in ,

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό στη Θεσσαλονίκη

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό στη Θεσσαλονίκη

Υπό την δυνατή βροχή πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης μέσω των οδών Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή με κατάληξη στην Καμάρα.

Στην κινητοποίηση κάλεσαν η Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Ν. Ρωμανό, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις.

 

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ο αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα νικήσει τη βαρβαρότητα! 

Το κράτος δείχνει για ακόμα μία φορά το πιο ανάλγητο πρόσωπό του απέναντι στους κρατούμενους. Ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 10 Νοέμβρη διεκδικώντας το νόμιμο δικαίωμά τους στις εκπαιδευτικές άδειες.

Ο Νίκος Ρωμανός έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις μέσα στη φυλακή και είναι πλέον φοιτητής των ΤΕΙ. Έτσι, ενώ ακόμα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να τον βραβεύσει και είχε μεταχθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου προκειμένου να διευκολυνθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων στο ΤΕΙ όπως ορίζει ο νόμος, το αίτημά του για εκπαιδευτική άδεια απορρίφθηκε.

Η κατάσταση της υγείας του Ν.Ρωμανού χαρακτηρίζεται επικίνδυνη από τους γιατρούς καθώς συμπληρώνει ήδη 22 μέρες απεργίας πείνας.Σήμερα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς και παρόλη την απόλυτα κρίσιμη κατάστασή του, ο εισαγγελέας των φυλακών διατάσσει την αναγκαστική του σίτιση.  Ο δικηγόρος του και οι γιατροί του νοσοκομείου επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε οριακή για την ίδια του τη ζωή κατάσταση.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το δίκαιο αγώνα του απεργού πείνας Ν.Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος και απαιτεί την ικανοποίηση των αιτημάτων των κρατουμένων από την κυβέρνηση και την ελληνική δικαιοσύνη.

Να δοθούν άμεσα εκπαιδευτικές άδειες στους Νικο Ρωμανό και Ηρακλή Κωστάρη.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Πλήρη δικαιώματα για τους κρατουμένους Ηρ. Κωστάρη και Ν. Ρωμανό

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό που με το έσχατο αυτό μέσο αγωνίζονται για να τους παρασχεθούν οι προβλεπόμενες για όλους τους κρατούμενους εκπαιδευτικές άδειες. Και οι δύο έχουν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για αυτό, ενώ ο Ηρακλής Κωστάρης επί διόμισυ χρόνια πριν έπαιρνε τις σχετικές άδειες, χωρίς ποτέ να παραβιάσει τους όρους τους. Σταματήσαν να του χορηγούνται μετά την απόδραση του Χρ. Ξηρού αυθαίρετα και χωρίς αιτιολογία.

Καταδικάζει την εκδικητική, κινούμενη από λόγους πολιτικής αντιπαλότητας άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει την ισονομία στις φυλακές, παραβιάζοντας απροκάλυπτα το νόμο και χρησιμοποιώντας τις διακρίσεις ως μέσο επιλεκτικής κοινωνικής και βιολογικής εξόντωσης των κρατουμένων. Είναι μία πολιτική συνεπής προς την όλη πολιτική οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης που υπηρετούν τα μνημόνια και ο καθημερινά αυξανόμενος αυταρχισμός της.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την κυβερνητική αναλγησία και την αδιαφορία για την εκπλήρωση των αναγκών υγείας και εκπαίδευσης των κρατουμένων εξαντλεί το ενδιαφέρον της στη δημιουργία φυλακών τύπου Γ και υψίστης ασφαλείας, χώρων στέρησης δικαιωμάτων και απομόνωσης. Καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τη νεολαία, τους δικηγορικούς συλλόγους, τους κοινωνικούς φορεία, τα κόμματα να σταθούν στο πλευρό των Κωστάρη και Ρωμανού.

Απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας, για τον κίνδυνο της υγείας των οποίων ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θεσμικές μεταβολές και πολιτικές συμμαχίες στα πανεπιστήμια. Του Γιώργου Αγγελόπουλου

Αφιέρωμα: Νέα παγκόσμια τάση η επαναδημοτικοποίηση του νερού