in

Νίκησε η ζωή και η αλληλεγγύη – Δήλωση Νίκου Ρωμανού: «Γιατί η Νίκη είναι υπόθεση όλων μας»

Νίκησε η ζωή και η αλληλεγγύη – Δήλωση Νίκου Ρωμανού: «Γιατί η Νίκη είναι υπόθεση όλων μας»

Σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο Νίκος Ρωμανός, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”, μετά τη ψήφιση της τροπολογίας για τη φοίτηση των κρατουμένων από τη Βουλή. Στην 31η μέρα απεργίας πείνας και ενώ από το πρωί είχε ξεκινήσει και απεργία δίψας αποφάσισε να υποχωρήσει η κυβέρνηση υπό το βάρος του κινδύνου για τη ζωή του και του μεγάλου κύματος αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα. 

Συνεχής Ενημέρωση 

Δήλωση Νίκου Ρωμανού: Γιατί η Νίκη είναι υπόθεση όλων μας

14.26: Φ. Ραγκούσης: Ο Ρωμανός δεν θα προδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόσμος

14.21: Η πορεία ξεκινά ξανά από το Υπ. Μακεδονίας- Θράκης και πορεύεται προς το ΕΚΘ σε ένα κλίμα χαράς για τη νίκη των απεργών πείνας και του κινήματος αλληλεγγύης. Η πορεία σε εξέλιξη παρουσία ισχυρών δυνάμεων ΜΑΤ

14.07:  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο Νίκος Ρωμανός μετά την ενημέρωσή για την τροπολογία που ψηφίστηκε.

14.05: Ξεκινάει η πορεία από το ΕΚΘ προς το υπ. Μακεδονίας- Θράκης σε ένδειξη αλληλεγγύης σοτ Ν. Ρωμανό

13.55: Δεκτή η τροπολογία Αθανασίου ομόφωνα από τη Βουλή

13.53 Παφίλης, ΚΚΕ:Αποδεχόμαστε τη πρόταση της κυβέρνησης

13.52 Πανούσης, ΔΗΜΑΡ: Συμφωνούμε. Το θέμα λύθηκε υπερ της ζωής

13.50: Ουζουνίδης, ΑΝΕΛ: “Συμφωνούμε με την τροπολογία”

13.49: Κουτσούκος, ΠΑΣΟΚ: “Βελτίωση η τροπολογία και απαντά στο θέμα.”

13.48: Καραγκούνης ΝΔ: “Δεν υπάρχει αντίρρηση”

13.44: Ζ. Κωνσταντοπούλου, ΣΥΡΙΖΑ: “Αν είναι έτσι η τροπολογία όπως η ερμηνεία, είναι νίκη του απεργού πείνας και δίψας Ν. Ρωμανού και θα τον καλέσουμε να σταματήσει”

13.43: Ζ. Κωνσταντοπούλου: “Υπουργείο και κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να εκπέμψουν μήνυμα σχετικής υποχώρησης για να νικήσει η ζωή. Εμείς με την αντίληψη ότι η τροπολογία σημαίνει ότι ο Ν. Ρωμανός θα μπορέσει πράγματι σε μόνο λίγους μήνες να υπαχθεί στη ρύθμιση για την ηλεκτρονική παρακολούθηση. Εφόσον δεν υπάρχει αντίρρηση σε αυτή την ερμηνεία που κάνουμε συναινούμε”.

13.39: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Βελτιωμένη η τροπολογία, αποσύρουμε την ονομαστική ψηφοφορία και τη δεχόμαστε.

13.32 Δήλωση Φ. Ραγκούση για την απεργία δίψας του Ν. Ρωμανού

13.28  Ψήφισμα του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με αφορμή την απεργίας πείνας και τη νοσηλεία του Ν.Ρωμανού

13.23ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στον αγώνα του Ν. Ρωμανού – Κανείς δεν δικαιούται να σιωπά

13.18: Διεκόπη η διαδικασία στη Βουλή για να αξιολογήσουν οι βουλευτές τη τροπολογία Αθανασίου

13.16: Ζ. Κωνσταντοπούλου, ΣΥΡΙΖΑ: “Να διακοπεί η διαδικασία για μία ώρα και να μας διανεμειθεί η τροπολογία”

13.12: υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου: “η τροπολογία αφορά όλους τους φοιτητές κρατούμενους και όχι τον Ν. Ρωμανο. Να μπορεί να χορηγειται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς τους περιορισμούς του νόμου αφού έχουν ήδη παρακολουθησει με επιτυχία εξ αποστάσεως το 1/3 μαθημάτων επί ένα εξαμηνο σε αυτή τη περίπτωση δεν απορρίπτεται η αίτηση για παρακολούθηση με ηλεκτρονική ψηφοφορία εκτός αν υπάρχει συγκεκριμένη επιχειρηματολογία”

12.54Παρέμβαση στο Πνευματικό Κέντρο Τσακίρης στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

12.44: Η ψηφοφορία της τροπολογίας για τον Ν. Ρωμανό θα καθυστερήσει καθώς προηγούνται αιτήσεις για άρση ασυλίας βουλευτών.

12.35: Αποχώρησαν οι αλληλέγγυοι/ες από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης και πηγαίνουν με πορεία στην κατάληψη του Εργατικού Κέντρου, υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό ΜΑΤ και δικυκλιστών 

12.23 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ρωμανό στα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

12.15 Κατάληψη αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό πραγματοποιείται από σήμερα το πρωί στην διοίκηση του ΤΕΙ Σερρών, το Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού καθώς και η διοίκηση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

11.41 Ρουπακιώτης: Μέγιστο χρέος του ΠτΔ να εφαρμόζονται οι συνταγματικές διατάξεις στην πράξη

10.27 Ο Φ.Δεληβοριάς για τον Ν.Ρωμανό: Κάποιοι ονειρεύονται ένα κράτος που θα σκοτώσει έναν εξεγερμένο

10.10 Συγκλονιστική επιστολή ιερωμένου για τον Ρωμανό

10.04 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Νοσοκομείο Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται ο Ν. Ρωμανός, ενώ νέα συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 12.00 στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που θα ψηφίζεται η κρίσιμη τροπολογία.

