in , ,

ΜέΡΑ25: Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους του Δήμου Μούτση

«Αυτό για το οποίο κατηγορείται ο Δήμος Μούτσης έρχεται σε απόλυτη, κάθετη, ταυτοτική αντίθεση με τον πυρήνα των ιδεών μας»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜέΡΑ25 ενημερώνει πως αναστέλλει την ιδιότητα μέλους για τον μουσικοσυνθέτη Δήμο Μούτση. Αιτία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η καταγγελία της Λυδίας Σέρβου που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

«Μπήκαμε μέσα και κλείδωσε την πόρτα. Αντέδρασα του είπα “γιατί κλειδώνετε;”, “από συνήθεια“ μου απάντησε. Ανεβήκαμε σ’ ένα σκοτεινό σαλόνι, που είχε μια περίεργη μυρωδιά, υπήρχαν τασάκια με αποτσίγαρα. Είχα εντυπωσιαστεί απ’ ό,τι έβλεπα. Με ρώτησε αν ήθελα κάτι και του ζήτησα ένα ποτήρι νερό. Όταν γύρισε με το ποτήρι, ήταν γυμνός. Άρχισε ένα κυνηγητό στο σαλόνι και με άρπαξε να με φιλήσει. Τρόμαξα που τον είδα σε αυτή την κατάσταση. Μου είπε ότι δεν θα με άκουγε κανείς. Όταν είδε ότι δεν θα γινόταν τίποτα, με άφησε να κλαίω σε μια γωνία και εκείνος μπροστά στον καθρέφτη αυτοϊκανοποιήθηκε. Το μαρτύριό μου κράτησε πάνω από μια ώρα» ανέφερε η τραγουδίστρια ενώ το γεγονός συνέβη όταν η ίδια ήταν μόλις 15 χρονών.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Με λύπη (όχι, δεν είναι αυτή η σωστή λέξη: με φρίκη) ακούσαμε τη γενναία καταγγελία της τραγουδίστριας Λυδίας Σέρβου για σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη σε νεαρή ηλικία, και για την οποία κατονομάζει ως δράστη άνθρωπο που φέρει την ιδιότητα του μέλους του ΜέΡΑ25, τον συνθέτη Δήμο Μούτση.

Ας μη μασάμε τα λόγια μας: Είναι αλήθεια ότι ούτε ζητάμε από τους ανθρώπους του ΜέΡΑ25 «φάκελο» της ιδιωτικής τους ζωής, ούτε φτιάχνουμε τέτοιον. Όπως θεωρούμε ότι κάποιος που θέλει να συμπορευτεί μαζί μας εμφορείται από τις ίδιες ιδέες και αξίες που μας δίνουν λόγο ύπαρξης, έτσι και θεωρούμε δεδομένο ότι έχουν συναίσθηση της ευθύνης κάθε προσώπου που αποφασίζει να εμπλακεί στην ενεργό πολιτική, να ζει σε ένα «γυάλινο σπίτι», κάτω από τον απολύτως απαραίτητο και επίμονο διερευνητικό φακό που θα διαβεβαιώνει ότι δεν έχει τίποτα επιλήψιμο να κρύψει.

Αυτό για το οποίο κατηγορείται ο Δήμος Μούτσης έρχεται σε απόλυτη, κάθετη, ταυτοτική αντίθεση με τον πυρήνα των ιδεών του ΜέΡΑ25. Μαχόμαστε για την ελευθερία, την ισότητα, την απελευθέρωση του ατόμου από κάθε είδους δεσμά. Θλιβόμαστε και απογοητευόμαστε για κάθε άνθρωπο, πολύ περισσότερο για κάθε συνοδοιπόρο, που τάσσεται με την πλευρά του άδικου, με την πλευρά των δυναστών. Και ενώ σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας, ταυτόχρονα δε μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας όταν ένα θύμα καταπίεσης βρίσκει το θάρρος να μιλήσει και να εγκαλέσει τον θύτη της.

Το ΜέΡΑ25 έχει προχωρήσει ήδη σε αναστολή της ιδιότητας μέλους του Δήμου Μούτση και φυσικά θα συνεχίσουμε τη μάχη για την εξάλειψη φαινομένων έμφυλης καταπίεσης, βίας, και παραβίασης βασικών αρχών της ανθρώπινης συνύπαρξης.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κατάληψη ξενοφοβίας στη Λέσβο: Γονείς δε θέλουν προσφυγόπουλα στο σχολείο

Κορονοϊός – Διαβατά: Έκρηξη κρουσμάτων και υγειονομικός αποκλεισμός στο κέντρο κράτησης μεταναστών και προσφύγων