in , , , ,

Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Κιλκίς: «Ναι στον εμβολιασμό-όχι στην υποχρεωτικότητα»

Την Τετάρτη 28/07/2021 πραγματοποιήθηκε 3ωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00 μ.μ.) του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς με κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Υγειονομικών. Το Δ.Σ. κάλεσε τα μέλη του στις 12:00 μ.μ. έξω από το γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου μας (κεντρική είσοδο – προαύλιο) για διαμαρτυρία, ενώ αργότερα ακολούθησε πορεία προς στα γραφεία των τοπικών Βουλευτών

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι στέκονται ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων καθώς, όπως αναφέρουν, ο εξαναγκασμός και η επιβολή πειθαρχικών μέτρων οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα παλεύουν για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της ΠΦΥ.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σημειώνουν:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς, από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού των υγειονομικών αλλά και των πολιτών, όπως και το σύνολο του υγειονομικού κινήματος, δηλώνουμε όμως κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση πως είμαστε ενάντια στην επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ενάντια στην τροπολογία που ψήφισε η Κυβέρνηση, όπου εισάγεi την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για όλους τους υγειονομικούς που υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία, και στις προνοιακές δομές υγείας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, όσοι από τους υγειονομικούς δεν ολοκληρώσουν τον εμβολιαστικό κύκλο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου τότε επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές».

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποποιηθεί των τραγικών ευθυνών που έχει συνολικά στη διαχείριση της πανδημίας, επιδιώκει, γι’ άλλη μια φορά, να διχάσει την ελληνική κοινωνία και να στοχοποιήσει εργαζόμενους, πολίτες και ολόκληρες κοινωνικές ομάδες. Η συνολική αποτυχία της κυβέρνησης στην εμβολιαστική πορεία και το περιβόητο τείχος προστασίας που θα έχτιζε μέχρι το Μάρτιο του 2021 πραγματοποιώντας τον καθολικό εμβολιασμό των πολιτών κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και τώρα η κυβέρνηση αναζητά τα εξιλαστήρια θύματα στους υγειονομικούς, για να τους φορτώσει την αποτυχία των εμβολιασμών και να επιβάλει πειθαρχικές ποινές. Η συκοφάντηση και στοχοποίηση των εργαζόμενων στην Υγεία από την κυβέρνηση, που από ήρωες έγιναν οι δήθεν υπαίτιοι της διασποράς του Covid-19, έχουν ως κοινή συνισταμένη την υλοποίηση του νεοφιλελεύθερου σχεδίου για το μαζικό κλείσιμο νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας. Αντί να θωρακίσουν τα νοσοκομεία από προσωπικό, προαναγγέλλουν λουκέτα και με διχαστικές πρακτικές προωθούν εκδίωξη εργαζομένων από νευραλγικές υπηρεσίες».

Ενώ καταλήγει:

«Κάθε ένας από τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προσβάλει την μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν αλλά και αυτών που αγωνίζονται καθημερινά ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στην δημόσια υγεία. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας για την τελική υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για κλείσιμο νοσοκομείων, ιδιωτικοποίηση της υγείας, την εκχώρηση υποστηρικτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες με συνέπεια τις μαζικές απολύσεις υγειονομικών. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως τα εμβόλια αποτελούν κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων. Δεν είναι προϊόν εξαγοράς συναλλαγής ούτε μέσο εκβιασμών και απειλών σε βάρος των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση είμαστε υποστηρικτές και αρωγοί στην προσπάθεια για τον καθολικό και μαζικό εμβολιασμό των πολιτών καθώς είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Απαιτούμε, να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Aυτό είναι που θαυμάζει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος;»

Επιτροπή Αγώνα Διανομέων: «Μεγάλη προσοχή, δεν δουλεύουμε υπό συνθήκες καύσωνα!»