Κατάληψη και κινητοποιήσεις για Ν. Ρωμανό αποφάσισαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά

Κατάληψη και κινητοποιήσεις για Ν. Ρωμανό αποφάσισαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά

Κατάληψη του Πανεπιστημίου Πειραιά μέχρι την Πέμπτη, 11/12, στήριξη των δράσεων αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό και κινητοποίηση την Παρασκευή από την Πανεπιστημιούπολη μέχρι το Γεννήματα, αποφάσισε ο φοιτητικός σύλλογος του πανεπιστημίου

ΑΠΟΦΑΣΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑ.ΠΕΙ.

ΑΓΩΝΑΣ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ
Ή
ΑΓΩΝΑΣ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Την Δευτέρα 8/12 πραγματοποιήσαμε κατάληψη στο χώρο της Πρυτανείας, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, στον αγώνα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Πάνω από 25 μέρες ο Νίκος Ρωμανός δίνει μια σκληρή μάχη όχι μόνο απέναντι στον θάνατο αλλά και σε ολόκληρο το σάπιο και διεφθαρμένο κατεστημένο που μας περιβάλλει. Βρίσκεται σε απεργία πείνας με αίτημα ένα αυτονόητο δικαίωμα για τον οποιονδήποτε κρατούμενο, δηλαδή τις εκπαιδευτικές του άδειες. Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του καθιστούν κάθε λεπτό κρίσιμο. Ωστόσο η κυβέρνηση παραμένει αμείλικτη με την άρνηση της παραχώρησης της άδειας στο 21χρονο πολιτικό κρατούμενο καταπατώντας τους νόμους του αστικού κράτους. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αυτοί που καταληστεύουν και τρομοκρατούν την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία , τους εργαζομένους και τη νεολαία με τα μέτρα και την πολιτική τους , να αποκαλούν τρομοκράτη τον Ρωμανό και να του απαγορεύουν να σπουδάσει με πρόσχημα μια επικίνδυνη εικόνα που οι ίδιοι δημιούργησαν γι’ αυτόν.

Την ίδια στιγμή κράτος , κεφάλαιο και η κυβέρνηση που εκφράζει τα συμφέροντα τους, έχουν το θράσος να ψηφίζουν προϋπολογισμούς και να διαλύουν κάθε κοινωνικό αγαθό όπως η υγεία, η εκπαίδευση κ.α.. Να αρνούνται το πολιτικό άσυλο στους Σύρους πρόσφυγες, να ωθούν ανέργους, απολυμένους στην αυτοκτονία, με τελευταίο παράδειγμα την οροθετική που είχε διαπομπευτεί για λίγους ψήφους από τον σημερινό υπουργό παιδείας.

Καλούμε όλο τον κόσμο του Πανεπιστήμιου να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμμετοχή του στην κλιμάκωση του αγώνα συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ο αγώνας του ενάντια στην αυθαιρεσία της δικαιοσύνης και στην αδιαλλαξία του κράτους μας αφορά όλους. Η αυταρχική θωράκιση του κράτους, οι φυλακές τύπου Γ και τα μέτρα κατά των κρατουμένων δείχνουν την γενικότερη κατεύθυνση της πολιτικής τους, απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας. Τα κίνητρα του αγώνα του Ν. Ρωμανού αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες και τα συμφέροντα όλων μας, αφού παλεύει για ζωή και ελευθερία. Αγωνίζεται απέναντι στον αυταρχισμό, την καταστολή και την καταπάτηση κάθε δικαιώματος που είχαμε κατακτήσει τόσα χρόνια με θυσίες και αγώνες και όχι απλά επειδή κάποιος μας το παραχώρησε. Ας κινητοποιηθούμε επιτέλους έχοντας στο νου μας ότι η ανάσα ελευθερίας για την οποία αγωνίζεται ο Ρωμανός αποτελεί ένα βήμα και για την δική  μας ελευθερία.

-Άμεση χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών στον Ν. Ρωμανό
-Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Σύρων απεργών πείνας

Αγωνιζόμαστε επίσης για:

* Να μην γίνει καμία διαγραφή.

* Ανέγερση εστίας για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά με κρατική χρηματοδότηση. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες να αποφασιστεί η καταβολή μηνιαίου οικονομικού επιδόματος για όσους πληρώνουν νοίκι και δικαιούνται διαμονή. Σύσταση ειδικής επιτροπής του Φοιτητικού Συλλόγου όπου θα χαρτογραφήσει πιθανές περιπτώσεις κτιριακών εγκαταστάσεων που υπάρχουν ήδη και μπορούν να προκριθούν άμεσα σα λύση.

* Σίτιση για όλους -χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς τη διαχείριση εργολάβου.

* Το έντυπο υλικό (εργασίες, σημειώσεις κτλ) να μην πληρώνεται από την τσέπη μας στα γύρω καταστήματα, την στιγμή που υπάρχει τυπογραφείο μέσα στο ΠΑΠΕΙ. Να ανοίξει άμεσα για όλους.

* ΌΛΑ τα αναγκαία συγγράμματα για τα μαθήματα να δοθούν δωρεάν.

* Να μην επιβαρύνονται οικονομικά για την μεταφορά τους προς και από το ΠΑΠΕΙ οι φοιτητές των οποίων η μόνιμη κατοικία δεν είναι στον Πειραιά.

* Να σπάσουν οι αλυσίδες και τα όρια επιλογής μαθημάτων.

* Καμία ερευνητική δραστηριότητα προς όφελος ιδιωτών και επιχειρήσεων. Έρευνα και προγράμματα σπουδών για τις ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας.

* Να φύγει η εργολαβία στην καθαριότητα και να προσληφθούν οι εργαζόμενοι με σταθερές και μόνιμες συλλογικές κλαδικές συμβάσεις εργασίας.

* Καμία σκέψη για κατάθεση οργανισμού / εσωτερικού κανονισμού στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

* Έξω οι εταιρίες security και οι αστυνομικές δυνάμεις από τις σχολές μας.

Αποφασίζουμε:
– Κατάληψη της σχολής μέχρι την Πέμπτη, 11/12 και νέα Γενική Συνέλευση
– Εξωστρεφείς δράσεις του συλλόγου στις γειτονιές του Πειραιά
– Στήριξη των δράσεων αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων
– Παρασκευή κινητοποίηση από Πανεπιστημιούπολη μέχρι το Γεννηματά

-Ανατροπή της πολιτικής του Κράτους, του Κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του
-Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων
-Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους
-Εργασία με δικαιώματα και αξιοπρέπεια κόντρα στην επισφαλείς, την ελαστική εργασία και την ανεργία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η σύγκρουση ως στοιχείο της σύγχρονης δημοκρατίας. Του Ετιέν Μπαλιμπάρ

Νίκησε η ζωή και η αλληλεγγύη – Δήλωση Νίκου Ρωμανού: «Γιατί η Νίκη είναι υπόθεση όλων μας»