in ,

Κατάληψη στο ΕΚΘ για την κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη

*Φωτογραφία αρχείου

Σε κατάληψη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης προχώρησαν μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων της πόλης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης ενάντια στην κρατική δολοφονία Κώστα Φραγκούλη που έχει οριστεί για αύριο, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κατάληψης του ΕΚΘ, σήμερα Παρασκευή πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέλευση της κατάληψης και αύριο Σάββατο υπάρχει κάλεσμα για πορεία στις 19:00 στην πλατεία της Καμάρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κατάληψης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης:

5 Δεκέμβρη 2022. Μια μέρα πριν τη συμπλήρωση 14 χρόνων από την κρατική δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του 2008 τα ένστολα σκουπίδια της ΕΛ.ΑΣ πυροβολούν τον 16χρονο Ρομ αδερφό Κώστα – Κάλο – Φραγκούλη.

Στο τελος της καταδίωξης που ακολούθησε την απόπειρα του να βάλει 20 ευρώ βενζίνη δίχως να πληρώσει, ο 16χρονος Κάλο πυροβολήθηκε στο κεφάλι από σκουπίδι της ομάδας ΔΙΑΣ κοντά στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Οι μπάτσοι που βρίσκονταν εντός του βενζινάδικου, γνώριζαν εξ’αρχής την ταυτότητα(ενδεχομένως και το νεαρό της ηλικίας) του θύματος και δεν αιφνιδιάζει ούτε ελάχιστα το γεγονός ότι πυροβόλησαν, όντας σώμα πληρωμένων δολοφόνων με συγκεκριμένες πρακτικές. Έπειτα, ξεκίνησε η συστημική παραπληροφόρηση και η ομερτά από την πλευρά της διοίκησης του Ιπποκρατείου ως προς τη κατάσταση της υγείας του Κώστα Φραγκούλη, δημιουργώντας τις συνθήκες για τη μετέπειτα συγκάλυψη των ένστολων καθικιών και των πολιτικών προισταμένων τους.Τα αδυσώπητα ρατσιστικά αντανακλαστικά της αστυνομίας είναι έμφυτα και θεμελειώδη και δε χρειάζεται να γραφτεί ούτε σπιθαμή παραπάνω περί του πως λειτουργεί το συγκεκριμένο σώμα, στην ελλαδα και παγκοσμίως. Τα παραδείγματα αναρίθμητα. Από τις μαζικές δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα μέχρι τη φρικαλέα εκτέλεση του Ρομ Νίκου Σαμπάνη. Από τη συγκάλυψη των δολοφόνων μπάτσων της ΔΙΑΣ μέσω τους σύμπλεγματος διαιώνισης της κρατικής κυριαρχίας(ΜΜΕ, υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ, δικαστική εξουσία), έχει περάσει ένας χρόνος. Το καθεστώς εξαίρεσης που ζουν οι Ρομά όντας(για το ελληνικό κράτος) πλεονάζοντες πληθυσμοί παραμένει αδιάλλακτο καθώς ο αντιτσιγγανισμός αποτελεί διαχρονικό κομμάτι της εθνικής ιδεολογίας και ανατροφοδοτείται σε λούπα ανά τις δεκαετίες.

Το τι επίπεδα βίας αποφασίζει ο κάθε μπάτσος ότι αντιστοιχούν στην εκάστoτε περίσταση, λίγο μας αφορά. Αυτά που μας αφορούν είναι ότι καμία κρατική δολοφονική απόπειρα σε βάρος καταπιεσμένου δε θα μείνει αναπάντητη και η δέσμευση μας ότι η οργή θα διοχετευτεί. Όπως επίσης και οι παραπάνω περιγραφές της δολοφονικής μανίας των σκουπιδιών δεν μας αφορούν στις λεπτομέρειές τους.

