Νέες δημοσκοπήσεις: μάχη στήθος με στήθος για ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο κυριακάτικος Τύπος, δείχνουν τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την πρώτη θέση.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της MRB για την Realnews, η ΝΔ συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου με 20,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται με ποσοστό 11,9% το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν: Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,0%, ΔΗΜΑΡ 5,7%, ΚΚΕ 4,9%, Χρυσή Αυγή 4,8%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,9%, Δημιουργία Ξανά 1,6%, Δημοκρατική Συμμαχία 1,4%, ΛΑΟΣ 1,1%. Άλλο κόμμα απάντησε ποσοστό 1,1% των ερωτηθέντων, ενώ στο 17,6% εκτιμάται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ η παράσταση νίκης δείχνει ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου παίρνει το κόμμα της ΝΔ και στη δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα», καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 23,1%. Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,4% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη με 13,5%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,3%, ΔΗΜΑΡ 6%, ΚΚΕ 5,2%, Χρυσή Αυγή 3,8%, άλλο κόμμα 7,7%, αναποφάσιστοι 12%.

Επίσης 50% των ερωτηθέντων θεωρούν πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ευθύνεται για το γεγονός που η χώρα πάει εκ νέου σε εκλογές και το 80% θέλει το ευρώ.

 

Στη δημοσκόπηση της PUBLIC ISSUE για λογαριασμό της «Καθημερινής της Κυριακής», η οποία αφορά στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των εκλογικών κομμάτων, αναδεικνύεται οκτακομματική Βουλή με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%, ενώ στα οκτώ κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή συμεριλαμβάνεται και η «Δημιουργία Ξανά» του Θ. Τζήμερου.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά που προκύπτουν της δημοσκόπησης Public Issue  έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 28%, Νέα Δημοκρατία 24%, ΠΑΣΟΚ 15%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%, ΔΗΜΑΡ 7%, ΚΚΕ 5%, Χρυσή Αυγή 4,5, Δημιουργία Ξανά 3%, αποχή 7%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θέατρο: «ΤΟ ΠΑΡΚΟ»

Ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές