in , ,

Πανευβοϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο – «Όλοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας»

Πανευβοϊκό συλλαλητήριο διοργανώνουν στις 21 Αυγούστου τα σωματεία ρητινοκαλλιεργητών-δασεργατών Ευβοίας, ο αγροτικός σύλλογος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και οι επιτροπές αγώνα των πυρόπληκτων απαιτώντας την αποκατάσταση όλων των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στα χωριά τους. Τα σωματεία και οι επιτροπές κατοίκων καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την καταστροφή που υπέστησαν οι κάτοικοι της Β. Εύβοιας τονίζοντας ότι «μας άφησαν στο έλεος και μας έκαψαν» . Στο συλλαλητήριο καλούν ακόμη πλήθος συλλογικοτήτων και συλλόγων όλων των πυρόπληκτων χωριών καθώς και αλληλέγγυες οργανώσεις απ’όλη την Ελλάδα.

Τα σωματεία και ο αγροτικός σύλλογος υπενθυμίζουν πως οι κάτοικοι των πυρόπληκτων γνωρίζουν πως οι υποσχέσεις της κυβέρνησης αποτελούν κοροϊδία τονίζοντας πως εργολάβοι, εταιρίες, και «επενδυτές»  τρίβουν τα χέρια τους με την καταστροφή μας που την θεωρούν ευκαιρία για κέρδη. «Οι νεκροθάφτες μας εμφανίζονται ως «χορηγοί» και «ευεργέτες». Πάθαμε και μάθαμε όμως, άλλωστε αμέτρητες φορές ήρθαν, ντυμένοι φίλοι οι εχθροί μας» σημειώνουν.

Καλούν όλους-ες που δεν έχουν συγκροτήσει αγώνα πυρόπληκτων στο χωριό τους να συγκροτήσουν άμεσα προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας καθώς, όπως λένε, μόνο με αυτόν θα γίνει εφικτό να μείνουμε στον τόπο μας.

Τα αιτήματα του συλλαλητηρίου είναι:

Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στα χωριά μας. Να εξασφαλιστεί η διαμονή και η διατροφή όλων των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους.

ΑΜΕΣΑ μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για όλα τα χωριά γιατί στις πρώτες βροχές θα πνιγούμε. Απασχόληση όλων των ρετσινάδων στα αντιπλημμυρικά έργα με την επιστημονική επίβλεψη των δασαρχείων, οι ρετσινάδες έχουν γνώση του δάσους και τα αναγκαία εργαλεία.

Άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων χωρίς κανένα όρο και προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για τα καμένα αγροτικά μηχανήματα και όλο τον εξοπλισμό στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με ευθύνη του κράτους να χορηγηθούν όσες ζωοτροφές είναι αναγκαίες σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό διαρκεί η απαγόρευση βόσκησης.  Να εξασφαλιστεί η αναγκαία τροφή για την επιβίωση των μελισσοσμηνών.

Αποζημίωση για την φετινή μας παραγωγή που κάηκε, ενώ την είχαμε δουλέψει, στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής (τιμή επιδότησης + τιμή πώλησης + ασφάλιση).

Δυνατότητα συνταξιοδότησης για όποιον συνάδελφο ρετσινά-δασεργάτη επιθυμεί και έχει θεμελιώσει δικαίωμα (πάνω από 4500 βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα) στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες.

Άμεσα εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης από τα αρμόδια δασαρχεία και υπηρεσίες για να επανέλθει το πευκοδάσος και να μην γίνει ζούγκλα. Απασχόληση όλων των ρετσινάδων με σταθερή σχέση εργασίας, για την φροντίδα και ανάπτυξη του καμένου δάσους, για να μπορέσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να το ξαναδούν.

Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διάβρωση του εδάφους. Να επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής να κόψουν ξύλα για τις προσωπικές τους ανάγκες σε περιοχές που δεν επηρεάζουν τα αντιπλημμυρικά έργα.

Στελέχωση των δασαρχείων Λίμνης και Ιστιαίας με δασολόγους και δασοπόνους για να μπορούν να επιβλέψουν τα αντιπλημμυρικά έργα και την αναδάσωση.

Για όσους συναδέλφους έχουν παιδιά που σπουδάζουν να προβλεφθεί είτε στεγαστικό επίδομα, είτε εξασφάλιση δωματίου στις φοιτητικές εστίες.

Πάγωμα και διαγραφή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γκολ αλληλεγγύης από τον Γιοάν Μπεναλουάν – Στο πλευρό των αστέγων με τρόφιμα κι αγάπη

Κρατούσε γυναίκα αιχμάλωτη στο σπίτι του για πέντε μήνες