in ,

Κλίμα τρομοκρατίας από την ONEX εναντίον πολιτών της Σύρου

Μετά τα τρία εξώδικα και τη μία αγωγή που έχει καταθέσει ο όμιλος ΟΝΕΧ κατά του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου και μελών του, στις 9 Απριλίου η εταιρεία κοινοποίησε και δεύτερη αγωγή στην οποία στρέφεται κατά του συλλόγου και μέλους του που έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη με αφορμή την πρώτη αγωγή.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία με την πρώτη αγωγή της στις 12 Φεβρουαρίου απαιτεί 1.000.000 € για δυσφήμιση, ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη από το Παρατηρητηρίο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ) εξαιτίας αιτήματος που κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος σχετικά με την στασιμότητα για πάνω από ένα χρόνο της υπόθεσης των βαρέων μετάλλων στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΠΠΣ,  κοινοποίησε και νέο, τέταρτο εξώδικο, προς το σύλλογο και τον πρόεδρο του ΔΣ του για τη δεύτερη συνέντευξη του σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Με τη νέα  αυτή σημερινή αγωγή αξιώνουν ακόμη 1.000.0000€ τουλάχιστον, κάνοντας το συνολικό ποσό των απαιτήσεων των εταιρειών να ξεπερνάει τα 2.000.000€ έως τώρα και προαναγγέλλουν επιπλέον αγωγές για τις συνεντεύξεις του προέδρου του ΔΣ» σημειώνει το Παρατηρητήριο τονίζοντας πως «είναι πραγματικά άξιο ιδιαίτερης αναφοράς ότι ο όμιλος της ONEX υποστηρίζει πως η ραδιοφωνική συνέντευξη του μέλους μας καθώς και οι δημοσιεύσεις μας ήταν ικανές να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στις εταιρείες του με ακυρώσεις συμβολαίων και με προβλήματα στη συνεργασία τους με τη CISCO για τη δημιουργία του Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, αλλά κυρίως ότι ισχυρίζονται πως επηρέασαν διεθνείς κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς φορείς στις αποφάσεις τους».

Μάλιστα η ONEX σημειώνει στην αγωγή χαρακτηριστικά: «Και σαν να μην έφταναν αυτά, τώρα πια εγχώριοι και διεθνείς αρμόδιοι κυβερνητικοί και επιχειρηματικοί φορείς, με δεδηλωμένο ενδιαφέρον για την πρόταση του ομίλου μας για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, μας εκφράζουν την επιφυλακτικότητα τους να ξεκινήσουν συνεργασία με τον όμιλο ONEX, στο πλαίσιο επενδυτικών βημάτων στην Ελλάδα….», [σημείο 122, σελ. 64 της αγωγής].

Ως τώρα δηλαδή η ONEX ζητά από το ΠΠΠΣ πάνω από €2.000.000 και έχει ήδη προαναγγείλει τουλάχιστον μία ακόμη αγωγή στον πρόεδρο του ΔΣ του ΠΠΠΣ για συνέντευξή του στο Ράδιο ΜέΡΑ και του έχουν επιδώσει εξώδικο για άλλη συνέντευξή του Στο Κόκκινο 105,5.

Μάλιστα η ONEX ισχυρίζεται μέσα στην αγωγή ότι οι εταιρείες του ομίλου πότε δεν εκδίωξαν δικαστικά κάποιον για να σιωπήσει αλλά ταυτόχρονα καταθέτουν νέα αγωγή και νέα εξώδικα για ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Επίσης, τονίζουν ότι δεν είναι πρακτική τους η κοινοποίηση εξωδίκων και αγωγών την ίδια στιγμή που μόνο στο ΠΠΠΣ και στα μέλη του έχουν στείλει, μέχρι τώρα, 2 αγωγές, 4 εξώδικα, έχουν ήδη προαναγγείλει τουλάχιστον μία ακόμη αγωγή, ενώ είχαν καταθέσει μία επιπλέον αγωγή η οποία αποσύρθηκε χωρίς να μας κοινοποιηθεί ποτέ.

Το Δ.Σ. του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου δηλώνει «πως κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται την αντίφαση και το κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμού εναντίον των πολιτών που αγωνιούν για την υγεία τους και το περιβάλλον που ζουν και βλέπουν τις αρχές να μην αντιδρούν στα συνεχή και επαναλαμβανόμενα επεισόδια ρύπανσης που λαμβάνουν χώρα σε κοινή θέα, αλλά και στη δίωξη πολιτών με εξοντωτικά ποσά».

Συνεχίζει να απευθύνει ερωτήματα στις αρχές οι οποίες, όπως λέει, είναι οι μόνες αρμόδιες για να επιβεβαιώσουν την τήρηση των νόμων υπενθυμίζοντας πως «τα ερωτήματα των πολιτών προς τις αρχές δεν αποτελούν δυσφήμηση αλλά συνταγματικό μας δικαίωμα. Δικαίωμα μας επίσης είναι να δίνουμε συνεντεύξεις στο πλαίσιο των καταστατικών μας σκοπών για την προστασία του περιβάλλοντος και της εποπτείας των αρχών στην εφαρμογή των νόμων και σχετικών διατάξεων όπως και για τη δημοσιοποίηση των διώξεων που δεχόμαστε για αυτή μας τη δράση».

Εκφράζει, ακόμη, τη θλίψη του «για την ανυπαρξία των πολιτικών αρχών που έχουν αφήσει τη δημοκρατία στον τόπο μας να κατρακυλήσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα» και καλεί όλους τους ενεργούς και νοήμονες πολίτες να σταθούν απέναντι στο κλίμα εκφοβισμού και διώξεων που επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί στο νησί ως άλλη αναπτυξιακή αύρα.

Δείτε ακόμη: Με αγωγή 1 εκατ. ευρώ προσπαθεί η εταιρεία ΟΝΕΧ να τρομοκρατήσει πολίτες της Σύρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εκδήλωση ΑΡΕΝ: Η πόλη ανθίζει στο ΑΠΘ | φοιτητικό κίνημα, επανοικειοποίηση και οργάνωση των αναγκών μας

Διέγραψαν δια βίου τον Δημήτρη Λιγνάδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών