Ο πρύτανης της ΑΣΟΕ για την αναβολή των εκλογών

Την ανάγκη επανεξέτασης της διαδικασίας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης, επισημαίνει ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Γάτσιος, μετά τη ματαίωσή τους σήμερα, λόγω των αντιδράσεων ομάδων φοιτητών.

Στην ανακοίνωσή του ο πρύτανης επισημαίνει «όπως γνωρίζετε και από τη σχετική ανακοίνωση της αρμόδιας Οργανωτικής Επιτροπής, οι προγραμματισμένες, για σήμερα, εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν πραγματοποιήθηκαν, όπως, άλλωστε, συνέβη και σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Το ατελέσφορο της προσπάθειας και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούμαστε, θέτει, μεταξύ άλλων, ζήτημα επανεξέτασης από το αρμόδιο Υπουργείο της όλης διαδικασίας, με τρόπο που να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων, ιδιαίτερα στις σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που διανύουμε».

Οι δηλώσεις του κ.Γάτσιου έρχονται να προστεθούν σε διαρροές του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τις οποίες η εκλογή των συμβουλίων διοίκησης των πανεπιστημίων, θα γίνει με επιστολική ψήφο, προκειμένου να παρακάμψει το υπουργείο τις αντιδράσεις της ακαδημαικής κοινότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λ. Παπαδήμος: Βήμα καθοριστικής σημασίας η συμφωνία του Eurogroup

Νέες Ταινίες της Εβδομάδας: Αναζητώντας τον πατέρα