9.46 Κείμενο από την ανοιχτή συνέλευση κατειλημμένης πρυτανείας του ΑΠΘ για τον Ν. Ρωμανό

9.40 Δύο Γενικοί Γραμματείς υπουργείων υπέρ του Νίκου Ρωμανού

9.10 Από σήμερα ξεκίνησε ο Νίκος Ρωμανός και απεργία δίψας, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Παράλλληλα, ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. «Θέλω και θα ζητήσω συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο. Εκείνο που θέλω να τους ενημερώσω είναι ότι ο Ρωμανός δεν είναι ο επικίνδυνος για το κράτος, δεν είναι ο σατανάς και ο εχθρός του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

9.05 Με το βεβαρημένο της υγείας του 21χρονου, καθώς έχει χάσει περισσότερα από 20 κιλά σωματικού βάρους, η θέλησή του να ξεκινήσει και απεργία δίψας μετά την ψήφιση της τροπολογίας, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε πως ο Νίκος Ρωμανός θα προχωρήσει από σήμερα το πρωί της Τετάρτης και σε απεργία δίψας, καθώς θεωρεί πως δεν έγινε δεκτό κανένα από τα αιτήματά του.Την απόφαση για απεργία δίψας επιβεβαίωσε και ο πατέρας του Νίκου, Γιώργος Ρωμανός, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το «Γ. Γεννηματάς», για τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης.  

Συνεχής Ενημέρωση Τρίτη 9/12

23.43: Τη Τετάρτη στις 12.00  η ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που θα αφορά τη φοίτηση του Ν. Ρωμανού. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα στο Σύνταγμα.

23.42:  Προεδρεύων της Βουλής, έκλεισε τη συζήτηση στη Βουλή: “Αύριο να φέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης πριν την ονομαστική ψηφοφορία, βελτιωμένη τροπολογία”. 

23.40: Προς το νοσοκομείο Γεννηματάς κατευθύνονται αλληλέγγυοι/ες στο Ν. Ρωμανό.

23.36: “Νεκρός θα παραστεί στο δικαστήριο;” ειπε η Ζ. Κωσταντοπούλου αναφερόμενη στο σκεπτικό για την άρνηση της άδειας από τον ανακριτή το οποίο αναφέρει πως η απορριψη συνδέεται με την επιταγή να εμφανιστεί ο Ν. Ρωμανός στο δικαστήριο αλλά απόφαση η οποία εκδόθηκε πριν την έναρξη της απεργίας πείνας. Εκπέμπετε κ. Αθανασίου το μήνυμα ότι προτιμάται ο Ν. Ρωμανός να πεθάνει παρά το ενδεχόμενο να είναι φυγάς.

23.32: Β. Κατριβάνου, ΣΥΡΙΖΑ: “Όσο είμαι βουλευτής δεν έχω δει ποτέ ξανά τέτοια προσπάθεια για να δοθεί λύση και αυτό γιατί αφορά τη ζωή ενός ανθρώπου και το ξέρουμε όλοι. Εσείς ξέρετε ότι η δική σας πρόταση δεν θα δόσει λύση. Δεχτείτε οποιαδήποτε πρόταση.   Δώστε ένα πολιτικό μήνυμα σήμερα, ότι αύριο θα φέρετε μία από τις τροπολογίες που σας έχουμε καταθέσει”.

23.30: Τ. Κουράκης, ΣΥΡΙΖΑ: “Μετά τη πρόταση του ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνετε ότι η πρόταση σας δεν στέκεται, δεν έχει έρεισμα. Η πρόταση σας για εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι ανεφάρμοστη και υποκριτική. Να συνταχθεί το ΠΑΣΟΚ με την ονομαστική ψηφοφορία αύριο αφού η πρότασή τους δίνει λύση”.

23.25Απεργία δίψας αρχίζει από το πρωί της Τετάρτης ο Ν. Ρωμανός

23.19: Αδιάλλακτος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου: “Αν είχαμε το καλύτερο σύστημα εξ αποστάσεως φοίτησης θα το δεχόσασταν; Η πολιτεία θέλει να κάνει ένα τέτοιο σύστημα. Το ζήτημα είναι το να βγει από τη φυλακή ή να σπουδάσει;”

23.15: Ρ. Μακρή, ανεξάρτητη βουλευτής:” Γνωρίζετε ότι η τροπολογία που φέρνετε είναι ανεφάρμοστη στη πράξη λόγω τεχνικών δυσκολιών. Η δική μας τροπολογία λύνει το θέμα Ρωμανού και υπολοίπων κρατουμένων”.

23.10: Θ. Παφίλης, ΚΚΕ:” Έχετε πολιτική βούληση να το λύσετε; Αν ναι κάντε διακοπή να συμφωνήσουμε”

23.02: Ζ. Κωνσταντοπούλου, ΣΥΡΙΖΑ: “Απεργία δίψας ξεκινά αύριο ο Ν. Ρωμανός”. “Να βαρύνει η θέση μας υπέρ της ζωής, όχι του θανάτου. Θετική και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Σας λέμε ότι ακόμα και η πρόταση του συγκυβερνώντος κόμματος του ΠΑΣΟΚ είναι θετική. Τι περιμένετε να στείλετε ένα μήνυμα σε έναν νέο άνθρωπο που είναι διατεθειμένος για τα πιστεύω του να δώσει τη ζωή του. Ποιος από εδω μέσα είναι;”

22.51: Ι. Γκιόκας: ΚΚΕ “Αφήστε τα νομικά κολλήματα. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Έχουν κατατεθεί προτάσεις που δίνουν λύση”

22.45: Γ. Πανούσης, ΔΗΜΑΡ προς υπουργο Δικαιοσύνης : “Παραβιάζετε με τη τροπολογία τη σωφρονιστικη λογική”. 

22.23 Στ. Κοντονής, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: “Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Το θέμα είναι να σώσουμε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα. Να πάρει ο κάθε βουλευτής την ευθύνη”.

22.15 Aπόστολος Kακλαμάνης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για το Ν. Ρωμανό στη συζήτηση για τη πρόταση για φοίτηση με ηλεκτρονική παρακολούθηση: “Είναι φανερό ότι κάνει πραγματική απεργία πείνας. Πρέπει να πάμε σε εκλογές κουβαλώντας κάσες νεκρών;”. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε πράξη νομοθετικού περιεχομένου και υπογράμμισε “εφόσον δέχεται το δακτύλιο αφού εμπιστευτηκαμε τόσους και τόσους ας εμπιστευτούμε χάριν της ανθρωπιάς και τον κ. Ρωμανό”.

22.10: Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

 

22.00 

20:52: Τρίτη τροπολογία κατέθεσε πριν απο λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βρεθεί λύση στην υπόθεση του Ν. Ρωμανού μετά την άρνηση της κυβέρνησης στις προηγούμενες προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η νέα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως μέχρι ότου εκδοθεί το σύστημα με την ηλεκτρονική παρακολούθηση στο οποίο ρητά να προβλέπεται η ένταξη του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού και όσων εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία.

Την πρόταση υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πλην των κυβερνητικών βουλευτών, συγκεκριμένων ανεξάρτητων βουλευτών και αυτών της Χρυσής Αυγής.

20.45: Αδιάλλακτη στάση Αθνασίου. Απορρίφθηκαν και οι δύο τροπολογίες. Την πρώτη υπογράφουν οι 3 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης, Δ. Αναγνωστάκης, Ν. Τσούκαλης και τη δεύτερη, 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου, Στ. Κοντονής, Τ. Κουράκης, Β. Κατριβάνου, Μ. Μπόλαρη, Χρ. Καραγιαννίδης, ο Γ. Πανούσης της ΔΗΜΑΡ και η ανεξάρτητη Ραχήλ Μακρή.

Ο Χ. Αθανασίου απέρριψε τις τροπολογίες, υπογραμμίζοντας ότι “θίγουν τις αρχές της δικονομίας”. “Δεν βλέπω τον λόγο, γιατί δεν μπορεί να παρακολουθήσει εξ αποστάσεως τα μαθήματα” υπογράμμισε ενώ προσέθεσε πως θα μπορούσε να υπαχθεί στη ρύθμιση για ηλεκτρονική παρακολούθηση στο μέλλον, χωρίς όμως να δεσμεύεται με ρύθμιση επί αυτού.

20:42: Συγκέντρωση διοργανώνεται αυτήν την ώρα έξω από το πολιτικό γραφείο, επί της οδού Εγνατίας, της Ελενας Ράπτη, βουλευτή της ΝΔ  που συμμετέχει στην ψήφιση της τροπολογίας του νομοσχεδίου που σχετίζεται με την απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

20:40: Κατάληψη και κινητοποιήσεις για Ν. Ρωμανό αποφάσισαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά

20:35: 400 διανοούμενοι από την Ευρώπη στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού

20:23: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Όλες και όλοι, σήμερα στις 20:30 στο Σύνταγμα. Η μάχη για ζωή θα νικήσει!

20:20: ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα η Πρυτανεία για την κατάληψη του Ιδρύματος

20:05: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 20:30

20:00: «Οχι» στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε για το βραχιολάκι ο Αθανασίου

17:39: Κατατεθείσα τροπολογία “Εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων”

15:15 Κατάληψη στα γραφεία του ΕΟΤ στο Παρίσι πραγματοποιούν αλληλέγγυοι σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό στους απεργούς Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Μπουρζούκο και Γιάννη Πολίτη οι οποίοι και με τη στάση τους στηρίζουν τον αγώνα του συντρόφου τους για ικανοποίηση των αιτημάτων του και στους απεργούς Σύριους πρόσφυγες.

14:37 Μοτοπορεία αλληλεγγύης στη 1μ.μ.  αύριο Τετάρτη διοργανώνει η κατάληψη του Εργατικού Κέντρου ενώ την Πέμπτη διοργανώνεται πορεία  αλληλεγγύης στις 6 το απόγευμα με συγκέντρωση στην Καμάρα.

13:26: Κοινή δήλωση Ιωαννίδη-Σκανδάμη για Ρωμανό

12.29: Aπορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο δικηγόρος του 21χρονου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού κατά του απορριπτικού βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά.

10:50: Κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ για τον Ν. Ρωμανό

10:40: Κατάληψη του κτηρίου της Νομικής του ΕΚΠΑ ως αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό

10:30: Αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό από τους εργαζόμενους στο Μετρό

10:20: Ομόφωνο Ψήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ για το Νίκο Ρωμανό

Συνεχής Ενημέρωση Δευτέρας 8/12

21:53: Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο πατέρας του Ν. Ρωμανού

20:42: Οι Σκουριές στηρίζουν τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού

19:37: Επιστολή συμπαράστασης στο Ν. Ρωμανό από τη μητέρα του Κάρλο Τζουλιάνι

18:21: Τον Αλέξη Τσίπρα συνάντησε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού

16.30: Ραγκούσης: Δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσει τους όρους αδείας ο Ρωμανός

14:25: Αναβλήθηκε για την Τρίτη η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Ν. Ρωμανού

14.50: Αύριο, Τρίτη, αναμένεται η απόφαση αν θα αναιρεθεί ή όχι η απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά σχετικά με την αίτηση Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δικηγόρο του απεργού πείνας, Φραγκίσκου Ραγκούση, η αναβολή για αύριο αποδίδεται στη λήξη του ωραρίου της γραμματείας.