Από την Δευτέρα 5/12 το κράτος έλαβε μια μικρή γεύση της εξεγερσιακής προοπτικής αυτών που δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Φλεγόμενα οδοφράγματα έστεκαν κάθε νύχτα σε διάφορους δρομους των πόλεων, στη Θεσσαλονίκη δε, από τα ανατολικά ως το κέντρο και τα δυτικά προοάστια ξεσπάσανε συγκρούσεις μικρής ή μεγάλης έκτασης. Την Πέμπτη 8/12 καταλαμβάνεται η σχολή θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, ενώ πλήθος κόσμου δείχνει την αλληλεγγύη του στη Ρομά κοινότητα την επόμενη μέρα το πρωί στα δικαστήρια, όπου ο μπάτσος δολοφόνος περνούσε από ανακριτή και εισαγγελέα.

Την Τρίτη 13/12 ανακοινώνεται επίσημα από τη διοίκηση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου ο θάνατος του Κώστα Φραγκούλη. Πορείες και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, ενώ σε διάφορες πόλεις ξεσπούν συγκρούσεις τόσο από μέλη των κοινοτήτων Ρομά όσο και από αλληλέγγυο κόσμο στα κέντρα των πόλεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με καταστολή. Το βράδυ καταλαμβάνεται η Νομική σχολή στην Αθήνα, με τον κρατικό μηχανισμό να τη θέτει από νωρίς το πρωί της 14/12 υπό ασφυκτικό κλοιό, προχωρώντας σε μαζικές προσαγωγές συντρόφων και συντροφισσών που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν και να πλαισιώσουν την καλεσμένη μικροφωνική.

Είναι φανερό πως ο αντιεξεγερτικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, επιχειρώντας να καταπνίξει κάθε αντίσταση στη θανατοπολιτική της εξουσίας εν τη γενέσει της. Οι επιχειρήσεις πογκρόμ στρατιωτικοποιημένων αστυνομικών δυνάμεων σε οικισμούς των Ρομά, με σκοπό την τρομοκράτηση τους, η διαρκής έκκληση για εμπιστοσύνη στην κρατική δικαστική εξουσία, η καταστολή των διαδηλώσεων που ξέσπασαν σε διάφορες γωνιές της χώρας δείχνουν ένα πράγμα. Το κράτος γνωρίζει πως σε μια καθημερινότητα γεμάτη από εργατικά “ατυχήματα” και γυναικοκτονίες, φτώχεια και εξαθλίωση, όπου το κέρδος (ακόμη και 20€) βρίσκεται πάνω από τις ζωές μας, τα θεμέλια του μπορεί μια μέρα να γίνουν πύργοι από τραπουλόχαρτα. Έτσι, επιβραβεύει τους έμμισθους δολοφόνους του (βλ. 600€ επίδομα) και τους εξαπολύει σε κάθε εν δυνάμει αντιστεκόμενο κοινωνικό κομμάτι.

Αυτό που ποτέ οι εχθροί της ελευθερίας, αυτό που ποτέ η εξουσία δεν περίμενε, να ενωθούν τα κομμάτια των καταπιεσμένων, σχετικά προνομιούχοι εώς και αποκλεισμένοι, θα γίνει ο εφιάλτης τους. Θα εκδικηθούμε, για τον Κάλο, για τον Νίκο, για την καταστολή των κοινοτήτων, για μια ζωή ελεύθερη, χωρίς χρήμα, ιδιοκτησία, εξουσία και εκμετάλλευση.

Καλούμε:

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 16/12 13:00

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 16/12 14:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/12 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΜΑΡΑ 17/12 19:00

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός

Για τον Κάλο, για τους Ρομά, για τους μετανάστες, για όλους και όλες εμάς

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ/ΟΛΑ στους ΔΡΟΜΟΥΣ

Κατάληψη Εργατικού Κέντρου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαμαρτυρία το Σάββατο στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς ενάντια στην κοπή 41 δέντρων

Διάσωση 97 προσφύγων ανοιχτά της Κέας – Συνέλαβαν τους 4 ως διακινητές