Νέα ανακοίνωση ΚΚΕ για το “κίνημα της πατάτας”

 

Ανακοίνωση για το θέμα της διάθεσης πατάτας, δίχως μεσάζοντες, υποχρεώθηκε να εκδόσει το ΚΚΕ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε προηγούμενη ανακοίνωσή του στην οποία χαρακτήριζε αποπροσανατολιστικές τέτοιες ενέργειες. Στην ανακοίνωση το κομμουνιστικό κόμμα κάνει λόγω για παρερμηνεία της προηγούμενης ανακοίνωσης, επαναλαμβάνει όμως ότι το “κίνημα της πατάτας” έχει περιορισμένες δυνατότητες. Αποφεύγει πάντως να κάνει λόγο και πάλι για αποπροσανατολιστικές επιλογές, ενάντια στο εργατικό κίνημα.

“Κάθε προσπάθεια παρερμηνείας από σειρά ΜΜΕ των αγωνιστικών και διεκδικητικών θέσεων του ΚΚΕ, όπως ότι δήθεν στηρίζει μεσάζοντες ή εναντιώνεται στην αγροτιά και τον κόσμο που εξαναγκάζεται να αναζητά φτηνότερα προϊόντα είναι υποβολιμαία. Η προσπάθεια του λαού να δώσει λύση σε συνθήκες κρίσης στο πρόβλημα της διατροφής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα της πάλης του.” αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Ωστόσο όπως διευκρινίζεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης  “οι μορφές όμως όπως το “κίνημα της πατάτας” έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες και δεν λύνουν το πρόβλημα της εκμετάλλευσης της αγροτιάς από το κεφάλαιο, ούτε της φτώχειας και της πείνας που διευρύνονται στις λαϊκές οικογένειες, ως αποτέλεσμα της βάρβαρης πολιτικής τρόικας – ΕΕ – κυβέρνησης.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πώς να γίνετε μετριοπαθείς τρώγοντας ξύλο, του Αλεσάντρο Ρομπέκι

Καμπάνια ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