Μέρκελ: «Oι πλούσιοι στην Ελλάδα βγάζουν τα λεφτά τους έξω»

Το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα υπερασπίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της σε μέλη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), αναγνωρίζοντας πως οι μειώσεις μισθών στην Ελλάδα επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα χαμηλότερα και μεσαία οικονομικά στρώματα. Πάρ’ ολ’ αυτά έριξε το φταίξιμο όχι στην πολιτικής που προωθεί αλλά στις αδυναμίες του ελληνικού κράτους λέγοντας: «Θέλουμε ανάπτυξη για την Ελλάδα, αλλά για κάτι τέτοιο χρειάζεται ένα κράτος που λειτουργεί» τόνισε η η Γερμανίδα καγκελάριος σε εκδήλωση του CDU στο Μεκλεμβούργο την Τετάρτη.

«Τα μέτρα επιδρούν με σκληρότητα στους Έλληνες πολίτες, είναι σκληρό να πρέπει να ζεις με χαμηλότερο μισθό» ανέφερε η καγκελάριος ενώ είπε χαρακτηριστικά πως την ώρα που τα χαμηλότερα στρώματα πλήττονται από την κρίση, «οι πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά τους σε λογαριασμούς στο εξωτερικό».

Οι αναφορές της Μέρκελ στην εκδήλωση έγιναν με το βλέμμα στην ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή τη Δευτέρα, οπότε και οι Γερμανοί βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για το δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα. «Στη Γερμανία έχουμε καταλάβει πως δεν γίνεται να τα καταφέρουμε μόνοι μας, για αυτό θεωρούμε πως το μέλλον μας είναι η Ευρώπη» είπε στους κομματικούς της συντρόφους η Μέρκελ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λ. Παπαδήμος: Βήμα καθοριστικής σημασίας η συμφωνία του Eurogroup

Νέες Ταινίες της Εβδομάδας: Αναζητώντας τον πατέρα