in ,

Να λυθούν τα προβλήματα με τηλεκπαίευση, εξετάσεις και μέτρα πρόληψης ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης

Να λυθούν τα προβλήματα με τηλεκπαίευση, εξετάσεις και μέτρα πρόληψης ζητά η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καλεί τα μαθητικά συμβούλια της περιοχής, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις διεκδικώντας τόσο να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στα σχολεία τους που αφορούν τη τηλεκπαίδευση, το τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, όσο και μέτρα πρόληψης, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν, εν μέσω πανδημίας να καταθέσει η κυβέρνηση νομοσχέδιο για την τράπεζα θεμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ως μορφή διεκδίκησης η Συντονιστική Επιτροπή έχει ήδη προχωρήσει σε συλλογή υπογραφών, η οποία συνεχίζεται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://gr.petitions.net/mathitesskg

Αναλυτικά το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης:

“Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Η διεκδίκηση για όσα έχουμε ανάγκη δε μπαίνει σε καραντίνα!

Όλο αυτό το διάστημα οι μαθητές σεβόμαστε τις οδηγίες των επιστημόνων γιατρών και “μένουμε σπίτι”. Καθημερινά όμως ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα δεκάδες προβλήματα της πολυδιαφημισμένης “τηλεκπαίδευσης” που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές που πάνε ή δεν πάνε φροντιστήριο.

Αρνείται να δώσει τα απαραίτητα μέσα που χρειάζονται οι μαθητές για να κάνουν τα τηλεμαθήματα τους.  Ισχυρίζεται ότι θα δοθεί μόνο 1 tablet ανά 45 μαθητές! Τη στιγμή που υπάρχουν οικογένειες που πρέπει οι γονείς να δουλέψουν με τον υπολογιστή από το σπίτι που έχουν 2,3 ή και 4 παιδιά που πρέπει κι αυτά ταυτόχρονα να κάνουν μαθήματα, σε άλλες οικογένειες ο εξοπλισμός να είναι παλιός και ακατάλληλος, κλπ.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ!

Μας έχουν ζαλίσει πως το μόνο που κάνει το Υπουργείο Παιδείας είναι να “εργάζεται νυχθημερόν” για γίνεται σωστά η τηλεκπαίδευση και για να δοθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει:

Αντί να δουν πως θα πάρουν μέτρα για την τηλεκπαίδευση, η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας ετοιμάζεται να φέρει τελικά το Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, που ανάμεσα στα  άλλα, συμπεριλαμβάνει την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων.

Γιατί, λοιπόν θα προχωρήσει τώρα έναν Νόμο, ενώ ξέρει πως δεν μπορούμε να οργανώσουμε την αγωνιστική μας απάντηση; 

Πέρσι πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Νόμο Γαβρόγλου Μεγάλη Δευτέρα. Μάλλον, η Κεραμέως και η ΝΔ είναι καλή μαθήτρια και θέλει να κάνει επανάληψη το μάθημα της και φέτος. 

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μας για να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στα σχολεία μας. Απαιτούμε:

1. Μετά από πίεση από τα μαθητικά συμβούλια και τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών επιτέλους το υπουργείο ανακοίνωσε την μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις για Γ’ΓΕΛ και Γ’ΕΠΑΠ! Να ανακοινωθεί άμεσα η ημερομηνία διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εξεταστούμε τον Σεπτέμβρη.

2. Να εξασφαλιστούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέσα (laptop, tablet, γρήγορη σύνδεση internet) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να συμμετέχουν ισότιμα όλα τα παιδιά στην τηλεκπαίδευση.

3. Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές, προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις λόγω των συνθηκών. Να γίνεται η προαγωγή μας με τους βαθμούς τριμήνων/ τετραμήνων.

4. Να γίνει έκτακτη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία όταν ανοίξουν τα σχολεία για όλους, ιδιαίτερα για τους μαθητές που δεν πάνε φροντιστήριο.

5. Να μην υπάρξει ούτε μισή σκέψη από το υπουργείο για επαναφορά της τράπεζας θεμάτων. Το έχουμε ήδη καταδικάσει με τις κινητοποιήσεις μας όλη τη χρονιά.

6. Να επιστραφούν σε όλους τους μαθητές τα χρήματα από τις εκδρομές που ακυρώθηκαν».

7.  Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, καθαριότητας και υγιεινής σε όλα τα σχολεία. Να πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σ. Τσιόδρας: 31 νέα κρούσματα, 2.145 συνολικά, 99 θάνατοι

Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε το «Πόρτο Καρράς» έναντι 205 εκατ. ευρώ