in ,

Μ. Τρεμόπουλος: Συνειδητή επιλογή της διοίκησης Ζέρβα η ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου

*Φωτογραφία αρχείου

Την ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης απαρτίας καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος τονίζοντας πως «τα άδεια έδρανα με απόντες κυρίως τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, αποκαλύπτουν τη μικρότητα αλλά και την αδυναμία της διοίκησης Ζέρβα να ασκήσει τον θεσμικό της ρόλο καθώς η θητεία της ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2023».

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Οικολογία – Αλληλεγγύη», «η ημερήσια διάταξη είχε αποσταλεί μόλις την Παρασκευή μετά τις 6 μ.μ., με το τελευταίο από τα τρία θέματα εκτός ημερήσιας, που μάλιστα αφορούσε μια μεγάλη αναμόρφωση προϋπολογισμού, ήρθε στα mail των Δημοτικών Συμβούλων, λιγότερο από μια ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Ανάμεσα στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2024, ο καθορισμός τελών στάθμευσης και χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το επόμενο έτος καθώς και η έγκριση των όρων σχεδίου σύμβασης συνεργασίας του Δήμου με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ για τη λειτουργία των Πολυκέντρων Ανακύκλωσης. Στην ημερήσια διάταξη, επίσης, περιλαμβανόταν η έγκριση  11 Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων Εργασιών και  8 παρατάσεων τεχνικών έργων, προμηθειών και υπηρεσιών καθώς και 4 εισηγήσεις για χορήγηση πριμ σε εργολάβους, επειδή παραδίδουν το έργο που ανέλαβαν εντός των συμβατικών τους υποχρεώσεων.

Μάλιστα, η πλειοψηφία των θεμάτων συνοδευόταν από υπηρεσιακό σημείωμα που δικαιολογούσε την κατεπείγουσα ανάγκη συζήτησής τους όπως προβλέπει η νομοθεσία για το διάστημα μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών. Παρόλα αυτά, η Διοίκηση επέλεξε τα θέματα να μη συζητηθούν και να μη ληφθούν αποφάσεις».

«Το δημοτικό συμβούλιο ματαιώθηκε διότι ήταν μία συγκεκριμένη συνειδητή επιλογή της διοίκησης Ζέρβα, καθώς απουσίασε η συντριπτική πλειοψηφία των αντιδημάρχων και των στελεχών της διοίκησης, με στόχο να μη περάσουν θέματα όπως το τεχνικό πρόγραμμα και να αφεθεί στην επόμενη διοίκηση», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος και σημείωσε πως «ήταν μία μεθοδευμένη μικρόψυχη και μικροπολιτική στάση της διοίκησης Ζέρβα που δεν μπορεί να σταθεί σε ένα επίπεδο στοιχειώδους αξιοπρέπειας. Το ότι παραδίδει τα ταμεία με τεράστιο έλλειμα, αποδεικνύει όχι μόνο την ανικανότητα της διοίκησης αυτής αλλά και το ότι οι λαϊκισμοί για μείωση των τελών κατά 50% που τον έστειλαν στον Β’ γύρο των εκλογών του 2019, πληρώνονται σε βάρος όμως όλων. Δεν απέδωσε ούτε η ταύτισή του με την κυβέρνηση. Ο Δήμος δεν μπορεί να ζητιανεύει απλώς από τον κρατικό κορβανά αλλά να διεκδικήσει με σοβαρές προτάσεις ευρωπαϊκά κονδύλια».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει νομοθεσίας η θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρούσα σύνθεσή του ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2023, προθεσμία εντός της οποίας θα πρέπει να έχει καταρτιστεί και ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάρτιση του προϋπολογισμού είναι να έχουν ληφθεί αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου περί καθορισμού του ύψους των φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών (τέλη στάθμευσης, τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, τέλη δικαιωμάτων κοιμητηρίων, τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) καθώς επίσης και να έχει καταρτιστεί και εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα για το επόμενο έτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δικαστική απόφαση απαγορεύει σε ιερό ναό τη χρήση καμπάνας ως ωρολογίου

«Τι είναι έρωτας: οι ΤΟΠ 20 απαντήσεις»