Μαζί αστυνομία και δικαιοσύνη θέλει ο Δένδιας

Νομοθέτημα αναβάθμισης της Ελληνικής Αστυνομίας ύστερα από ανοικτή διαδικασία διαλόγου, «ακόμη κι αν είναι χρονοβόρα», προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε ότι «θα λειτουργήσει και ως η θεμέλια λίθος της ύπαρξής της τις επόμενες δεκαετίες».

Ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, ο υπουργός σημείωσε ότι «θα εξυγιανθεί το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιό της, καθώς οι διατάξεις, που τη διέπουν, σήμερα φτάνουν τις 2.000 και την καθιστούν δυσλειτουργική».

Σχολιάζοντας δε την τοποθέτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση, σχετικά με συγχώνευση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ενώ όταν το πρωτάκουσε του φάνηκε «ξένο», διαπιστώνει ότι έγινε στην Ολλανδία, την Κύπρο και τις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό.

«Νομίζω ότι και η ελληνική Πολιτεία θα οδηγηθεί σε συγχώνευση των δύο υπουργείων, με τόσες συνέργιες που υπάρχουν» σημείωσε προσθέτοντας ότι «δεν έχω φτάσει στο επίπεδο να πω τη σκέψη μου, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντική ιδέα».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι «στην Ελλάδα σήμερα και τα τελευταία χρόνια υφίσταται μείζον θέμα δημόσιας ασφάλειας, το ζήτημα της τρομοκρατίας, ενώ υπάρχει και το μέγα ζήτημα του μεταναστευτικού, το οποίο έχει ανατεθεί στην ΕΛΑΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση για την απεργία των ΜΜΜ

Νέα 48ωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο