ΟΤΟΕ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 1 Μαϊου

Την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Τετάρτη 1 Μαΐου αποφάσισε σήμερα η ΟΤΟΕ στην έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας, για την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας.

«Αν δεν υπάρξει θετική απάντηση από την πλευρά των Τραπεζιτών – οι οποίοι ενημέρωσαν την ΟΤΟΕ ότι θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα το πρωί στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών – θα γίνει νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας την Δευτέρα 29 Απριλίου το απόγευμα για κλιμάκωση με προκήρυξη νέας 24ωης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 2 Μαΐου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ ζητάει προστασία της Εργασίας, διασφάλιση της αγοραστικής δύναμης των αποδοχών, συνέχιση των διαπραγματεύσεων και υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης

«Ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων έχει υποστεί ήδη τεράστιες μειώσεις αποδοχών που ξεπερνούν το 25% ενώ ταυτόχρονα βιώνει την ανασφάλεια για το μέλλον της εργασίας του εξ’ αιτίας των αναδιαρθρώσεων στις Τράπεζες. Για τους λόγους αυτούς οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες δεν έχουν άλλο δρόμο για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων της εργασίας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης εκτός από το δρόμο του αγώνα», αναφέρει η ΟΤΟΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εφυγε από τη ζωή η Μαριάννα Ζαχαριάδη

Η πρώτη εργατική Πρωτομαγιά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία