in ,

Κατεβάζει ρολά το Παπανικολάου – SOS από τους διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου

Κατεβάζει ρολά το Παπανικολάου – SOS από τους διευθυντές των κλινικών του νοσοκομείου

Το νοσοκομείο Παπανικολάου δεν μπορεί να δεχθεί άλλους ασθενείς. Αυτό δηλώνουν με κοινή τους ανακοίνωση έντεκα διευθυντές κλινικών του νοσοκομείου που δοκιμάζεται καθημερινά, και ενώ αύριο Τρίτη εφημερεύει.

Όπως αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση αναφέρουν ότι τα διαθέσιμα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι γεμάτα στο σύνολο τους και ζητούν από τη διοίκηση του νοσοκομείου να εκδώσει ανακοίνωση ότι το Παπανικολάου αδυνατεί από εδώ και πέρα να δεχθεί και να νοσηλεύσει νέα περιστατικά covid.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι η νοσηλεία των ασθενών είναι επισφαλής λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ τα υπόλοιπα νοσήματα αντιμετωπίζονται σα να μην υπάρχουν. Οι διευθυντές των κλινικών ζητούν την άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών γιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ, καθώς και την άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών νοσοκομείων 424, Λοιμωδών και Παναγία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οι Διευθυντές Κλινικών του Νοσοκομείου  Παπανικολάου που εμπλέκονται στην διαχείριση και νοσηλεία ασθενών – covid , εν όψει της αυριανής γενικής εφημερίας του Νοσοκομείου Γ.Παπανικολάου 17/11/20 ζήτησαν συνάντηση σήμερα 16/11/20 με το Εργασιακό Σωματείο .

Έγινε ενημέρωση της τρέχουσας κατάστασης για το Νοσοκομείο από τους Καπραβέλο Νίκο Διευθυντή Β’ ΜΕΘ, Χλωρό Αδαμάντιο Διευθυντή Πνευμονολογικής  Κλινικής –Συντονιστής πανδημίας για το Νοσοκομείο, Δρόσο Γεώργιο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας , Αστέρη Δώρα Διευθύντρια Αναισθησιολογικού-Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου και Σέρασλη Εύα Διευθύντρια Πνευμονολογικής.

Ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις από όλους με ομόφωνη κατάληξη στο παρακάτω κείμενο.

Σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου :

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1.     Το νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου είναι από τα μεγαλύτερα τριτοβάθμια νοσοκομεία της χώρας, με κλινικές που προσφέρουν εξαιρετικό και σε αρκετές περιπτώσεις μοναδικό ιατρικό έργο.

2.     Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα μας μπήκε στην πρώτη γραμμή και νοσήλευσε ήδη τεράστιο αριθμό ασθενών με Covid σε κλίνες νοσηλείας και στις ΜΕΘ.

3.     Χαρακτηρίστηκε νοσοκομείο αναφοράς και επωμίστηκε μεγάλο μέρος των ασθενών της Βόρειας Ελλάδας, χωρίς να στελεχωθεί με το ανάλογο προσωπικό.

4.     Στριμώχθηκαν δύο και τρεις κλινικές σε συστέγαση επειγόντως  για να εξασφαλιστούν κρεβάτια covid  και φθάσαμε σήμερα να υπολειτουργούμε για όλα τα υπόλοιπα νοσήματα.

5.     Οι νοσηλευτές του νοσοκομείου έγιναν «λάστιχο», τρέχοντας από κλινική σε κλινική και σε διάφορα ετερόκλητα  καθήκοντα, καλούμενοι να αντιμετωπίσουν νοσηλεία ασθενών χωρίς να έχουν την ανάλογη εμπειρία.

6.     Γιατροί όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων κλήθηκαν με ΄΄εντέλλεστε΄΄ να καλύψουν τους ασθενείς με  Covid.

7.     Ήδη άρχισαν να παραιτούνται ειδικευόμενοι γιατροί σε πολλές κλινικές.

8.     Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο νοσηλεύει ήδη περισσότερους ασθενείς με  Covid από όσους μπορεί πλέον να διαχειριστεί.

9.     Οι ιδιώτες ιατροί κλήθηκαν σε εθελοντική βοήθεια προς το ΕΣΥ με αμοιβές υπερδιπλάσιες των γιατρών του ΕΣΥ, ενέργεια απόλυτα προσβλητική για τους υπηρετούντες.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

1. Τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς covid(43) είναι καλυμμένα 100%  .Οι διαθέσιμες κλίνες covid είναι βέβαιο ότι θα καλυφθούν 100% στην αυριανή εφημερία.  ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID.

2.     Η νοσηλεία των ασθενών είναι επισφαλής την ώρα που καλείται πχ ένας οφθαλμίατρος ή ένας πλαστικός χειρουργός να εκτιμήσει την αξονική θώρακος ενός ασθενούς ή να ακροαστεί τους πνεύμονές του.

3.     Τα υπόλοιπα νοσήματα αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν πια, ως να εξαφανίστηκαν οι όγκοι, οι καρδιοπάθειες και οι βαριές φλεγμονές.

4.     Το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό έχει φθάσει στα όριά του.

5.    Η συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών στις γενικές εφημερίες , παρά την προβολή και τη διαφήμιση στα ΜΜΕ είναι μηδαμινή και αφορούν μόνο σε μη covid ασθενείς .

6. Η εκπαίδευση των ειδικευομένων, ειδικά στις χειρουργικές ειδικότητες είναι πλέον ανύπαρκτη και κανείς δεν απασχολείται με το θέμα, ούτε για τις μελλοντικές επιπτώσεις που θα έχει στην δημόσια υγεία.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1.     Άμεση ανακοίνωση ότι το νοσοκομείο μας αδυνατεί από δω και πέρα να δεχθεί και να νοσηλεύσει  νέα περιστατικά Covid.

2.     Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών ιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ , για να καλυφθεί, έστω προσωρινά, το τεράστιο έλλειμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας , αλλά και νοσηλείας ασθενών με covid παρέχοντας κλίνες και ΜΕΘ.

3. Άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424 , Λοιμωδών  και Παναγία .

4.     Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων που υπηρετούν σήμερα.

5.     Άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές στο νοσοκομείο και αν χρειαστεί με επιπλέον κίνητρα.

6.Δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές 

7.     Να σταματήσει  η καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας γιατί υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

8.     Να αναληφθούν ουσιαστικές δράσεις που οδηγούν σε άμεσες και μόνιμες λύσεις, ώστε να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ασθενών προς το ΕΣΥ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ .

ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ.

 

1.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΩΡΛ

2.ΧΛΩΡΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ

3.ΑΣΤΕΡΗ ΔΩΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

4.ΣΕΡΑΣΛΗ ΕΥΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ

5.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

6.ΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β’ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

7.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

8.ΜΕΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

9.ΗΛΙΑ ΤΑΣΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗΣ

10.ΦΑΝΤΕΛ ΕΛΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ

11.ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνέλευση αλληλλεγγύης στη Rosa Nera: Να πάρουμε πίσω τους δρόμους με αγώνα για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία

«Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου σε αναστολή» -184 υπογραφές ενάντια στην αναστολή του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στο συνέρχεσθαι