Λιβύη:Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε επεισόδια στις εκλογές

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε χθες  όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ κοντά σε ένα εκλογικό τμήμα στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Αζνταμπίγια στα ανατολικά, μια περιοχή που σημαδεύτηκε σήμερα από πολλά επεισόδια, μέρα εκλογών για την ανάδειξη της μεταβατικής λιβυκής βουλής μετά από δεκαετίες δικτατορίας υπό τον Μουάμαρ Καντάφι.

Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές ανήλθε στο 60%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής Νούρι αλ ` Αλμπαρ ο αριθμός των ψηφισάντων έφθασε το 1,6 εκατ. ή το 60% των εγγεγραμμένων

Αυτονομιστές ακτιβιστές και ένοπλοι εμπόδισαν χθες την ψηφοφορία αξιώνοντας μεγαλύτερη αυτονομία για την περιοχή και μεγαλύτερη αναλογική εκπροσώπηση της περιοχής τους σε έδρες στη βουλή.Εικοσιτέσσερα εκλογικά τμήματα από τα 1.554 δεν άνοιξαν τις πόρτες τους χθες λόγω δολιοφθορών και άλλων προβλημάτων, κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα τόνισε ότι χθες οι πρώτες ελεύθερες εκλογές που διεξήχθησαν στη Λιβύη εδώ και δεκαετίες αποτελούν σταθμό μετάβασης της χώρας στην δημοκρατία.

  «Συγχαίρω τις λιβυκές αρχές για τις ταχείες προετοιμασίες τους, που υποστηρίχθηκαν από την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, για την οργάνωση των εκλογών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Α. Τσίπρας: “Αγγελτήριο πώλησης της χώρας”

Γ.Στουρνάρας: Ανάπτυξη μέσω αποκρατικοποιήσεων