Persona non grata η Μέρκελ (Φώτο & Βίντεο)

Η αναμονή των νέων μέτρων και η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ έβγαλαν στο δρόμο εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους και όσους και όσες αντιστέκονται, στο σημερινό συλλαλητήριο των συνδικάτων.

Συνεχής ενημέρωση

Αθήνα

19.05:Ανοίγουν την Βασ. Αμαλίας τα ΜΑΤ. Προωθούν τους εναπομείναντες διαδηλωτές στα πεζοδρόμια.

19.00: Στις 217 οι προσαγωγές στις 24 οι συλλήψεις σύμφωνα με την αστυνομία. Ελάχιστοι διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα.

18.00: Τους 190 ξεπερνούν οι προσαχθέντες σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Ακόμη αρκετοί ήταν οι ταυματίες διαδηλωτές που χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες.

17.40: Ξεπερνούν τις 130 οι προσαγωγές ενω τουλάχιστον 10 είναι οι συλλήψεις.

17.16: Περικυκλωμένη από ΜΑΤ η πλατεία Συντάγματος. Απώθουν και τους τελευταίους διαδηλωτές μπροστά από τον άγνωστο.

17.03: Γενική επιχείρηση των ΜΑΤ. Κηνυγούν τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές. Δακρυγόνα και κρότου-λαμψεις. Προς τον Εθνικο κήπο κατευθύνονται οι διαδηλωτές. Αδειάζει η Αμαλίας.

16:47: Τα μπλοκ των οργανώσεων αποχωρούν από το Σύνταγμα.

16.27: Οργανωμένα μπλοκ έχουν αποχωρήσει από την Αμαλίας στο ύψος του αγνώστου.

16.25: Οπισθοχωρούν τα ΜΑΤ από την Αμαλίας στο ύψος του αγνώστου. Επιστρέφουν σταδιακά οι διαδηλωτές.

16.19: Συντονισμένη επιχείρηση διμοιριών των ΜΑΤ στην Βασ. Αμαλίας. Εκκενώνουν τον χώρο μπροστά από τον άγνωστο.

16.09: Συλλήψεις σε διάφορα σημεία κοντά στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος έχουν γίνει από διμοιρίες των ΜΑΤ. Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν τραυματιστεί και μέλη του ΕΚΑΒ προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

16.00: Εκκενώνεται η πλατεία Συντάγματος με κυκλωτική κίνηση και δακρυγόνα  από διμοιρίες των ΜΑΤ. Γενική επιχείρηση των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος.

15.59:  Ένταση και συγκρούσεις στο Σύνταγμα. Κρότου-λάμψεις στα λουλουδάδικα μπροστά από την Μεγ. Βρετανία.

15.43 Ενταση και στην Αμαλίας με Βασ. Γεωργίου και στην πλατεία Συντάγματος.

15.40: Ένταση αυτή την στιγμή στη συμβολή των οδών Αμαλίας με Πανεπιστημίου μεταξύ διαδηλωτών και διμοιριών των ΜΑΤ. Αυξάνονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

15.35: Ένας τραυματίας στο κεφάλι διαδηλωτής.

15.29: Συνεχίζεται η ένταση στο Σύνταγμα. Διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν τον σιδερένιο φράχτη. Δακρυγόνα και κρότου λάμψης στην Πανεπιστημίου. Η αστυνομία σμπρώχνει προς τα Προπύλαια την ένταση.

15.18: Ένταση  στην Πανεπιστημίου με Αμερικής κοντά στην Μεγ. Βρετανία. Κρότου -λάμψης από την αστυνομία.

14.50: Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 100 υπολογίζονται οι προληπτικές προσαγωγές σήμερα στο κλεντρο της Αθήνας.

14.40: Διαδηλωτές καίνε αυτή τη στιγμή σημαία των Ναζί στο Σύνταγμα

14.35: Φωτογραφία από το Σύνταγμα

14.25: Στη διαδήλωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ παρευρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δήλωσε: «Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους “μερκελιστές” της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις της λίστας και τα νέα μέτρα είναι ετοιμόρροπη και κινδυνεύει από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Έρχεται (σσ. η κ. Μέρκελ) να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστέρας, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα»

Στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ παρευρίσκεται η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία δήλωσε: «Θα νικήσουν εκείνοι οι λαοί που δεν διστάζουν να σπάσουν και να χάσουν τις ταξικές αλυσίδες τους. Αυτό για μας είναι το νόημα των σημερινών συγκεντρώσεων. Αυτό πρέπει να είναι το νόημα των άμεσων και μελλοντικών αγώνων»

14.00: Ένταση δημιουργήθηκε έξω από το  νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όταν εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Αστυνομικοί των ΜΑΤ επιχείρησαν να αποτρέψουν την συγκέντρωση τους και δημιουργήθηκε ένταση.

13:28: Ξεκίνησε η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 25.000-30.000 κόσμο.

