Μπαρόζο: Μεγάλο το κόστος μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ

 

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Μ. Μπαρόζο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μαζί με τον Ζακ Ντελόρ.

Ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι «Το κόστος μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν υψηλότερο από το κόστος που έχει η συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας» δηλώνοντας παράλληλα ότι «Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τελική συμφωνία στην Αθήνα». Ο Ζοζέ Μπαρόζο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη μιας συμφωνίας η οποία θα επιτρέψει αφ’ ενός να μειωθεί ένα μέρος του ελληνικού χρέους που κατέχουν τράπεζες και επενδυτικά ταμεία και αφ’ ετέρου να χορηγηθούν νέα δάνεια από την Ευρώπη και το ΔΝΤ στην Αθήνα για να αποφύγει η χώρα μια στάση πληρωμών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Ολιβιέ Μπαγί σχολιάζοντας από την πλευρά του δήλωση της αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέλι Κρόες ότι “μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα έβλαπτε την υπόλοιπη Ευρωζώνη”, τόνισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η δήλωση της κ. Κρόες δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτήν τη θέση της Επιτροπής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διώξαν τους άστεγους παρά την κακοκαιρία

Μέχρι το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία