in

Παρέμβαση της Συνάντησης-Αναμέτρηση σε εκδήλωση της ΔΑΠ για το πανεπιστήμιο

Παρέμβαση σε εκδήλωση της ΔΑΠ με θέμα το «Σύγχρονο και προοδευτικό πανεπιστήμιο» στην οποία μιλούσαν στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της κυβέρνησης πραγματοποίησαν μέλη της σπουδάζουσας Συνάντησης – Αναμέτρηση. Η παρέμβαση είχε ως στόχο την διαμαρτυρία για την απορρύθμιση του πανεπιστημίου, την υλοποίηση δηλαδή του οράματος της κυβέρνησης για ένα ενός πανεπιστήμιο χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, με φραγμούς στην πρόσβαση, με πανεπιστημιακή αστυνομία, έντονη την αυταρχικοποίηση και επαναφορά των Συμβουλίων Ιδρυμάτων.

«Η γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι φοιτητές και η νεολαία θα την ανατρέψουν» σημειώνει οι οργάνωση μέλη της οποίας φώναξαν συνθήματα όπως: «Παπάδες και ΔΑΠΙΤΕΣ οι μόνοι συνομιλητές, Κεραμέως παραιτήσου, το απαιτούν οι φοιτητές»

Η ανακοίνωση της οργάνωσης για την χθεσινή παρέμβαση:

Σήμερα 15/12, βρεθήκαμε στην εκδήλωση/παρουσίαση πρότασης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ “για ένα πανεπιστήμιο “σύγχρονο, προοδευτικό, φιλικό προς το περιβάλλον”. Γιατί αυτό; Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την Νίκη Κεραμέως στη θέση της Υπουργού Παιδείας, ήδη από την εκλογή της έχει επιτεθεί με όλα της τα όπλα στο δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Την κατάργηση του ασύλου ακολούθησε η ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που αλλάζει άρδην τον χαρακτήρα του ελληνικού πανεπιστημίου, σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον πολιτικό και ριζοσπαστικό χαρακτήρα του.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία -παρά τις συνεχείς αναβολές που έχει πάρει η τοποθέτηση της- έρχεται να φέρει την ΕΛ.ΑΣ., το σώμα αυτό που χτυπάει και δολοφονεί, μέσα στις σχολές μας. Τα πειθαρχικά έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται ανά σχολές, ενώ το όριο φοίτησης βρίσκεται ήδη σε ισχύ, και κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των φοιτητών αναγκάζοντας τους να πιεστούν για να “τελειώσουν στην ώρα τους”.

Είδαμε ήδη τα αποτελέσματα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που πέταξε το 2021, περί τους 40.000 μαθητές εκτός τριτοβάθμιας, ενώ τώρα ετοιμάζεται και νέο νομοσχέδιο στο πλαίσιο του “Σχεδίου δράσης για τα πανεπιστήμια του 2030”. Και μετά από όλα αυτά, η παράταξη της πιο καταστροφικής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, μια παράταξη που το μόνο που έχει κάνει είναι να διατρανώνει την επιτυχία της κυβέρνησης μέσα στις σχολές, τολμάει να διοργανώνει εκδήλωση για το πανεπιστήμιο παρουσία της Υπουργού Παιδείας.

Εμείς από την πλευρά μας, ήμασταν εκεί το 2019, στους αγώνες κατά της κατάργησης του ασύλου, είδαμε τι σημαίνει αυτό στην πράξη, όταν εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ τα ΜΑΤ και βρεθήκαμε όμηρες για ώρες. Ήμασταν στο δρόμο φέτος το χειμώνα, παρά τις αντισυνταγματικές απαγορεύσεις όταν πέρναγε ο νόμος Κ-Χ, όταν οι φοιτητές διεκδίκησαν και κέρδισαν το δικαίωμα να διαδηλώσουν, και να αντισταθούν στην ψήφιση αυτού του νόμου.

Και δε γινόταν παρά να είμαστε εκεί και σήμερα, με έναν ακτιβισμό που σκοπό είχε να καταστεί σαφές πως τέτοιου είδους προκλητικές κινήσεις, δεν θα μένουν αναπάντητες, θα μας βρίσκουν απέναντι τους, σε δημόσια αντιπαράθεση, ώστε να ακουστεί δυνατά η αντίθεση των φοιτητών και των φοιτητριών, όσων θα έπρεπε πραγματικά να έχουν λόγο για το Πανεπιστήμιο. Και το πανεπιστήμιο που θέλουμε εμείς δεν έχει καμία σχέση με ο,τι οραματίζεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και οι κυβερνώντες, είναι ένα Πανεπιστήμιο δωρεάν, δημόσιο και ελεύθερο, είναι ενάντια σε όλα τα συμφέροντα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αμνός (Lamb)

Νέα κινητοποίηση του ΚΙΑ Θεσσαλονίκης με αίτημα την επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών