in

Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος: «Εγκληματικα κηρυγματα απο κληρικούς για τον covid»

Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος: «Εγκληματικα κηρυγματα απο κληρικούς για τον covid»

Την ίδια ώρα που τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται σε όλες τις βαθμίδες των κληρικών, με πιο πρόσφατο το περιστατικό τις 20 μοναχές στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης που βρέθηκαν θετικές στον Covid-19 με μία να έχει  καταλήξει, διαβάσαμε με ενδιαφέρον τη δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης.

Μια δήλωση που έχει βαρύνουσα σημασία σε έναν τόπο, όπου πολιτικοί αλλά ακόμα και επιστήμονες φαίνονται παραδομένοι απέναντι σε μία αντικοινωνική στάση ενός μέρους της Εκκλησίας την οποία είτε ανέχονται είτε και υποστηρίζουν κόντρα σε κάθε λογική και διαδικασία προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό, το οποίο πολλοί φοβούνται ακόμα να κατανομάσουν, το πού οδήγησαν οι εικόνες του συνωστισμού χωρίς μάσκες και η συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας που ακολούθησε, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Έγραψε λοιπόν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μέσα σε άλλα:

«…Πιστέψαμε ότι είμαστε υπεράνθρωποι, κρύψαμε την προσβολή μας από τον ιό και οδηγηθήκαμε στον τάφο, αντί να ομολογήσουμε το λάθος μας και να σαλπίσουμε το ορθό. Δεν είναι ταπεινωτικό να παραδεχθείς ότι ως άνθρωπος κι εσύ πάσχεις. Αλαζονικό είναι να το κρύψεις, μόνο και μόνο για να μη διαψευστεί δημόσια ο εγωισμός σου. Όταν επικρέμεται θάνατος, τότε, καλά ειπώθηκε, “μαγκιές” δεν επιτρέπονται. Οι ευλαβείς εγωισμοί… σκοτώνουν!» ανέφερε ενώ συνέχισε: «Πιστέψαμε ότι συν-κυβερνούμε το κράτος μας, οι θρησκευόμενοι χριστιανοί, ακόμα και πολλοί κληρικοί μας, όπως αποδείχτηκε ότι πολύ καλύτερα το κυβερνούν οι πολιτικοί, επειδή εμείς δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τελικά ούτε το ποίμνιό μας. Η ευσεβιστική αλλοφροσύνη μετέτρεψε τα λογικά πρόβατα σε απρόβλεπτα ερίφια που θέλησαν να υποκαταστήσουν τους ποιμένες. Ενώ ο ίδιος ο Θεός μας διδάσκει να υπακούμε ακόμα και στην κοσμική εξουσία (που στο κάτω-κάτω στις μέρες μας είναι από το λαό μας δημοκρατικά εκλεγμένη), πολλοί χριστιανοί μας κίνησαν επανάσταση ενάντια στην Εκκλησία τους, που δεν ξέρω αν φέρει ανάσταση, πάντως μέχρι τώρα σπέρνει θανάτους. Πιστέψαμε ότι εμάς, λόγω της πίστεώς μας, υποχρεούται ο Θεός να μας σώσει (τους άλλους όχι), και κάναμε επίδειξη αυτής της πίστεώς μας. Όμως αυτή η πίστη μας αποδείχθηκε λίγη, φτωχή, μικρή πίστη που όχι μόνο βουνά δεν μπορεί να μετακινήσει, αλλά ούτε καν τον απειροελάχιστο ιό…».

Τέλος, ο κ. Άνθιμος, καλεί τους «τάχα ευσεβείς, που δεν πίστεψαν ότι υπάρχει κορωνοϊός, λες και μπορεί να πέσει τρίχα από τα μαλλιά τους αν δεν το θέλει ο Θεός», να σοβαρευτούν και όσους «κρυμμένοι τώρα στα λαγούμια τους, ετοιμάζονται να δικαιολογήσουν τα εγκληματικά τους κηρύγματα, που άρδευαν αλλοφροσύνη από την εωσφορική τους έπαρση, που τελικά σκότωσε συνανθρώπους τους», να ηρεμήσουν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Εμείς για εσάς, εσείς για εμάς» – Παρεμβάσεις σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Εκτός ελέγχου η διασπορά του κορονοϊού στις φυλακές της χώρας