Δυναμικά συνεχίζουν την απεργία τους οι μετανάστες στη Σκάλα Λακωνίας, μετά το πογκρόμ που εξαπολύθηκε εναντίον τους τη Δευτέρα. Είναι οι πρώτη φορά που εργάτες μετανάστες προχωρούν τόσο μαζικά σε απεργία.
Οι τριακόσιοι περίπου μετανάστες που κατασκήνωσαν στην κεντρική πλατεία του χωριού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας έχουν ήδη φτάσει τους χίλιους καθώς στις κινητοποιήσουν προσχωρούν και μετανάστες, εργάτες στα γύρω χωριά.
Σύμφωνα με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, μέλος της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, οι εργάτες τις Σκάλας είχαν σήμερα συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης και το Διοικητή της αστυνομίας στους οποίους κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Ανάμεσα σε αυτά θα υποβληθεί και μαζικό αίτημα για παροχή ασύλου στους μετανάστες και ιδιαίτερα τους Πακιστανούς λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που υπέστη η χώρα τους.
Σε μια προσπάθεια του δήμου να δείξει το «ανθρώπινο» πρόσωπό του πρότεινε ως κατάλυμα για τους μετανάστες ένα παλιό σφαγείο. Σύμφωνα με τον Πέτρο Κωνσταντίνου, οι μετανάστες αρνήθηκαν κατηγορηματικά.
Ελλείψει συγκεκριμένων και ικανοποιητικών απαντήσεων οι μετανάστες αποφάσισαν να επιμείνουν στην κινητοποίηση τους. Αυτή τη στιγμή έχουν κατασκηνώσει στην κεντρική πλατεία του χωριού ενώ γράφονται μαζικά στην Ένωση Μεταναστών Εργατών που διεκδικεί ασφάλεια και δίκαιο μισθό για όλους τους μετανάστες. Σύνθημα της απεργιακής κινητοποίησης στη Σκάλα αναρτημένο στο κεντρικό πανό της πλατείας… «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι».
πηγή: tvxs.gr