“Νίπτει τας χείρας” του ο Αθανασίου για το αίτημα του Ν. Ρωμανού

“Νίπτει τας χείρας” του ο Αθανασίου για το αίτημα του Ν. Ρωμανού

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου μετά και την απόρριψη του αιτήματος του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματά στη σχολή που πέρασε με πανελλαδικές εξετάσεις.

Παρά το γεγονός ότι η ζωή του Νίκου Ρωμανού βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο καθώς διανύει την τέταρτη εβδομάδα απεργίας πείνας ο κ. Αθανασίου δήλωσε για άλλη μια φορά αναρμόδιος επικαλούμενος το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με το ποιος αποφασίζει για την χορήγηση των αδειών ενώ είπε πως η απόρριψη έγινε για “τυπικούς” λόγους καθώς ο Νίκος Ρωμανός είναι και καταδικασμένος και υπόδικος ταυτόχρονα. Βέβαια δεν είναι τυχαίο που ο ίδιος μία μόλις μέρα πριν την ανακοίνωση της απόφασης είχε διαρρεύσει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων ως λύση, προαναγγέλοντας στην ουσία την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου.

Επιπλέον ανακοίνωσε πως βρίσκεται στα σκαριά νομοθετική ρύθμιση, η οποία όμως χρειάζεται χρόνο καθώς ο συναρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Κίνα. Βέβαια η σχετική ρύθμιση που προτείνει ο κ. Αθανασίου αναφέρεται στην αλλαγή του πλαισίου σχετικά με την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση των εργαστηρίων, τα οποία είναι υποχρεωτικά για τους σπουδαστές, κάτι το οποίο έχει ήδη απορρίψει ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά.

Τέλος οργή προκάλεσαν οι εκτιμήσεις του ότι η υγεία του Νίκου Ρωμανού είναι σταθερή και οι υπόνοιες πως ο κίνδυνος που διατρέχει δεν είναι τόσο μεγάλος όσο παρουσιάζεται καθώς όπως άφησε να εννοηθεί λαμβάνει “υγρή” τροφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

170 παλμοί το λεπτό απ`την καρδιά του Ν. Ρωμανού ραγίζουν την θωρακισμένη σας νεκρή δημοκρατία κ. Παπούλια

Συνελήφθησαν οι 8 από τους 17 προσαχθέντες διαδηλωτές από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης