in ,

«Όχι στην απόλυση του Κ. Καταραχιά» – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ πραγματοποίησε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης μαζί με σωματεία εργαζομένων από τα νοσοκομεία της πόλης, φοιτητικούς συλλόγους και πολιτικές οργανώσεις καταγγέλλοντας την εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Σάββας αρνείται να παρατείνει τη σύμβαση του που λήγει αύριο έως 31/10/2021, όπως προβλέπει νομοθετική διάταξη για το σύνολο των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών, κάτι που σύμφωνα με την ΕΝΙΘ αλλά και τις υπόλοιπες ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών συνδέεται με τον αγώνα του ίδιου και του σωματείου για να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος γιατρών του νοσοκομείου που νόσησαν με Covid 19.

Η ΕΝΙΘ που κήρυξε για σήμερα στάση εργασίας στο πλαίσιο πανυγειονομικών κινητοποιήσεων ενάντια στην απόλυση του Κ. Καταραχιά καταγγέλλει ότι σε αυτή την πολιτική αυταρχισμού εντάσσεται ακόμα ένα επεισόδιο, η κλήση του μέλους του προεδρείου της ΕΝΙΘ αλλά και προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ Α. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ  Παναγιώτη Παντελιάδη. «Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός, ότι ακόμα και μετά την κινητοποίηση δεκάδων σωματείων και συναδέλφων στον Διοικητή του ΑΧΕΠΑ την Τετάρτη 24/3, που απαίτησαν την παύση της δίωξης, όχι μόνο δεν ανέλαβε τις ευθύνες του να προχωρήσει σε ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος, αλλά έφτασε στο σημείο να ζητήσει αυτολεξεί από τον συνάδελφο να ανακαλέσει τις δηλώσεις του, να ανακαλέσει δηλαδή την πραγματικότητα!» σημειώνει η ΕΝΙΘ σε σχετική ανακοίνωση.

Μιλώντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Δ. Κατσίμπα, πρόεδρος της ΕΝΙΘ δήλωσε:

«Την ώρα που ζητούμε ενίσχυση του ΕΣΥ, προσλήψεις, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, δωρεάν μαζικά τεστ, ιχνηλάτηση για τον κορονοΐό και τεστ στους χώρους εργασίας, την ανάπτυξη των συγκοινωνιών για να μην σαρδελοποιούνται οι εργαζόμενοι που πάνε στη δουλειά τους καθώς και  σχολικές δομές για να γίνεται ασφαλής η εκπαιδευτική λειτουργία, την ώρα που ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός λέει ότι δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι γιατροί, αυτήν την ώρα απολύουν. Απολύουν γιατί ο Κ. Καταραχιάς μετέφερε την καταγγελία του σωματείου του νοσοκομείου Αγ. Σάββας προς τη διοίκηση ότι κάνει ΕΔΕ σε συναδέλφους που κολλάνε κορονοϊό»  τονίζοντας ότι η καταστολή στις δομές υγείας της χώρας αυξάνεται όσο αυτές υποβαθμίζονται.

Έκανε λόγο για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και των διοικήσεων ΥΠΕ και των νοσοκομείων σχετικά με τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη. Οι ευθύνες αυτές δεν μπορούν, σύμφωνα με την ίδια, να συγκαλυφθούν, όσο και να επιδίδονται στην τρομοκρατία, τον εκβιασμό και την φίμωση των υγειονομικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέα 24ωρη απεργία στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός

Στοχοποιήσεις, απόπειρα τρομοκράτησης και σκευωρία εν εξελίξει: Για τη λίστα με τα 21 δίκυκλα που διαδίδουν κύκλοι εντός της ΕΛ.ΑΣ.