14.45: Π. Δαμιανός: Θα συνοδεύσω εγώ τον Ρωμανό, έχει υπάρξει αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν

14.27: Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τον Ν. Ρωμανό: Να δοθεί άμεσα πραγματική λύση

 12.53: Ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Ψυχοκοινωνικών δικαιωμάτων της ISEPP για τον Ν. Ρωμανό

12.23: Απεργία δίψας την Τρίτη, ημέρα κατάθεσης της τροπολογίας της κυβέρνησης, προτίθεται να ξεκινήσει ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του Φρ. Ραγκούση στον ΣΚΑΪ.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

 

12.05: Βερολίνο: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στην Ελλάδα (φωτό)

11.40: «Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, οι αγωνιστές από την Τουρκία συμμετέχουν για 2 μέρες μαζί με τους άλλους κρατουμένους στην άρνηση μεσημεριανού κλειδώματος στην φυλακή Κορυδαλλού στην ΣΤ’ πτέρυγα». 

Όπως αναφέρει η σελίδα oagonas.blogspot.gr: «Κατέθεσαν προς το υπουργείο μια αίτηση με το εξής περιεχόμενο: Εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία δεν θα μπούμε στα κελιά για 2 μέρες ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Ζητάμε  την ικανοποίηση των αιτημάτων του. Όχι στην υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας  Νίκου Ρωμανού Οι αγωνιστές από την Τουρκία στην φυλακή Κορυδαλλού (πτέρυγα ΣΤ’)»

11.35: «Όπως περνάνε οι μέρες αυξάνονται οι πιθανότητες θανάτου. Ο πρωθυπουργός δε δεσμεύτηκε για τίποτα. Γνωρίζουμε το κύμα συμπαράστασης για το δίκαιο αίτημα του Νίκου» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος Ρωμανός, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

11.10: Σε εξέλιξη η συνάντηση του πατέρα του Νίκου Ρωμανού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

10.30: Λίγο πριν τη συνάντηση του πατέρα του Νίκου Ρωμανού με τον πρωθυπουργό, ο συνήγορος του απεργού πείνας, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μίλησε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” (δείτε εδώ) για την “απογοήτευση των γονέων από τη δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή”  

“Όταν άκουσε ο πατέρας τι δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για το παιδί του, ένιωσε απογοήτευση και το σκεφτόταν να πάει στο ραντεβού. Ο Ρωμανός δεν έχει βάψει τα χέρια του με  αίμα. Μετά από κουβέντα είπαμε να πάμε. Ο πυρήνας της λύσης του ζητήματος είναι ότι δικαιούται της άδειες” τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

10.12: Σε κατάληψη δημαρχείων προχώρησαν αλληλέγγυοι/ες στον Ν. Ρωμανό, νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Συγκεκριμένα κατηλειμένο είναι το Δημαρχείο Χανίων, το Δημαρχείο Ιωαννίνων, το Δημαρχείο Καβάλας και το Δημαρχείο Ζωγράφου. Τέλος σε κατάληψη προχώρησαν αλληλέγγυοι/ες στη διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά.

10.04: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό πραγματοποιείται στον Άρειο Πάγο (επί της Αλεξάνδρας), όπου θα κριθεί η αναίρεση ή μη της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά που είχε απορρίψει την αίτηση του επί 29 ημέρες απεργού πείνας για εκπαιδευτικές άδειες, προκειμένου να φοιτήσει στη σχολή όπου πέτυχε με εξετάσεις μέσα από τη φυλακή.

9.15: Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού θα συναντηθούν στις 11 το πρωί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο γραφείο του.

Ο Ν. Ρωμανός δήλωσε τη διαφωνία του για τη συνάντηση με δική του ανακοίνωση, αλλά και μέσω του δικηγόρου του Φ. Ραγκούση. Ο Ν.Ρωμανός σημείωσε «Κατανοώ την αγωνία των γονιών μου, είμαι κάθετα αντίθετος στη συνάντηση με τον Σαμαρά».

Συνεχής Ενημέρωση Κυριακής 7/12

23.10: Δραματική έκκληση-πρόταση από τον δάσκαλο του Νίκου Ρωμανού

20.50: Πάτρα: Στον ανακριτή έξι συλληφθέντες από τις πορείες του Σαββάτου

19.50: Στη Θεσσαλονίκη η πορεία αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό και τους απεργούς πείνας κατέληξε στο υπό κατάληψη ΕΚΘ.

19.45: Η κατάληψη του Πολυτεχνείου καλεί σε συγκέντρωση έξω από το ΕΜΠ στις 21.30 στην πύλη στη Στουρνάρη

Πορείες αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό συμμετέχουν στα συλλαλητηρία των συνδικάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

16.00: Έληξε η κατάληψη στο δημαρχείο Χαϊδαρίου

11.40: Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση εκφράζει τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη της στους Νίκο Ρωμανό και Ηρακλή Κωστάρη που με το έσχατο μέσο της απεργίας πείνας αγωνίζονται για να τους παρασχεθούν οι προβλεπόμενες για όλους τους κρατούμενους εκπαιδευτικές άδειες, για τις οποίες και οι δύο πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

“Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας! Για τον όποιο κίνδυνο της υγείας τους την ευθύνη φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης” αναφέρει σε ανακοίνωση της.

10.11: Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind: Για τον Ν. Ρωμανό και τους αλληλέγγυους απεργούς πείνας

09.41:  Δ. Βαρνάβας (ΟΕΝΓΕ): Η βίαιη αναγκαστική σίτιση θεωρείται αδικαιολόγητη και αντιδεοντολογική πρακτική

Συνεχής Ενημέρωση Σαββάτου 6/12

21.40: Σημείωμα του Νίκου Ρωμανού: Κατανοώ την αγωνία των γονιών μου, κάθετα αντίθετος στη συνάντησή τους με Σαμαρά

21:18: Φρ. Ραγκούσης: Ο Νίκος Ρωμανός είναι αντίθετος με τη συνάντηση των γονιών του με τον Αντ. Σαμαρά

19:13: Γ. Ρωμανός: «Αυτό θα πω στον Αντώνη Σαμαρά»

19.08Ηθοποιοί ΚΘΒΕ: Αλληλεγγύη στο Ν. Ρωμανό

18:12: Στάση κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό

16:53: Μπουρζούκος- Πολίτης: Καταγγέλουν εντολή για χορηγήση ψυχοτρόπων στο Νίκο Ρωμανό

16:40: Την Δευτέρα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους γονείς του Ν. Ρωμανού

12.16: Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό

12.08: Γ. Ρωμανός: «Έχει μεγάλη χαρά ο Νίκος που κινητοποιείται όλος ο κόσμος». Ο πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού μιλά στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” για την σημερινή ημέρα, ονομαστική εορτή του παιδιού του, ημέρα που πριν έξι χρόνια δολοφονήθηκε ο φίλος του Αλέξης Γρηγορόπουλος, και για τις σημερινές κινητοποιήσεις: «Ο Νίκος συνεχίζει όχι μόνο για τον εαυτό του, το κάνει για όλους αυτό. Είναι χαρούμενος που κινητοποιείται όλος ο κόσμος».

11.10:  Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης για τον Ν. Ρωμανό. “Με αγωνία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες να κορυφώνεται το δράμα γύρω από την απεργία πείνας του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού” αναφέρει η ΕΝΙΘ σε ανακοίνωση της.

10.37: “Σήμερα, 6 Δεκέμβρη, αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό και σ’ όσους παλεύουν. Θα είμαστε νοερά μαζί τους.” Αυτό τονίζουν σε δήλωσή τους, που μας υπαγόρευσαν τηλεφωνικά πριν από λίγο, οι πολιτικοί κρατούμενοι Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς, φυλακισμένοι στην ειδική πτέρυγα του Κορυδαλλού.

10.24: Κατάληψη στο δημαρχείο Χαϊδαρίου σε αλληλεγγύη στον Ν.Ρωμανό

10.20: Αδερφός Φύσσα: Δεν υπάρχει πλέον άλλος δρόμος, μόνο ο δρόμος, κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο αδελφός του Παύλου Φύσσα μετά την συνάντηση που είχε με το Νίκο Ρωμανό.

10.11: ΣΕΠ-ΤΕΙ Αθήνας: Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να ζήσει και να σπουδάσει 

09.51: Την αλληλεγγύη τους στον Ν. Ρωμανό εκφράζουν με κείμενο τους οι σπουδαστές/στριες της σχολής θεάτρου «Δήλος». 

“Σε ένα κράτος που κυβερνά με την καταστολή καταπατώντας όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα και που καταργεί το αναφαίρετο δικαίωμα στην παιδεία και την υγεία” αναφέρουν.

“Εμείς ως σπουδαστές/τριες στεκόμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα του και καλούμε σπουδαστές/τριες δραματικών σχολών, σχολών χορού, σχολών κινηματογράφου να πάρουν θέση στα γεγονότα.Είμαστε εδώ, επάνω και κάτω από τη σκηνή, στο δρόμο και όπου αλλού χρειαστεί” καταλήγει η ανακοίνωση τους.

9.40:  Ψήφισμα της Συνέλευσης του ΠΤΔ Εκπαίδευσης του ΑΠΘ για τον Ν. Ρωμανό

Συνεχής Ενημέρωση Παρασκευής 5/12

22:36: Την Τρίτη προς συζήτηση και ψήφιση η τροπολογία για τον Ρωμανό

22:21: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι 12 συλληφθέντες της πορείας της 2/12 για τον Νίκο Ρωμανό.

21.00: Μηνύματα αλληλεγγύης απ’ όλη την Ευρώπη.

Barcelona shows solidarity with the anarchists on hunger strike TR @ALlibertariaUAB #Grecia #NRomanos #antireport pic.twitter.com/jInhjU81de

— spyros gkelis (@northaura) December 5, 2014

20:20: Στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία οι υπογραφές δημοσιογράφων για τον Ρωμανό

20:00: Κλειστοί από τις 11 το πρωί του Σαββάτου, μετά από εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί “Κατεχάκη”, “Ευαγγελισμός” και “Μέγαρο Μουσικής” του μετρό.

19.15: Μπλόκο της αστυνομίας στην πορεία των αλληλέγγυων από το “Γεννηματάς”

Λ.Μεσογείων αυτή την στιγμή #NRomanos #antireport pic.twitter.com/Dvy08RbQlX

— Λουλούδια στην λάσπη (@95Reactive) December 5, 2014

19.05: Οι προσαχθέντες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αφέθηκαν ελεύθεροι

19.00: Ξεκίνησε πορεία από το “Γεννηματάς”

18.40: Μεγάλος αριθμός αλληλέγγυων έξω από το Νοσοκομείο “Γεννηματάς” τώρα

18.00: Σε εξέλιξη η συνέλευση στο κατειλημμένο “Ολύμπιον”

17.15: Σάββας Κωφίδης: Νιώθω πολύ μικρός μπροστά στον Ρωμανό

16.35: Κείμενο αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό από Α.Δ.Μπουρζούκο και Δ.Πολίτη

16.15: Ψήφισμα αλληλεγγύης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραία στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

15.45: Βέροια: Συγκέντρωση-πορεία το Σάββατο 6 Δεκέμβρη στις 18.00 στην Πλατεία Δημαρχείου

            Καβάλα: Συγκέντρωση-πορεία το Σάββατο 6 Δεκέμβρη στις 12:00 στην Πλατεία Καπνεργάτη

15.30: Ανακοίνωση του κατειλημμένου δημαρχείου Κομοτηνής

14.52: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Απρόκλητη η επίθεση έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης

14:30 Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλληλέγγυοι έφτασαν έξω  από το θάλαμο που νοσηλεύεται ο Ν. Ρωμανός περιφρουρούμενος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας (δείτε εδώ)

14:25: Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε συμμετοχή στην συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014 στις 1μ.μ. στην Καμάρα.

14:22: Με σύνθημα «Εξέγερση παντού για να διώξουμε τη χούντα συγκυβέρνησης- τρόικας που συνεχίζει να δολοφονεί», η ΟΚΔΕ καλεί στις διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα στη 1 στα Προπύλαια και στις 12:00 στην Καμάρα στις 6 Δεκεμβρίου.

