσίνη Μαριλίνα, οδοντίατρος, Αθήνα
99. Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος, χειρ. οδοντίατρος
100. Παναρέτου Λευτέρης, τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ»
101. Παντελής Αποστόλης,τεχνολόγος-ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.
102. Παπαδάκη Ειρήνη, οδοντίατρος, Γαλλία
103. Παπαδοπούλου Μαρίνα, ψυχολόγος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Δημόσιας Υγείας ΑΠΘ
104. Παπακωνσταντινόπουλος Παναγιώτης, νευρολόγος
105. Παπαναστασίου Αφροδίτη, νοσηλεύτρια
106. Παπαποστόλου Αποστόλης, Επ.Α’ παθολόγος, ΓΝ Μεσολογγίου
107. Παππας Σπύρος, ιδιώτης φαρμακοποιός Αγρινιο
108. Παρασκευά Ευδοξί, ΤΕ Πληροφορικής, Πρώην Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου
109. Πασχάλη Βιβή, τεχνολόγος ακτινολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»
110. Περάκη Γεωργία, β.νοσηλεύτρια, ΤΕΠ -ΚΥ ΓΝ Ιεράπετρας.
111. Πέτρας Κων/νος, βοηθός φαρμακείου Νοσοκομείου Αγρινίου
112. Πουρνάρα Βασιλική, μικροβιολόγος, Διευθύντρια Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Αγρινίου
113. Πράγιας Λεωνίδας, γενικός ιατρός περιφερειακό ιατρείο Αράχωβας
114. Πρασούλης Ιωάννης, ιδιώτης νευρολόγος, Ιωάννινα
115. Ρεντίφη Κωνσταντίνα, νοσηλεύτρια Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου Αγρινίου
116. Σαγκανά Φούλα, γιατρός βιοπαθολόγος – Κλινική Μικροβιολόγος Δρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ PG Imm.Dept Medical Shool University of London, Διευθύντρια Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών).
117. Σαντής Δημήτρης, εργαζόμενος στην Fpharmis, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων Αττικής
118. Σαράντης Θανάσης, ειδικευόμενος ιατρός Ψυχιατρικής, ΨΝΑ
119. Σέρμπος Θανάσης, επόπτης Δημόσιας Υγείας στο «Δρομοκαϊτειο»
120. Σιαμαντάς Γιάννης, οδοντίατρος, Αθήνα
121. Σιάτρας Βαγγέλης, διοικητικός στο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”
122. Σιδεράκη Όλγα, μαία
123. Σολωμός Θεόδωρος, γενικός ιατρός, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Νότιου Τομέα Πατρών
124. Σοφούλη Γεωργιάννα, αγροτική ιατρός
125. Στάχτιαρη Αρετή, νοσηλεύτρια Μ.Ε.Θ Νοσοκομείου Αγρινίου
126. Στεργίου Δημήτρης, ειδικευόμενος ιατρός Χειρουργικής, ΓΝΑ Ευαγγελισμός
127. Τερζάκης Μιχάλης, ειδικευόμενος γενικής ιατρικής Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης
128. Τερζάκης Κωνσταντίνος, οπλίτης ιατρός
129. Τζανής Παναγιώτης, φοιτητής Ιατρικής
130. Τζήμας Αλέξανδρος, ψυχολόγος
131. Τουμπέλης Βασίλης, νοσηλευτής, πρώην πρόεδρος ΟΣΝΙΕ
132. Τράντος Γιάννης Άγγελος, ειδικευόμενος ιατρός Ορθοπαιδικής, ΓΝΑ ΚΑΤ
133. Τσιαπής Δημήτρης, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών. (Π.Ο.Ι.Ε. – ΦΣΕΚ)
134. Τσιμογιάννης Ιωάννης, συνταξιούχος χειρουργός, ΕΣΥ Ιωάννινα
135. Τσόχατζης Στέλιος, επικ.χειρουργός, ΓΝΠάτρας “Άγιος Ανδρέας”, αντιπρόεδρος Ε.Ι.Ν.Αχαϊας, μέλος Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
136. Τυροβολάς Στέφανος, φαρμακοποιός
137. Φλυτζανής Δημήτρης, ΠΕ πληροφορικής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
138. Χαντζή Όλγα, ιδιώτης βιοπαθολογος, Χαλκίδα
139. Χατζηνάκης Βασίλης, ιατρός ΩΡΛ, Αθήνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Για ακόμη μια μέρα στους δρόμους φοιτητές-τριες ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Ειδικά Σχολεία: «υποδέχτηκαν» τον πρωθυπουργό με το σύνθημα «όχι στα σόου και στην υποκρισία»