in , ,

«Όχι» στο νομοσχέδιο «έκτρωμα» από τους αυτοαπασχολούμενους της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Έκτρωμα» χαρακτηρίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο προχωρά αυθαίρετα στην καθιέρωση ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος 10.920 ευρώ ως τεκμηρίου, επικαλούμενη την πάταξη της φοροδιαφυγής στους κλάδους του ελεύθερου επαγγέλματος.

Το πρωί της Τετάρτης άνθρωποι από διάφορους κλάδους συγκεντρώθηκαν έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο όπως καταγγέλλουν θα τους οδηγήσει στην εξόντωση.

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων καλούσαν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων κ.α..

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις της η δικηγόρος, μέλος της Επιτροπής Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, Μίνα Αγγελοπούλου, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα οδηγήσει σε φορολόγηση με κεφαλικό φόρο όλους τους αυτοαπασχολούμενος.

«Θηλιά» στον λαιμό των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων χαρακτήρισε το επίμαχο νομοσχέδιο Χατζηδάκη ο πρόεδρος Συνδέσμου Κατασκευαστών Δερμάτινων και Γουναρικών Νομού Θεσσαλονίκης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Βέργος Βεργίδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, φέρνει ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά αποτελεί ένα οριζόντιο χαράτσι.

Από τη μεριά του ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Σαμδάνης, δήλωσε πως το νομοσχέδιο «βαφτίζει φοροφυγάδες αποκλειστικά μόνο τους μικρούς επαγγελματίες, φέρνει μεγαλύτερα τεκμήρια στο ήδη υπάρχων χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος, προκειμένου να βγει ο λογαριασμός των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα οποία έχει δεσμευθεί η χώρα στα μνημόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

64ο ΦΚΘ: Η «Σοσάνα» απαντά στο ερώτημα «πότε άρχισε η βία»;

Σκέψεις και προβληματισμοί για τη δημιουργία Ενιαίου Οργανισμού για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων