Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε όμηρους εργαζόμενους στην Κομοτηνή

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της ομηρίας εργαζομένων από ένοπλο άνεργο άνδρα σε εργοστάσιο κατασκευής κάδων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής Ο ένοπλος άνεργος κρατούσε δύο εργαζόμενους ομήρους, ενώ νωρίτερα είχε τραυματίσει άλλα δύο άτομα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στις 12:40 π.μ., και ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, ο 52χρονος πείσθηκε και απελευθέρωσε τους δύο ομήρους, ενώ στη συνέχεια, αφού έδωσε το κυνηγητικό όπλο του, παραδόθηκε στους άνδρες των ΕΚΑΜ.

Οι δύο τραυματίες, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης Αθανάσιος Ανδριανόπουλος, που τραυματίστηκε στο λαιμό, στο χέρι και στα πλευρά, και ο υπάλληλος της εταιρείας Εμίλ Ιλεν Μαρίνοβ που έχει τραύμα στα πόδια.

Ο άντρας εργάζονταν στην επιχείρηση και απολύθηκε πριν από οκτώ μήνες ζητούσε να επαναπροσληφθεί στην εταιρεία. Ο ίδιος, το βράδυ, έθεσε ως αίτημα στους αστυνομικούς την καταβολή δεδουλευμένων ύψους περίπου 31.000 ευρώ που -όπως υποστηρίζει- του χρωστάει η εταιρία.

Κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες προβλέπει ο πρόεδρους του Εργατικού Κέντρου της Κομοτηνής , Παντελής Μαγαλιός.

Όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ «δεν πρόκειται για προβληματικό άτομο. Είναι ένας από τους πολλούς απελπισμένους συμπολίτες μας».«Ας μην “διαβάσουν” με λάθος τρόπο το περιστατικό. Υπάρχει αναβρασμός στην πόλη μας. Φοβάμαι ότι η βία θα πάρει γενικότερες διαστάσεις».πρόσθεσε.

Η εταιρεία από την πλευρά της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το πρόβλημα της ανεργίας τεράστιο. Σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου, στο νομό Ροδόπης φθάνει το 40%. Η Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής κατεστραμμένη. Οι κάτοικοι του νομού απελπισμένοι.

Αρκεί να σημειωθεί πως το 2003 υπήρχαν 99 εργοστάσια και έχουν απομείνει επτά ή οκτώ σε λειτουργία. Τότε έμπαιναν καθημερινά στην ΒΙΠΕ για δουλειά 17.000 άνθρωποι και σήμερα μετά βίας φθάνουν τους 900 άτομα. Κι αυτοί κακοπληρωμένοι, μερικώς απασχολούμενοι, ενώ οι μισθοί καταβάλλονται με καθυστέρηση δύο έως τεσσάρων μηνών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στις 9 και 10 Μάρτη η Σύνοδος Πρυτάνεων

«Τις άτιμες τις τιμές…» Tου Παντελη Μπουκαλα