14:13: Με σύνθημα «Δολοφονούν τη νεολαία μας- να τους σταματήσουμε» η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών καλεί όλες και όλους στην πορεία που διοργανώνεται το Σάββατο στις 12:00 στην Καμάρα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλο.

14.01: Οι προσαχθέντες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι περίπου 40 και σύμφωνα με τους επικεφαλής στη ΓΑΔΑ θα αφεθούν ελεύθεροι μετά από εξακρίβωση στοιχείων.

14:00 Φωτογραφία έξω από το θάλαμο που νοσηλεύεται ο Ν. Ρωμανός κάνει τον γύρο του διαδικτύου (πηγή φώτο FB: Christos Charalampopoulos)

13:45: Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στη διαδήλωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, και το νόμιμό δικαίωμά του στη μόρφωση, καθώς και στη μνήμη του δολοφονημένου το 2008, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η συγκέντρωση, την οποία καλούν φορείς και οργανώσεις της πόλης, υπενθυμίζεται πως θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα.

13.38: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγώνας του Ρωμανού πρέπει να νικήσει, γιατί η γενιά μας δεν αντέχει άλλον ένα νεκρό

13.35: Προσαγωγές στο υπουργείο Δικαιοσύνης λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων

13.22: Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για τον Νίκο Ρωμανό

13.02: Σε εξέλιξη η κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου “Γεννηματάς” που ζητούν να σταματήσει η αστυνομοκρατία που επικρατεί τις τελευταίες μέρες.

12.45: Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό ξεκίνησαν πριν από λίγα λεπτά στην πόλη της Πάτρας για τον Ν. Ρωμανό όσο και για την αυριανή επέτειο από τη διλοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Π12.01: Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Ηράκλειο : Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό – Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας

10.23: Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Mega, ο συνήγορός του Ν. Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε πως παρά το λιποθυμικό επεισόδιο της Πέμπτης (διαβάστε αναλυτικά παρακάτω) ο Νίκος Ρωμανός δεν διέκοψε την απεργία πείνας και πως είναι αμετάθετος στη θέση του. Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε να δοθεί άμεση λύση, καθώς η ζωή του Νίκου Ρωμανού βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να δώσει λύση, καθώς βλέπει «ένα κεράκι να τρεμοσβήνει, μια ζωή να κινδυνεύει».

10.17: Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει αλληλέγγυοι/ες στο Ν. Ρωμανό στο Δημαρχείο του Βύρωνα, της Αγίας Παρασκευής καθώς και της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας.

9.26: Σήμερα περνούν από τον ανακριτή στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων οι 12 συλληφθέντες της πορείας της 2/12. Με πλήθος πλημμελήματα και κακουργήματα παρέπεμψε το απόγευμα της Τετάρτης ο εισαγγελέας τους συλληφθέντες μετά την πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.  

Συγκέντρωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ οι συλληφθέντες και οι συνήγοροί τους κάνουν έκκληση για μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό από τις επιθέσεις των αστυνομικών.

9.15: Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 12 το μεσημέρι καλούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο «Γεώργιος Γεννηματάς». Συγκέντρωση στο νοσοκομείο είναι προγραμματισμένη και για τις 5 το απόγευμα. 

Όπως καταγγέλλουν γιατροί, ο διοικητής του «Γ. Γεννηματά» παρεμβαίνει ασύστολα και χωρίς να σέβεται το έργο των γιατρών αλλά και τον απόρρητο φάκελο του Νίκου Ρωμανού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, απαγόρευσε στους γιατρούς να προχωρούν σε δηλώσεις στον Τύπο, την ώρα που ο ίδιος επισκέπτεται συχνότατα τον Νίκο Ρωμανό και μάλιστα παρά τις προειδοποιήσεις ότι το επισκεπτήριο πρέπει να είναι περιορισμένο λόγω κινδύνου λοιμώξεων.  

Συνεχής Ενημέρωση Πέμπτης 4/12

22.47: Νέα ανακοίνωση της κατάληψης της ΓΣΕΕ

22.30: Κείμενο του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

22.26: Θα παραμείνει υπό κατάληψη το κτίριο της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με πήγες από τη διοίηση της ΓΣΕΕ, η Συνομοσπονδία δεν πρόκειται να ζητήσει έμβαση της αστυνομιας.

22.24: “Η συνέλευση της κατάληψης του Πολυτεχνείου θα συνεχίσει να κρατά το απελευθερωμένο έδαφος του ΕΜΠ τουλάχιστον μέχρι την δικαίωση του αγώνα του Νίκου Ρωμανού παραμένοντας ένα από τα πολλά ακόμη κέντρα αγώνα που γεννιούνται καθημερινά. Ως συνέλευση της κατάληψης του Πολυτεχνείο καλούμε όλους τους καταπιεσμένους στους δρόμους της εξέγερσης ως τη νίκη. Δεν αντιλαμβανόμαστε το ΕΜΠ ως το κέντρο της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις της καταστολής, η οποία πρέπει να διαχυθεί παντού και προς κάθε κατεύθυνση”, αναφέρει ανακοίνωση της κατάληψης του ΕΜΠ.

Επόμενα ραντεβού:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/12 8.30 π.μ. Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων για τους συλληφθέντες της Τρίτης 2/12

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12 12.00 π.μ. Προπύλαια

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12 18.00 Προπύλαια

22.07: Οι συγκεντρωμένοι έξω από το Ολύμπιον κλείνουν τους δύο κεντρικούς παράλληλους στην Αριστοτέλους (τη Τσιμισκή και τη Μητροπόλεως).

21.50: Παραμένει ο κόσμος στη συγκέντρωση έξω από το Ολύμπιον

21.45: Θα παραμείνει υπό κατάληψη το Ολύμπιον αποφασισε η συνέλευση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο. Νέα συνέλευση θα γίνει τη Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.

