in , ,

«Όχι» στο φορολογικό νομοσχέδιο από τους ελεύθερους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης – Πορεία οδηγών ταξί και δικηγόρων

Την εναντίωση τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης εξέφρασαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες όλων των κλάδων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Το πρωί οι οδηγοί ταξί που βρίσκονται στην δεύτερη ημέρα της τετραήμερης απεργίας τους συγκεντρώθηκαν στην οδό Ψελλού στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία με τα ταξί τους μέχρι το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Εκεί συναντήθηκαν και με τους υπόλοιπους κλάδους και τα σωματεία.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί «Ερμής» Κλήμης Λεοντιάδης τόνισε πως «το νέο φορολογικό πλήττει τον κλάδο, είναι ένα νομοσχέδιο απαράδεκτο για τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες και πρέπει να το δούμε ξανά από την αρχή. Αν δεν αποσυρθεί, τουλάχιστον θα πρέπει να βελτιωθεί σε πάρα πολλά σημεία».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης Βαγγέλης Βαλασίδης δήλωσε πως το νομοσχέδιο φέρνει ακόμη έναν άδικο κεφαλικό φόρο και θα οδηγήσει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις να κλείσουν και να μπούνε στη μαύρη αγορά.

Όπως τονίζουν οι βιοτέχνες, «για ακόμη μια φορά δοκιμάζεται η αυταπασχόληση και οι επιχειρήσεις μικρής κλίμακας που άντεξαν με συνέπειες κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Για άλλη μια φορά βλέπουμε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης όσον αφορά το πόρισμα Πισσαρίδη και την εκτέλεση αυτού. Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι το έκτρωμα νομοσχέδιο και το άρθρο 15 πρέπει να αποσυρθεί, ειδάλλως ας αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την καταστροφή αυτής της κοινωνικής ομάδας και τη διάλυση».

Με πορεία από τα δικαστήρια προς το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έφτασε το μπλοκ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Απευθυνόμενοι μάλιστα στον υπουργό Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη οι δικηγόροι φώναζαν το σύνθημα «είσαι παιδί κομματικού σωλήνα, έλα να σου μάθουμε πως βγάζουμε τον μήνα».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Φινοκαλιώτης, «στόχος μας είναι να ενώσουμε τις φωνές μας, να μας ακούσουν στη Βουλή και να αποσυρθεί αυτό το άδικο νομοσχέδιο, το οποίο μας πλήττει όχι μόνο οικονομικά αλλά και ως προς την αξιοπρέπεια μας».

«Έρχεται με έναν οριζόντιο τρόπο να μας αντιμετωπίσει όλους σαν να είμαστε το ίδιο χωρίς να λαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία του καθενός. Ζητάμε να μην υπάρχουν τεκμήρια, εμείς ζητάμε να γίνονται έλεγχοι, δεν φοβόμαστε να ελεγχθούμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΔΣΘ.

Οι πρόεδροι των Ενώσεων και των Σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ανέβηκαν στο γραφείο του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης και κατέθεσαν τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας τους κατά του νομοσχεδίου.

Κατά του νομοσχεδίου έχει ταχθεί με επιστολή της και η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Es Kocht, Σημείο Βρασμού – Ένας Γυναικείος Μονόλογος

6 Δεκέμβρη: Δεκαπέντε χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου – Πορείες μνήμης στη Θεσσαλονίκη