in ,

Οικολογικά Αντι-βραβεία 2023

Ένας ετήσιος θεσμός, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Ανακοινώνονται και φέτος από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης τα βραβεία αντιοικολογικής δράσης σε δημόσια πρόσωπα, που έχουν διαπρέψει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς σε πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Τα βραβεία έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου -για επικοινωνιακούς λόγους- πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που ταυτόχρονα εξοντώνεται, σε πλανητικό και τοπικό επίπεδο.

 

Βραβείο «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ»

Απονέμεται στον πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν, που ξεκίνησε σε ευρωπαϊκό έδαφος τη διεξαγωγή ενός απελευθερωτικού μη-πολέμου, ο οποίος ψευδώς θεωρείται ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη οικοκτονία. Στην απόφασή του προφανώς έπαιξε ρόλο και η ανάγκη στήριξης ενός οικονομικού μοντέλου που βασίζεται στην εκμετάλλευση των ορυκτών καυσίμων. Επιπλέον, η αποτυχία να ενταχθεί η Ρωσία σε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο άμυνας έδωσε την ευκαιρία στα διεθνή ανθρωπιστικά συμφέροντα για επιπλέον προώθηση του φυσικού αερίου και μάλιστα του σχιστολιθικού. Επιβεβαιώνεται διεθνώς ότι ο πόλεμος είναι ειρήνη (Όργουελ) και ότι ο πλανήτης μπορεί να καίγεται, αφού το ΑΕΠ αυξάνεται.

 

Βραβείο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»

Απονέμεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιτυχίες του στη διάσωση των κτιρίων στην πυρκαγιά της Εύβοιας, στην κοπιώδη αναβάθμιση του οικολογικότερου μέσου μετακίνησης, δηλ. του τρένου, στη θριαμβευτική επανεκλογή του υπεύθυνου υπουργού Μεταφορών, στην επιβράβευσή του από τους ψηφοφόρους για την επιλογή του να προΐσταται των μυστικών υπηρεσιών και να συνεχίσει τις παρακολουθήσεις όλου του πολιτικού προσωπικού καθώς και στην προώθηση ενός φιλοπεριβαλλοντικού αναπτυξιακού μοντέλου, που αξιοποιεί τον φυσικό πλούτο της χώρας και των επόμενων γενεών, προσκαλώντας φυσιολάτρες και φιλάνθρωπους διεθνείς επενδυτές.

 

Βραβείο «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ»

Απονέμεται στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, ο οποίος κέρδισε επάξια τον τίτλο του “Ομέρ Πριόνη”, δίνοντας εκατομμύρια ευρώ από τα δημοτικά κονδύλια σε εργολάβους για να κόψουν χιλιάδες δέντρα και να κλαδέψουν εκ θεμελίων άλλα τόσα, τα οποία αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, απειλούσαν τα ΙΧ τους, κατέστρεφαν την ησυχία τους με τα χιλιάδες πουλιά, που μαζεύονταν, θορυβούσαν, κουτσουλούσαν τα αυτοκίνητα και βρώμιζαν με φύλλα τα πεζοδρόμια και τα μπαλκόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Να σταματήσουν οι επιθέσεις στις ζαπατιστικές κοινότητες – Μικροφωνική αλληλεγγύης στις 8 Ιουνίου στην Καμάρα

Πολίτες υπογράφουν διαδικτυακό αίτημα εκφράζοντας αντιρρήσεις για τον πλωτό σταθμό LNG στον Θερμαϊκό