in

Πορείες αλληλεγγύης στον Β. Δημάκη

Πορείες αλληλεγγύης στον Β. Δημάκη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον κρατούμενο Β. Δημάκη καλούν δεκάδες συλλογικότητες το απόγευμα στις 5:30 στο μετρό της Κατεχάκη απ` όπου θα ξεκινήσει πορεία στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. Πορεία αλληλεγγύης και στη Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοβουλία Support Art Workers Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Καμαρά διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή και το δικαίωμα στη μόρφωση του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη.

«Η αδιαφορία της Πολιτείας και η αναλγησία του Σωφρονιστικού Συστήματος εξανάγκασαν για πολλοστή φορά σε Λευκή Απεργία, αρνούμενες με διάφορα προσχήματα, το δικαίωμά του στην εξ αποστάσεως συνέχιση των ακαδημαϊκών σπουδών του ως φοιτητού του “Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης” του ΕΚΠΑ.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας κρατώντας στο ένα χέρι ένα βιβλίο και στο άλλο μια φωτογραφία του Βασίλη… (θα υπάρχουν τυπωμένες, όσοι όμως μπορέσετε, παρακαλείσθε να εκτυπώστε την δική σας, διότι αναλόγως την προσέλευση ενδέχεται να μην φτάσουν). Ζητάμε την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του από την πλευρά της Πολιτείας» αναφέρεται στο κάλεσμα.

Ο Βασίλης Δημάκης, ξεκίνησε στις 24 Μαΐου για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας λόγω του πρωτοφανούς εμπαιγμού του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, η οποία αρνείται το δικαίωμα στην εκπαίδευση του κρατούμενου.

Ο Β. Δημάκης απαιτεί την μεταφορά στο κελί του από τα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και διεκδικεί το δικαίωμα να παρακολουθεί τη σχολή του.

Λίγα στοιχεία για την υπόθεση του κρατούμενου φοιτητή:

Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, μετήχθη εκδικητικά και παράνομα (με προσωπική απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου) στις 17/4/2020 από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών γιατί συμμετείχε ως εκπρόσωπος των κρατούμενων στις ειρηνικές κινητοποιήσεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών εν μέσω COVID-19. Ξεκίνησε αμέσως απεργία πείνας (με υπεύθυνη δήλωση από 21/4) και δίψας (από 27/4) ζητώντας την επαναμεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού για να συνεχίσει την εκπαιδευτική του προσπάθεια με αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως είχε κερδίσει με τον αγώνα του το 2018. Μετά από τις αντιδράσεις των καθηγητών και των συμφοιτητών του, αλλά και με τη στήριξη ενός μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης χιλιάδων πολιτών και δεκάδων φορέων, το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών έκανε δεκτό το αίτημα της επαναμεταγωγής του στις 30/4/2020, οπότε και ο Βασίλης έληξε την απεργία πείνας και δίψας.

Όταν μετά από νέες πιέσεις και με καθυστέρηση, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής υπέγραψε τη μεταγωγή του στις 8/5/2020, ο Βασίλης Δημάκης μετήχθη την επομένη πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού: αντί όμως να οδηγηθεί στο κελί του στην Δ’ Πτέρυγα, απομονώθηκε από τους συγκρατούμενούς του και οδηγήθηκε στην ειδική πτέρυγα των κρατούμενων για τρομοκρατία στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Παρόλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν με δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτης στις 10/5/2020 ότι ο Βασίλης θα συνεχίσει την εκπαίδευσή του και η μεταγωγή του στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού οφείλεται στην 14ημερη καραντινα λόγω κορονοϊου, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. Ο Βασίλης παραμένει κλεισμένος στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μετά την λήξη της 14ήμερης καραντινας, χωρίς πρόσβαση σε υπολογιστή για τα μαθήματά του.

Με όλες αυτές τις εκδικητικές ενέργειες, το ελληνικό κράτος βασανίζει τον Βασίλη Δημάκη, έναν κρατούμενο που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα αυτοσωφρονισμού.

Ο Βασίλης Δημάκης με δήλωσή του στις 24/5/2020 ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε τροφή, νερό και επικοινωνία.

Υπογράφετε στο ήδη αναρτημένο ψήφισμα στην πλατφόρμα avaaz εδώ: https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/ypoyrgeio_prostasias_toy_politi_elliniki_kyvernisi_na_ginei_dekto_to_aitima_toy_kratoymenoy_foititi_vasili_dimaki_gia_epistrofi_sto_keli_toy/details/?fbclid=IwAR2SoMSl2qz4kuFrbxpdCF8EyTO450yCBJVNhTGMDqvrrhtldwjNn4eckds

Στα αγγλικά υπάρχει μεταφρασμενο αυτό το κείμενο: https://www.facebook.com/justicevdimakis/posts/114425210262512?__tn__=-R

Στέλνετε τα ψηφίσματά και τα αίτημά σας για επαναμεταγωγή του Βασίλη Δημάκη στους αρμοδίους. Δεν βρίζουμε, δεν σπαμάρουμε, είμαστε αξιοπρεπείς. Θέλουμε να ακουστεί η φωνή του κινήματος συμπαράστασης στον κρατούμενο φοιτητή απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη:

[email protected] (Υπουργείο ΠΡΟΠΟ, με την ένδειξη: Κοινοποίηση προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής)

[email protected] (Υπουργείο ΠΡΟΠΟ, με την ένδειξη: Κοινοποίηση προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής)

[email protected] (Υπουργείο Παιδείας)

[email protected] (Υπουργείο Δικαιοσύνης)

[email protected] (Γραφείο Πρωθυπουργού).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εθνο-ΣΥΡΙΖΑ. Του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου

ΚΕΕΡΦΑ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Τσαμασλή – Ο ρατσισμός δεν θα περάσει