in , ,

Να μην συναινέσει στην τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας καλούν το δημοτικό συμβούλιο κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού

Πραξικόπημα του δημάρχου του Δήμου Θερμαϊκού καταγγέλλουν κάτοικοι μέλη της Πρωτοβουλίας «Σώστε το κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας» προκειμένου να περάσει «εν κρυπτώ» και χωρίς την ενημέρωση των δημοτών το ξεπούλημα του κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας, την τσιμεντοποίηση με την κοπή των 2.500 δέντρων που υπάρχουν εκεί.

Αφορμή των νέων καταγγελιών είναι η σύγκληση εκ μέρους του δημάρχου δημοτικού συμβουλίου για σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, ώστε να παραστούν λιγότεροι δημότες και δημοτικοί σύμβουλοι και να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους δημότες που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πώληση σε ιδιώτες και την ισοπέδωση του κάμπινγκ. Μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, δίχως τη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας και έγκριτων πολεοδόμων, χωροτακτών ή περιβαλλοντολόγων, όπως καταγγέλλεται, η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού απέστειλε προκλητικά στους δημοτικούς συμβούλους, μαζί με την πρόσκληση για σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου και εισήγηση αναφέροντας ότι “εισηγούμαστε τη θετική γνωμοδότηση, χωρίς παρατηρήσεις σχετικά με τη ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).

H Πρωτοβουλία τονίζει ότι «εμπνευστής αυτού του ανοσιουργήματος που πάει να συντελεστεί είναι ο δήμαρχος Τσαμασλής, όπως ο ίδιος κοκορεύονταν. Γιαυτό και ακολουθεί αντιδημοκρατικές μεθόδους, όπως ο καθορισμός αυτής της ώρας ώστε να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση όχι μόνο οι συμπολίτες μας αλλά ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι». Η Πρωτοβουλία καλεί στις 12 μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στους Ν.Επιβάτες για να εκφραστεί «το ΟΧΙ μας σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις».

Σε ανοιχτή επιστολή προς τους 33 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θερμαϊκού δημότες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σπ. Κουζινόπουλος, καλεί τους δημοτικούς συμβούλους «να μην συναινέσουν στο ανοσιούργημα που πάει να συντελεστεί και να μην βάλουν τις υπογραφές τους στα εκτρωματικά σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας».

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΣ

τους δημοτικούς συμβούλους Δήμου ΘερμαΪκού,

Αγαπητοί πρώην συνάδελφοι,

Σας είναι ίσως γνωστοί οι αγώνες που δώσαμε την προηγούμενη πενταετία 2014-2019 για τη διασφάλιση της δημοτικής περιουσίας, για την ανάπτυξη του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου μας, για τη βελτίωση των δημοτικών υπηρεσιών, αντί της παραχώρησής τους σε εργολάβους. Υπήρξαν από τότε φωνές που υποστήριζαν ότι πρέπει να δοθούν όλα (δημοτική περιουσία, ελεύθεροι χώροι, δημοτικές υπηρεσίες κ.α.) σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε σημείο που δεν κρατήθηκα τότε, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συμπολιτεία ΘερμαΪκού” και σε μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρατήρησα δημόσια στον εκφραστή αυτών των απόψεων ότι αν μπορούσε ο ίδιος, θα ξεπουλούσε ακόμη και το Δημαρχείο, μετατρέποντάς το σε γραφείο Ρέαλ Εστέϊτ.

Δυστυχώς ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε σήμερα να επιβεβαιώνονται εκείνοι οι φόβοι. Δεν θα αναφερθώ στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών του Δήμου και την παραχώρησή τους σε μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό που καίει τους συνδημότες μας σήμερα, είναι το μεγάλο έγκλημα που πάει να συντελεστεί με το ξεπούλημα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας. Θα το επιτρέψετε; Θα βάλετε τις υπογραφές σας κάτω από το ανοσιούργημα στο οποίο προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ με την παρότρυνση του εμπνευστή της καταστροφής του χώρου;

Σκεφθείτε έστω για μία στιγμή τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την τσιμεντοποίηση:

-Για τα παιδιά και τα εγγόνια σας που δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του κάμπινγκ για να κολυμπήσουν και να ψυχαγωγηθούν.

-Για τους υπόλοιπους συνδημότες μας που θα στερηθούν τη δυνατότητα να περάσει ο χώρος στη δικαιοδοσία του Δήμου μας προκειμένου να αξιοποιηθεί το κάμπινγκ προς όφελος των συνδημοτών μας με την ανάπτυξη εκεί πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δρατηριοτήτων.

Αναλογισθείτε το κακό που πάει να γίνει και αρνηθείτε να ακολουθήσετε την παραταξιακή γραμμή που επιχειρείται να σας επιβληθεί σε μία διαδικασία η οποία είναι έξω από κάθε κανόνα δικαίου και ηθικής. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Οι συνδημότες μας σε διαφορετική περίπτωση θα σας κρίνουν πολύ αυστηρά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΟΕΣΥ: Μάστιγα για τη δημοσιογραφία οι αγωγές SLAPP

Με μόλις 10 κλίνες ΜΕΘ παίδων η Κεντρική και Δυτική Μακεδονία – Διαμαρτυρία της ΕΝΙΘ έξω από το Γ. Γεννηματάς