Τουλάχιστον 10 Αφγανοί ένοπλοι φρουροί σκοτώθηκαν, όταν νατοϊκά ελικόπτερα βομβάρδισαν, εξαιτίας λανθασμένων εντολών, αυτοκινητόδρομο στο Νότιο Αφγανιστάν, όπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα πληροφορίες από την αστυνομία.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι στρατιώτες συνόδευαν μια αυτοκινητοπομπή με προμήθειες για τις στρατιωτικές βάσεις της Συμμαχίας στο Νότιο Αφγανιστάν.
«Μάλλον μπέρδεψαν τους φρουρούς με αντάρτες τα νατοϊκά ελικόπτερα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο υπαρχηγός της τοπικής αστυνομίας.
Μέχρι στιγμής, η Διεθνής Δύναμη Προστασίας του ΝΑΤΟ (ISAF) δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό, ωστόσο εκπρόσωπός της, μιλώντας στο AFP, δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ενδελεχής έρευνα.