21.37 Ολύμπιον Τώρα

21.25: Συνεχίζεται η συνέλευση στον υπό κατάληψη κινηματογραφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη

21.20: Κόσμος μέσα στη ΓΣΕΕ και έξω από το κλοιό των ΜΑΤ

21.00: Ισχυρή παρουσία διμοιριών ΜΑΤ, εχουν αποκλεισει την είσοδο της ΓΣΕΕ

20.00: Κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης

19.30: Ο Νίκος Ρωμανός είχε λιποθυμικό επεισόδιο το απόγευμα της Πέμπτης

18.15: Καβάλα: Ανάρτηση πανό στις Καμάρες της πόλης και μοίρασμα κειμένων σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

18.00: Ρέθυμνο: Καταληψη του Δημαρχείου απο αλληλέγγυους στον Νίκο Ρωμανο. Ανακοίνωση Συλλόγων εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον Νίκο Ρωμανό.

17.30: Τροπολογία με την οποία θα τροποποιείται ο Σωφρονιστικός Κώδικας ως προς το σκέλος που αφορά τη φοίτηση κρατούμενων στις φυλακές, αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση την Τρίτη.

Όπως έγινε γνωστό από τη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει την τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων» το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια στις 15:00 της Τρίτης και θα ψηφιστεί την ίδια ημέρα. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

17.15: Τους μηχανισμούς που έχει για να διατηρήσει την τάξη μας θυμίζει ο Κικίλιας

16.35: Παρέμβαση της κυβέρνησης για το Νίκο Ρωμανό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

16.30: Κατάληψη του κτιρίου των διοικητικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

16.25: Πορεία αλληλεγγύης στις 6μμ στην Κέρκυρα. Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργάκη.

16.00: Συνέλευση στο κατειλημμένο Ολύμπιον στις 6.30μμ και συγκέντρωση στις 9μμ

15.08: Eπιστολή σε Αθανασίου και Παπούλια από την ομάδα Αλληλεγγύης στους Ρωμανό και Κωστάρη

15.00: Νέα συγκέντρωση στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και πορεία αλληλεγγύης προγραμματίστηκε για αύριο Παρασκευή (5/12) με προσοσυγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο στις 5 το απόγευμα. 

14.45: Αίτηση αναίρεσης κατά του απορριπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης. Στο σκεπτικό της αίτησης  ότι η ιδιότητά του Νικου Ρωμανού ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία και έτσι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει ο ανακριτής.

14.44: Συναντήσεις με ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης του παρέδωσε τροπολογία της ΔΗΜΑΡ η οποία προβλέπει σε περίπτωση αρνητικής απόφασης του Συμβουλίου να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης από τον υπουργό Δικαιοσύνης και το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο των Φυλακών ενώ δίνει τη δυνατότητα με κοινή απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Παιδείας και γνωμοδότηση του προέδρου του ΤΕΙ ή ΑΕΙ που έχει περάσει ο κρατούμενος να καθορίζεται το πως θα γίνει η φοίτησή του.

Η βουλευτής των  ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνησε δηλώσεις της υπογράμμισε πως «ο υπουργός Δικαιοσύνης με διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να διασφαλίσει τη συνέχιση των σπουδών του Νίκου Ρωμανού και περιμένουμε να το δούμε την Τρίτη που κατατίθεται νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης στο οποίο φαντάζομαι θα υπάρχει η τροπολογία» ενώ τάχθηκε και με την εξ αποστάσεως παρακολούθηση “αρκεί”, όπως είπε, “να διασφαλιστεί η συνέχιση των σπουδών του”. “Αφού η πολιτεία του έδωσε το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις, να του δώσει τη δυνατότητα και να σπουδάσει”, κατέληξε.

14.38: Στη δημοσιότητα η τροπολογία για τις σπουδές κρατουμένων από απόσταση

14.35: Πατέρας Ρωμανού: Ο Νίκος πίνει μόνο νερό και ζαχαρόνερο

14.23 Κατάληψη στο Δημαρχείο Κομοτηνής για τον Ρωμανό

13.40: Ομόφωνο ψήφισμα της Γ.Σ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης για τον Ρωμανό

13.15: Απάντηση στον υπουργό Δικαιοσύνης εξέδωσε η οικογένεια του Ν. Ρωμανού (δείτε εδώ) στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν:

“Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση. Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία”.

13.05: Πορεία αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό και στους 3 αλληλέγγυους απεργούς πείνας θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο Παράρτημα, στην Πάτρα ενώ την ίδια ώρα πορεία αλληλεγγύης θα ξεκινήσει από τον σταθμό Μετρό Αιγάλεω, στην Αθήνα. Την ίδια ώρα κατάληψη πραγματοποιείται στο κτήριο διοίκησης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

12.51: Δύο από τις τρεις γυναίκες κρατούμενες στην πειθαρχική φυλακή της Νεάπολης Λασιθίου πραγματοποιούν αποχή συσσιτίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Απο νωρίς το πρωί το δημαρχείο Ρεθύμνου τελεί υπο κατάληψη. 

12.25: Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Ρωμανού στη ζωή

12.10: Κατάληψη στο κινηματογράφο “Ολύμπιον” για το Ν. Ρωμανό

10.10: Το πρωί της Πέμπτης ο Χ. Αθανασίου σε νέες του δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δήλωσε πως τα χέρια της κυβέρνησης είναι δεμένα. “Ούτε τα δικαστικά συμβούλια, ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν οιαδήποτε δυνατότητα να κάνουν κάτι για να γίνει δεκτή η αίτηση εκπαιδευτικής άδειας που έχει υποβάλλει ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός” σχολίασε. 

Αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση που εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη φοίτηση κρατουμένων επανέλαβε πως στόχος είναι να δίνεται η εξ αποστάσεως δυνατότητα στους φυλακισμένους να παρακολουθούν μαθήματα.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του Ν. Ρωμανού, Φ. Ραγκούσης, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 (δείτε εδώ) δήλωσε πως ο Ρωμανός συνεχίζει την απεργία πείνας. “Η θέση μας απέναντι στην αναγκαστική σίτιση είναι εκπεφρασμένη ότι αποτελεί βασανιστήριο, οι γιατροί συμφώνησαν με την άποψη αυτή και δεν παρακάμπτεται η βούληση του Ρωμανού” σημείωσε.