13:03: Τρεις προσαγωγές από το Δίκτυο για τα Πολιτκά και Κοινωνικά Δικαιώματα στα Εξάρχεια. Μόλις έφθασε στο Σύνταγμα ο Μανώλης Γλέζος. Έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους διαδηλωτές. Στην διαδήλωση και ο Α. Τσίπρας με τον Πρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς στην Γερμανία (Die linke)

12:43: Στην προσαγωγή τεσσάρων νεαρών ατόμων και σε 15 ακόμη προληπτικές προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην συμβολή των οδών Βουλής & Μητροπόλεως. Στο σημείο βρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος δήλωσε την ιδιότητά του στους αστυνομικούς και τους ζήτησε να δηλώσουν τα διακριτικά τους νούμερα καθώς και το όνομα του επικεφαλής τους.Οι αστυνομικοί που σημειώνεται πως είναι χωρίς διακριτικά, αρνήθηκαν.

12:30: Συνεχείς προσαγωγές πολιτών στο κέντρο της Αθήνας. Ασφαλίτες μαζεύουν κόσμο Τώρα στο μοναστηράκι. Οι ανταποκρίσεις από Αθήνα κάνουν λόγο για απαγόρευση της πορείας επί της ουσίας.

12:23:Προσαγωγές μαθητών στο Σύνταγμα. Προσήχθη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Χρήστος Πιλάλης.

12:15: Κλείνει η οδός Βασιλίσσης Αμαλίας.

12.07:  “Την πιο άμεση παρέμβαση του γερμανικού ιμπεριαλισμού σε βάρος του λαού μας και την αποφασιστική προώθηση των δικών του επιδιώξεων στη χώρα, επιδιώκει και εκφράζει η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, λίγο πριν την κορύφωση της επίθεσης με το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων, αλλά και καθώς εντείνονται οι αμερικανονατοϊκές προετοιμασίες για μια πολεμική επέμβαση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ μ-λ.

12:00: Έχουν ξεκινήσει οι πρώτες προληπτικές προσαγωγές γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Στην συμβολή των οδών Όθωνος & Βασιλίσσης Σοφίας σπεύδουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αναίτιες προσαγωγές απλών πολιτών.

Θεσσαλονίκη

16.31: Στις 18.30 στην Καμάρα νέα διαδήλωση καλούν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της “καλεί το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν στη σημερινή διαδήλωση στις 6.30 μμ στην Καμάρα ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα Μνημόνια και την ΕΕ της φτώχειας, του φασισμού, του ρατσισμού και του πολέμου.

16.00: Εχουν ολοκληρωθεί οι κινητοποιήσεις. Δείτε φωτογραφίες από την διαδήλωση.

15.15: ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

14.54: Στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης βρίσκεται αυτή την στιγμή η πορεία. Στην είσοδο του υπουργείου υπάρχει ένα πανό για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

14.45: Την Βενιζέλου ανεβαίνει η πορεία και κατευθύνεται προς το υπ. Μακεδονίας Θράκης. Αυτή την στιγμή μπλοκ διαδηλωτών έχουν σταματήσει μπροστά στο ζαχαροπλαστείο Χατζής και φωνάζουν συνθήματα.

14.15: Η πορεία βρίσκεται στην οδό Αγίας Σοφίας με τελικό προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας Θακης. Οι διαδηλωτές υπολογίζονται περίπου στους 2500 με τα πανό συνδικάτων (Εργολαβικοί ΑΠΘ, ΕΛΒΟ, ΕΛΠΕ κ.α.), του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΟΚΔΕ, του ΣΕΚ και της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων να διακρίνονται.

14.00: Ξεκινά η πορεία στην Εγνατία. Την πορεία οδηγούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του ΑΠΘ.

12:57: Οι εργολαβικοί του ΑΠΘ με πορεία πηγαίνουν στο Αγ.Βενιζέλου.

12:00: Πριν από λίγο δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε κινητοποίηση- κατάληψη στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τα σκληρά νέα μέτρα και την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Ανακοινώσεις

Στην Αθήνα η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένη για τις 13:00 στο υπουργείο Οικονομικών και σε αυτή θα μετάσχει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια ώρα θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού των συνδικάτων είναι στις 13:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, ταυτόχρονα με την πορεία στην Αθήνα για την υποδοχή της Άνγκελα Μέρκελ. Το ΕΚΘ μάλιστα προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 16:00.

“Δεν έχει τέλος η τιμωρητική πολιτική των Τροικανών και της κυβέρνησης, κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων, μετά και τις τελευταίες προκλητικές τους απαιτήσεις για ισοπεδωτικές παρεμβάσεις στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Aνγκελας Μέρκελ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις κινητοποιήσεις κατά της Νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυρίας Μέρκελ και του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. 

Σε συγκεντρώσεις και πορείες καλούν και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ στις 13:00 στο Αγ.Βενιζέλου και το απόγευμα στις  18:30 στην Καμάρα.

“Έξω η Μέρκελ, η Τρόικα, το ΔΝΤ. Έξω και τα τσιράκια τους στην Ελλάδα, η τρικομματική αντιλαϊκή κυβέρνηση. Η κρατική, εργοδοτική και φασιστική τρομοκρατία δεν θα λυγίσει τους κοινωνικούς αγώνες. Υπερβαίνουμε τον συμβιβασμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ που υπονομεύει τις εργατικές αντιστάσεις. Οι αγώνες στα χέρια των εργατών με ολοήμερο διαδηλώσεων, εξορμήσεων, δράσεων ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ” αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.
 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Φωτογραφίες και βίντεο από το Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη

“Όχι” της ισπανικής βουλής σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας