in

Κεραυνός εν (αν)Αι(ρυ)θρία, του Θύμιου Γεωργόπουλου

Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία, του  Θύμιου  Γεωργόπουλου

Σκαπανείς και λασπολόγοι

Είχα πολλά χρόνια -ούτε θυμάμαι πόσα- να νοιώσω αυτό το παραλυτικό μούδιασμα, συνεπεία της επανεμφανιζόμενης κατάθλιψης, που ενεργοποιείται από το σύνολο των κακών ειδήσεων στα δελτία των οκτώ.

Βραδάκι Δευτέρας του Πάσχα και μάθαμε ότι, ο σπουδαίος Γερμανός Νομπελίστας συγγραφέας Γκύντερ Γκρας μας αποχαιρέτησε αμετακλήτως. Ο άνθρωπος, που το 2012 στο ποίημα του «Η ντροπή της Ευρώπης» στηλίτευε την πατρίδα του και εξυμνούσε την Ελλάδα, δεν μένει πιά εδώ.

«Στο χάος καυτό, γιατί δεν συμμορφώθηκε στις αγορές.

κι Εσύ μακριά από τη χώρα που Σου χάρισε το λίκνο (…)

Καταδικασμένη σε φτώχεια η χώρα αυτή, που ο πλούτος της

κοσμεί Μουσεία: η λεία που Εσύ φυλάττεις».

Βραδάκι Δευτέρας του Πάσχα και μάθαμε ότι, ο μεγάλος Ουρουγουανός συγγραφέας Εντουάρντο Γκαλεάνο, ο άνθρωπος που καταδίωξαν όλα τα δικτατορικά καθεστώτα του Νοτίου Αμερικανικού ημισφαιρίου, αφού κατέδειξε και κατήγγειλε όλες τις ανθρώπινες κολάσεις, μετουσιώθηκε σε αστρόσκονη.

Ο συγγραφέας που το 1971 έγινε παγκόσμιος με το έργο του «Ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής», που συνεχίζει να πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα, ιδιαίτερα μετά την 5η Σύνοδο των Αμερικανικών Κρατών το 2009 όταν ο Ούγκο Τσάβες χάρισε το βιβλίο στον Πρόεδρο Ομπάμα.

Ο συγγραφέας που παρακολουθώντας τις μεγάλες διαδηλώσεις των «αγανακτισμένων» στην Μαδρίτη, έδωσε μια σύντομη (τελευταία) συνέντευξη με τίτλο: «Υπάρχει ένας άλλος κόσμος εκτός από τα σκατά».

 

 

Βραδάκι Δευτέρας του Πάσχα και μάθαμε ότι, η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ έβγαλε ανακοίνωση (για την κατάληψη του κτιρίου των Προπυλαίων) με την οποία σημειώνει: «Υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών μέσα στην Πρυτανεία, αφού κατά βάσιμες πληροφορίες γίνεται εκεί χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα».

Το σύνολο των Ελλήνων είμαστε αναφανδόν εναντίον της κατάληψης, αλλά δεν ελεεινολογούμε όπως οι δάσκαλοι(;) που, για πρώτη φορά, μιλάνε για πιθανούς νεκρούς, ενώ καλούν τις αρχές να μην συνδιαλέγονται με «αναρχικούς» και να εκκενώσουν βιαίως το κτίριο. Αν τώρα πεθάνουν κάποιοι «χρήστες» στα σκαλοπάτια της Πρυτανείας, ουδέν πρόβλημα. Άλλωστε δεκαετίες τώρα γίνεται εμπορία ναρκωτικών και έχουμε δεκάδες θανάτους στην είσοδο των προπυλαίων, χωρίς να ενοχλείται η Πρυτανεία. Σωστά;

 

Βραδάκι Δευτέρας του Πάσχα και μάθαμε ότι, η Δημοκρατία μας έχει το δικαίωμα (αναφαίρετο) να μετατρέπει σε ισόβια τις θανατικές ποινές των Απριλιανών και στην συνέχεια να τους αποφυλακίζει για λόγους υγείας ή προχωρημένου γήρατος. Όμως δεν έχει το δικαίωμα να νομοθετεί για την μετατροπή της ποινής ενός ισοβίτη τρομοκράτη (Σ. Ξηρός) σε κατ’ οίκον περιορισμό, όταν έχει 98% αναπηρία. Ο Κώστας Μπακογιάννης μάλιστα κατήγγειλε ότι «η Κυβέρνηση συνδιαλέγεται με τρομοκτάτες».

Αλήθεια;

 

Βραδάκι Δευτέρας του Πάσχα και μάθαμε (από την Ν.Δ.) ότι: «Η Κυβέρνηση ευθύνεται για την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα». Οι 490 πρόσφυγες -και όχι λαθρομετανάστες- του Απριλίου, κηνυγημένοι από πολέμους (ακίνδυνοι – άντρες, γυναίκες παιδιά) που ξεβράστηκαν στις ακτές μας (έναντι 5.500 στην Ιταλία) θα έπρεπε να πνιγούν ή να φυλακιστούν ως κοινοί εγκληματίες; Η Κυβέρνηση επέλεξε την παροχή φροντίδας όπως επιβάλλουν οι οδηγίες της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.

Κακώς;

 

Βραδάκι Δευτέρας του Πάσχα και διαπιστώσαμε ότι, όσο θα λείπουν οι σκαπανείς της ζωής, τόσο θα περισσεύουν οι λασπολόγοι της.

Όχι βέβαια όσους περιγράφει το τραγούδι:

«Η δουλειά κάνει τους άντρες

το μυστρί το πηλοφόρι, το γιαπί»

αλλά τους άλλους που ξεγυμνώνει το επόμενο κουπλέ:

«Ρημαδιό ζωή και σπίτι

απ’ τα χούγια σου αλήτη

που μετράς το αντριλίκι

με βρισιές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Βήμα-βήμα, αλλά προς τα πού; Του Αλέξανδρου Ζαχιώτη και της Αναστασίας Ματσούκα

Ημέρα Δράσης και παζάρι στη ΒΙΟΜΕ