Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα αντιφασίστες/στριες, αναρχικοί/ες και αντιφασιστικές οργανώσεις αντιδρώντας στην συγκέντρωση ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Χρυσή Αυγή και ο Στόχος καλούσαν σε συγκέντρωση στο Αγάλμα Βενιζέλου στις 16:00 η οποία αποτράπηκε αφού στο χώρο συγκεντρώθηκαν 200 άτομα που πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση.

Σε κάλεσματης η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αναφέρει ότι “την Κυριακή 15 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη (Αγ. Βενιζέλου), έχει προγραμματιστεί για τις 5μμ, συγκέντρωση της φασιστικής οργάνωσης (φυλλάδας) «Στόχος» και άλλων φασιστικών παρακλαδιών. Με εθνικιστικά παραληρήματα του τύπου «Να ελευθερώσουμε την άλλη μισή Μακεδονία» προσπαθούν να κάνουν εμφάνιση και να επιβάλλουν την παρουσία τους στους δρόμους.
Αυτή τη στιγμή κάθε νεολαίος και κάθε αγωνιστής βλέπει την προσπάθεια των φασιστικών συμμοριών να απλωθούν, ως απειλή για τους αγώνες του. Τόσο τους φασίστες «με τις γραβάτες», που βρίσκονται στην κυβέρνηση, όσο και τις συμμορίες που τρομοκρατούν στους δρόμους μετανάστες κι αγωνιστές. 20 χρόνια μετά τη δολοφονία του Τεμπονέρα, η Χρυσή Αυγή βγαίνει να στηρίξει την εργοδοσία στην Χαλυβουργική, αποκαλύπτοντας για μια ακόμα φορά το ρόλο τους: πάντα στην υπηρεσία του κεφάλαιου, πάντα ενάντια στα κινήματα.
Δε θα τους αφήσουμε. Καλούμε τους φορείς και τις συλλογικότητες, την Κυρική στις 3 στο Αγαλμα Βενιζέλου για να σταματησουμε τους φασίστες”.

Αντιφασίστες/στριες που κάλεσαν επίσης σε συγκέντρωση αναφέρουν: “Ενάντια στις φασιστικές συμμορίες: Την Κυριακή 15 Γενάρη διάφορες φασιστικές-εθνικιστικές ομάδες (χρυσή αυγή, στόχος και άλλοι) προσπαθούν να οργανώσουν πορεία στο κέντρο της πόλης μας.
Να τους χαλάσουμε την φιέστα!”

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει δοθεί άδεια για τη φασιστική συγκέντρωση, ενώ εντύπωση προκαλεί η απουσία αντίδρασης από τη δημοτική αρχή της πολής, αλλά και οργανωμένους φορείς.

Συνεχής Ενημέρωση

18.00: Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Αγ. Βενιζέλου.- Φωτογραφίες εδώ

17.17: Εκτονώνεται η ένταση στη περιοχή του Αγ. Βενιζέλου, με την περιφρούρηση της συγκέντρωσης να έχει συγκροτηθεί και τις διμοιρίες των ΜΑΤ να απομακρύνονται από το σημείο.  Η φασιστική συγκέντρωση βρίσκεται αυτή τη στιγμή απέναντι από τον ΟΣΕ και οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα και κλείνουν το δρόμο.

17.11: Ένταση αυτή τη στιγμή στο Αγ. Βενιζέλου μεταξύ των συγκεντρωμένων και αστυνομίας. Μεμονωμένοι ακροδεξιοί πλησίασαν τη συγκέντρωση στο Αγ. Βενιζέλου και επικρατεί ένταση στα γύρω στενά με διμοιρίες των ΜΑΤ να προσεγγίζουν το σημείο. 

16.42: Γύρω στα 100 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή των δικαστηρίων. Οι συγκεντρωμένοι κρατούν ελληνικές σημαίες και σημαίες με το σήμα της οργάνωσης ενώ έχουν στήσει μικροφωνική και πραμένουν στο σημείο. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν θα κινηθούν προς κάποιο άλλο σημείο της πόλης μετά την ακύρωση της συγκέντρωσης τους από αντιφασιστές/τριες που είναι συγκεντρωμένοι στο Αγ. Βενιζέλου.

16.27: Συνεχίζεται η συγκέντρωση των αντιφασιστών/τριών στο Αγ. Βενιζέλου, με τους συγκεντρωμένους συνεχώς να αυξάνονται. Ταυτόχρονα φασιστική συγκέντρωση πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή η Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις στην περιοχή των δικαστηρίων που βρίσκονται και τα γραφεία της οργάνωσης ενώ αναμένεται να προχωρήσουν σε πορεία.

14:00 Συνεχίζεται η αντιφασιστική συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου όπου συνεχώς προσέρχεται ολοένα και περισσότερος κόσμος. Παράλληλα ακροδεξιοι συγκεντρώνονται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έξω από τα οποία υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

11:02 Πριν από μερικά λεπτά 200  αντιφασιστες/στριες κατέλαβαν την  πλατεία στο Άγαλμα Βενιζέλου προκειμένου να αποτρέψουν την  πραγματοποίηση της φασιστικης συγκέντρωσης. Ταυτόχρονα γίνεται εκκληση στον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια αυτή.Στο σημείο υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επίθεση και τραυματισμός εργάτη στο εργοστάσιο Κόντι

48ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα