Πλάτες Κον-Μπεντίτ στη Μέρκελ

«Το πρόβλημα δεν είναι η Μέρκελ» δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, απαντώντας στις επικρίσεις των γάλλων σοσιαλιστών για την Καγκελάριο της Γερμανίας και την ευρωπαϊκή της πολιτική.

Μετά την πολεμική γύρω από το κείμενο του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο στη συνέχεια διορθώθηκε, και το οποίο κατηγορούσε την Ανγκελα Μέρκελ για «εγωιστική αδιαλλαξία», ο συμπροεδρεύων της ομάδας των Πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο δήλωσε ότι «οι γάλλοι σοσιαλιστές μιλούν στο κενό».

«Το πρόβλημα δεν είναι η Μέρκελ, είναι η κατεύθυνση της Ευρώπης» δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

«Αντί να στρεφόμαστε κατά της Μέρκελ και να της δίνουμε μία εξουσία που δεν έχει, θα πρέπει να στραφούμε κατά των ελλείψεων του ίδιου του ευρωπαϊκού της σχεδίου και της ικανότητας εξεύρεσης συμμάχων στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την υπεράσπιση του σχεδίου αυτού», είπε.

«Η συζήτηση ξεκίνησε άσχημα. Προσπαθήσαμε να ξεμπερδέψουμε καταχερίζοντας τη Μέρκελ, καταχερίζοντας τη Γερμανία, πράγμα που σε κάθε περίπτωση δεν θα μεταβάλει την ευρωπαϊκή πολιτική…Ο τρόπος με τον οποίο επιτέθηκαν οι γάλλοι σοσιαλιστές ήταν κακός» είπε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εφυγε από τη ζωή η Μαριάννα Ζαχαριάδη

Η πρώτη εργατική Πρωτομαγιά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία