in ,

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας δημοτικών παρατάξεων προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας δημοτικών παρατάξεων προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν τέσσερις δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας να μετατεθεί η ημερομηνία σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει αποφασιστεί να γίνει  κατά την ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρουν οι παρατάξεις (Θεσσαλονίκη Mαζί, ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η πόλη ΑΝΑΠΟΔΑ-Δύναμη ανατροπής-Ενωτικό ψηφοδέλτιο) «επί οκτώ μήνες σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούσε επιτακτικά Ειδική μονοθεματική Συνεδρίαση για την διαχείριση της πανδημίας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Δήμαρχος αδιαφορούσε δηλώνοντας πως νίκησε τον κορονοϊό (!) και μετέτρεψε τη Θεσσαλονίκη σε covid-free πόλη. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αγνοούσε την αντιπολίτευση και το αίτημά της. Ωστόσο, κατόπιν της απόδοσης ευθυνών στους «τοπικούς άρχοντες» από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο κ. Ζέρβας αναγκάστηκε -μετά από αίτημα παρατάξεων της αντιπολίτευσης -επιτέλους να ορίσει Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα. Μόνο που επέλεξε την Τρίτη 17 Νοέμβρη»

Οι παρατάξεις σημειώνουν πως «η απόφαση που αφορά σύγκληση του ΔΣ τη συγκεκριμένη ημερομηνία –και για άλλο σοβαρό θέμα- απαξιώνει την Επέτειο του Πολυτεχνείου, καταδεικνύει την αδιαφορία για σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και συνιστά προσβολή για τα θύματα της  χούντας στο Πολυτεχνείο». Ως εκ τούτου ζητούν να μετατεθεί ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουν  ότι θα συμμετέχουν στη Συνεδρίαση διότι «αρνούνται να παίξουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια της Διοίκησης του Δήμου στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση» και ζητούν να γνωστοποιηθεί η λίστα των συμμετεχόντων επιμένοντας εκ των προτέρων να συμπεριληφθεί στη λίστα των συμμετεχόντων ομιλητών τους εκπροσώπους των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας:

Η παρούσα επιστολή αποτελεί διαμαρτυρία για την απαράδεκτη απόφαση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κατά την ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Επί οκτώ μήνες σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούσε επιτακτικά Ειδική μονοθεματική Συνεδρίαση για την διαχείριση της πανδημίας.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Δήμαρχος αδιαφορούσε δηλώνοντας πως νίκησε τον κορονοϊό (!) και μετέτρεψε τη Θεσσαλονίκη σε covid-free πόλη. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αγνοούσε την αντιπολίτευση και το αίτημά της.

Ωστόσο, κατόπιν της απόδοσης ευθυνών στους «τοπικούς άρχοντες» από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο κ. Ζέρβας αναγκάστηκε -μετά από αίτημα παρατάξεων της αντιπολίτευσης -επιτέλους να ορίσει Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

Μόνο που επέλεξε την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020!

Και αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Η αντιδικτατορική – αντιιμπεριαλιστική εξέγερση της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο το 1973, σήμανε την κατάρρευση της δικτατορίας, οριοθέτησε τη μεταπολίτευση το 1974.

Το Πολυτεχνείο έκτοτε αποτελεί σύμβολο αγώνων για κάθε Έλληνα δημοκράτη. Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στους νεκρούς αγωνιστές του Πολυτεχνείου με διαδηλώσεις και καταθέσεις στεφάνων. Ο αγώνας που δίνουν οι Θεσσαλονικείς, τηρώντας τα μέτρα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας θα έπρεπε να γίνεται σεβαστός από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του Δήμου, και όχι να αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για αυταρχικές μικροπολιτικές πρακτικές. Στο κλίμα αυτό, η απόφαση που αφορά σύγκληση του ΔΣ τη συγκεκριμένη ημερομηνία –και για άλλο σοβαρό θέμα- απαξιώνει την Επέτειο του Πολυτεχνείου, καταδεικνύει την αδιαφορία για σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και συνιστά προσβολή για τα θύματα της  χούντας στο Πολυτεχνείο.

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

Ζητούμε να μεταθέσετε την ημερομηνία σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου την αμέσως επόμενη ημέρα, σεβόμενοι την Ιστορία και τους αγώνες του λαού μας για τη Δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στη Συνεδρίαση διότι αρνούμαστε να παίξουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια της Διοίκησης του Δήμου στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση. Για το λόγο αυτό, σας ζητούμε όπως μας γνωστοποιήσετε τη λίστα των συμμετεχόντων, η οποία ακόμη παραμένει άγνωστη για τις παρατάξεις, ενώ έχει επιλεκτικά κοινοποιηθεί σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Σε κάθε περίπτωση ζητούμε και επιμένουμε εκ των προτέρων να συμπεριλάβετε στη λίστα των συμμετεχόντων ομιλητών τους εκπροσώπους των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή: την  Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Ενώσεων  Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και Σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων. 

Οι υγειονομικοί δίνουν μάχη για τη ζωή, η τοποθέτησή τους είναι αναγκαία και αναντικατάστατη. Το διακύβευμα της υγείας των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ήρθε η ώρα να βγουν όλα στο φως και να σωθεί οτιδήποτε σώζεται.

Για τη Θεσσαλονίκη.

Υπογράφεται:

Κατερίνα Νοτοπούλου «Θεσσαλονίκη Mαζί»

Σπύρος Βούγιας «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη»

Σωτήρης Ζαριανόπουλος «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Μιχάλης Τρεμόπουλος «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Αντώνης Γαζάκης  «Η πόλη ΑΝΑΠΟΔΑ-Δύναμη ανατροπής-Ενωτικό ψηφοδέλτιο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Συνέλευση αλληλλεγγύης στη Rosa Nera: Να πάρουμε πίσω τους δρόμους με αγώνα για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία

«Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου σε αναστολή» -184 υπογραφές ενάντια στην αναστολή του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στο συνέρχεσθαι