Οργή του Γαλλικού πρακτορείου για την ΕΛΑΣ

 

Ο πρόεδρος του Γαλλικού Πρακτορείου Εμάνουελ Χουγκ, έστειλε επιστολή στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία διαμαρτύρεται για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του πρακτορείου στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά πως η δημοσιοποίησή τους έγινε χωρίς να δοθεί έγκριση από το πρακτορείο.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από φωτογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τις οποίες έχει «κατεβάσει» από το αρχείο φωτογραφιών μας», αναφέρεται στην επιστολή και προστίθεται: «η αστυνομία δεν ζήτησε την άδειά μας πριν δημοσιοποιήσει αυτές τις φωτογραφίες, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για μάρτυρες στη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας στις 12 Φεβρουαρίου».
 
Ο κ. Χουγκ αναφέρει πως «μια τέτοια πρακτική δεν είναι μόνο παράνομη όσον αφορά το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά είναι και απαράδεκτη για ένα κράτος δικαίου. Με αυτή την επιστολή, διαμαρτύρομαι επισήμως για αυτές τις μεθόδους. Σημειώνω ότι, μετά την παρέμβαση του γραφείου μας στην Αθήνα, οι φωτογραφίες που διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα της αστυνομίας».
 
Τέλος, η επιστολή καταλήγει με την επισήμανση πως «πέρα από αυτή την παραβίαση του νόμου και την απαράδεκτη πρακτική, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στην ευθύνη της αστυνομίας, η οποία με αυτή την κίνηση θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό μας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Γιούνκερ:Δε θα διαπραγματευτώ με την άκρα αριστερά

Σήμερα ρίχνει την αυλαία η Στάχτη του Καλοκαιριού, του Ιορδάνη Κουμασίδη