in

Νέες γεωτρήσεις στο Χοντρό Ραχώνι στις Σκουριές στο χώρο του κάμπινγκ του 10ημέρου

Τέσσερα χρόνια μετά τις διερευνητικές γεωτρήσεις στην Τσικάρα, ένα εταιρικό πρόγραμμα γεωτρήσεων που ακυρώθηκε από τις κινηματικές διεργασίες του 2017, και για τις οποίες εκκρεμεί δίκη 18 μελών του κινήματος τον Απρίλη του 2022, ένα νέο πρόγραμμα αποστραγγιστικών γεωτρήσεων ξεκινάει από την Ελληνικός Χρυσός στο Χοντρό Ραχώνι. Σύμφωνα με καταγγελία της Επιτροπής Μεγάλης Παναγιάς που πραγματοποίησε ανάβαση στο βουνό στις 5 του Νοέμβρη οι γεωτρήσεις γίνονται στο χώρο που πραγματοποιείται το κάμπινγκ του δεκαημέρου.

«Είναι περίπου 2 μήνες (26 Αυγούστου 2021) που η Eldorado ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγου 500 εκ. ευρώ, δηλαδή την απόληψη νέου δανείου όχι για να επενδύσει η ίδια (αφού από τον Σεπτέμβριο του 2019 αναζητεί στρατηγικό εταίρο) αλλά για να αποπληρώσει το προγενέστερο χρέος της. Για άλλη μια φορά δηλαδή στη γεωγραφία που λέγεται Ελλάδα, ένας ακόμη “επενδυτικός κολοσσός” με τα εντελώς σάπια πήλινα πόδια του θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και πραγματικότητας» σημειώνει η Επιτροπή Μεγάλης Παναγιάς καταγγέλλοντας ότι ένα νέο πρόγραμμα αποστραγγιστικών γεωτρήσεων ξεκινάει, όπως λένε, προς επίρρωση των καταστροφικών τους προθέσεων.

«Η Β.Α. Χαλκιδική που ματώνει. Οι εργαζόμενοι 30 ευρώ μεροκάματο συν κάτι, η εταιρεία σε ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή, εκδόσεις ομολόγων. Κατά τα άλλα μηνύσεις για διαφυγόντα κέρδη, για καταπάτηση του απορρήτου προσωπικών δεδομένων ή για δυσφήμηση, η ελευθεροτυπία κακό τσιμπούρι δηλαδή, για μια επένδυση που φημολογείται διαχρονικά ως η μεγαλύτερη της χώρας».

«Εμείς, σ’ αυτή την παράνοια θα συνεχίσουμε αντιστεκόμενοι και ρέμπελοι για πάντα. Aπό το δάσος των Σκουριών μέχρι τη Ζούγκλα Lacandona.«Αυτές ήταν οι σοδειές που καλλιέργησαν οι δικοί μου και θέρισα εγώ. Αυτό είναι το γνεσμένο από άχυρο χρυσάφι μου» καταλήγουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής Μεγάλης Παναγιάς

5 Νοεμβρίου 2021

«Ζώντας σ΄ ένα κόσμο που αξιοδοτείται μόνον ως κέρδος, έναν διαρκώς

επεκτεινόμενο κόσμο-ως-μεθόριο που δεν έχει από μόνος του αξία, από μόνος του

πληρότητα, ζεις με τον κίνδυνο να χάσεις τη δική σου αξία. Και τότε αρχίζεις ν΄

ακούς τις φωνές από την άλλη πλευρά, και να αναρωτιέσαι για το τι λείπει και να

ρωτάς το σκοτάδι.»

Ursula K. Le Guin-Το κύμα μέσα στο μυαλό

 

Όπως αναφέραμε και στην πρόσκλησή μας για τη δράση της Παρασκευής 5/11/2021 η Eldorado είναι και επίσημα με δική της ομολογία, μια χρεοκοπημένη εταιρεία.

Είναι περίπου 2 μήνες (26 Αυγούστου 2021) που η Eldorado ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγου 500 εκ. ευρώ, δηλαδή την απόληψη νέου δανείου όχι για να επενδύσει η ίδια (αφού από τον Σεπτέμβριο του 2019 αναζητεί στρατηγικό εταίρο) αλλά για να αποπληρώσει το προγενέστερο χρέος της. Για άλλη μια φορά δηλαδή στη γεωγραφία που λέγεται Ελλάδα, ένας ακόμη «επενδυτικός κολοσσός» με τα εντελώς σάπια πήλινα πόδια του θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και πραγματικότητας.

Τέσσερα χρόνια μετά τις διερευνητικές γεωτρήσεις στην Τσικάρα – ένα εταιρικό πρόγραμμα γεωτρήσεων που ακυρώθηκε από τις κινηματικές διεργασίες του 2017, για τις οποίες εκκρεμεί δίκη 18 συντρόφων-συντροφισσών τον Απρίλη του 2022 – ένα νέο πρόγραμμα αποστραγγιστικών γεωτρήσεων προς επίρρωση των καταστροφικών τους προθέσεων.

Για μας, σήμερα, μια ακόμη ανάβαση «ρουτίνας»…

Η προσέλευση των συντρόφων φθινοπωρινή, συγκινητική, κάθε φορά έρχονται κι άλλοι, κι άλλοι, ανάμεσα στους ίδιους.

Οι υψηλόβαθμοι της ελληνικής αστυνομίας να σκουριάζουν, κάνοντας καριέρα μαζί με το τοπίο.

Το τρυπάνι ευθυτενές και σάπιο, οι παρευρισκόμενοι στην ακτίνα του εργαλείου καταστροφής, φασαρία που δεν σταματά, το βουνό που αδειάζει από νερό, πολλά εξάμετρα γεωτρητικά στελέχη, 500 μέτρα βάθος…

Έρεβος…

Ό,τι βγαίνει δεν ξαναμπαίνει.

Νερό που χύνεται.

Η Β.Α. Χαλκιδική που ματώνει.

Οι εργαζόμενοι 30 ευρώ μεροκάματο συν κάτι, η εταιρεία σε ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή, εκδόσεις ομολόγων. Κατά τα άλλα μηνύσεις για διαφυγόντα κέρδη, για καταπάτηση του απορρήτου προσωπικών δεδομένων ή για δυσφήμηση, η ελευθεροτυπία κακό τσιμπούρι δηλαδή, για μια επένδυση που φημολογείται διαχρονικά ως η μεγαλύτερη της χώρας.

Εμείς, σ’ αυτή την παράνοια θα συνεχίσουμε αντιστεκόμενοι και ρέμπελοι για πάντα. Aπό το δάσος των Σκουριών μέχρι τη Ζούγκλα Lacandona.

«Αυτές ήταν οι σοδειές που καλλιέργησαν οι δικοί μου και θέρισα εγώ. Αυτό είναι το γνεσμένο από άχυρο χρυσάφι μου»

Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξουθενωμένοι γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο – Έκκληση για βοήθεια

Η ζωή των δούλων. Του Χρήστου Λάσκου