Συνεχής Ενημέρωση από τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 3/12

21:37: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και στη Λάρισα.

21:29: Χυδαία παραποίηση της επιστολής Ρωμανού από το “Πρώτο Θέμα”

19:48: Έκκληση Π. Λαφαζάνη για τον Ν. Ρωμανό

19:31: Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη έξω από το Τζάνειο Νοσοκομείο.

19:13: Η πορεία της Θεσσαλονίκης καταλήγει στα πανεπιστήμια, όπου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση προκειμένου να καθοριστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

19:06: Στην Καμάρα φτάνει η πορεία. Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ ακολουθούν τους διαδηλωτές.

18:54: Ισχυρή αστυνομική δύναμη και κλούβα των ΜΑΤ απαγορεύει την πρόσβαση στην πλευρά του δρομου όπου βρίσκεται το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Γ. Μιχαηλίδης στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

18:52: Έφτασε η μοτοπορεία έξω απο το Τζάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Γιάννης Μιχαηλίδης ο οποίος απο 17/11 πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.

18:50: Παρέμβαση αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό και στη Κοπεγχάγη

Ομάδα αλληλέγγυων έκανε παρέμβαση στην ελ. πρεσβεία της κοπεγχαγης για #NRomanos Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! pic.twitter.com/Khs9ygqFEG

— radicalchemist (@radicalchemist) December 3, 2014

18:45: Στην Αγίου Δημητρίου βρίσκεται η πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό. Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς την Καμάρα.

18:37: Παραπέμπονται οι συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό

18:33: Προς Βαρδάρη κατευθύνεται η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Καλλιθέας.

18:31: Να δώσει λύση στην υπόθεση του Ν. Ρωμανού ζητά η ΔΗΜΑΡ από την πολιτεία

18:23: Ξεκίνησε η πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό στη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε νωρίτερα στην πλατεία Καλλιθέας ξεκίνησε πορεία, η οποία αυτήν την ώρα είναι στην οδό Κασσάνδρου.

18:14: Κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στην πλατεία Καλλιθέας στη Θεσσαλονίκη.

17:38: ΕΣΗΕΑ: Να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματά του ο Ν. Ρωμανός

17:34: ΚΚΕ: Αναφαίρετο το δικαίωμα στη μόρφωση

17: 32: Αποκλεισμένα από δυνάμεις της αστυνομίας τα Εξάρχεια. Κλούβες των ΜΑΤ και κόκκινες κορδέλες κλείνουν τους δρόμους της περιοχής.

17:31: Να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα του Ν. Ρωμανού ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

17:24: Χυδαίες δηλώσεις Χειμωνά για N. Ρωμανό

16.53: Παπαμιμίκος: Πολιτικός εκβιασμός η στάση του Ρωμανού

16:50: Σύμφωνα με πληροφορίες πρόταση για  νομοθετική παρέμβαση για τον Νίκο Ρωμανό θα ζητήσει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη σε συνάντηση της με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ώστε ο Ν. Ρωμανός να μπορέσει να παρακολουθήσεις τα μαθήματα στο ΤΕΙ.

16:37: Συμπαράσταση στο Ρωμανό από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

16:31: “Νίπτει τας χείρας” του ο Αθανασίου για το αίτημα του Ν. Ρωμανού

16: 29: Πανό αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό στη Καβάλα

15:38: Κατάληψη στο Δημαρχείο του Ηρακλείου για τον Ρωμανό

15:22: Ψήφισμα συμπαράστασης για τον Ν.Ρωμανό από την Ένωση Εκπαιδευτικών της ελληνικής ως ξένης γλώσσας

14.50: Κατάληψη από το πρωί στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής Λάρισας.

14.45: Πραγματοποιήθηκε κατάληψη της Περιφέρειας Αντολικής Μακεδονία-Θράκης στην Κομοτηνή από αλληλλέγγυους-ες. Η αστυνομία απείλησε με συλλήψεις και οι αλληλέγγυοι αποχώρησαν

14.40: Μανώλης Γλέζος: Η θέση του Νίκου Ρωμανού είναι μέσα στη ζωή

14.30: Συνέντευξη τύπου απο τον υπουργό Δικαιοσύνης στις 15.00

14.15: Α. Σωτηροπούλου: Μήνυμα αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό

13.40: ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχική η απόφαση του Συμβουλίου που προσβάλει τη δημοκρατία

13.10: Το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου για τον Ρωμανό:

Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε για τυπικούς λόγους το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στη σχολή του, καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και για τον λόγο αυτόν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν μπήκε στην ουσία του θέματος.

Όπως ανέφεραν οι δικαστικές πηγές, ο νόμος προϋποθέτει για τις περιπτώσεις των υποδίκων, βάσει του  άρθρου 50 του σωφρονιστικού κώδικα, τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωση του Ρωμανού είναι ο ειδικός εφέτης – ανακριτής, του οποίου η εισήγηση για το θέμα ήταν αρνητική.

Ο ειδικός εφέτης- ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του απεργού πείνας και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρι να εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται. Πηγή: ΑΜΠΕ

12.45: Κείμενο του Νίκου Ρωμανού: Χορεύοντας με τον θάνατο για 24 μέρες

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό, Γιάννη Μιχαηλίδη, Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, καθώς και για τις επόμενες ημέρες.

Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ για τον Ρωμανό

Μεγάλες κινητοποιήσεις στη χώρα πραγματοποιήθηκαν χθες. Το alterthess θα σας ενημερώνει συνεχώς για τις εξελίξεις.

Οδοφράγματα και συγκρούσεις στην Αθήνα μετά την πορεία για τον Ρωμανό

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν.Ρωμανό στη Θεσσαλονίκη

“Η κυβέρνηση και ο Αθανασίου υπαίτιοι για ό,τι συμβεί”, λένε οι γονείς – Σε κίνδυνο η ζωή των απεργών πείνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Σαμαράς πήρε τ’ όπλο του. Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο