Καταγγέλλουν πολιτική μηδενικής χορήγησης ασύλου

Μπορεί να έληξε η πολυήμερη απεργία πείνας των Αφγανών πολιτικών προσφύγων στα Προπύλαια, δεν έληξε όμως και ο αγώνας τους για άσυλο, όπως τόνισαν και χθες σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε από τους 87 Αφγανούς πολιτικούς πρόσφυγες των Προπυλαίων.

Όπως δήλωσαν, είχαν ζητήσει από την Επιτροπή Ασύλου να εξετάσει κατά προτεραιότητα το αίτημά τους καθώς η ζωή των απεργών πείνας κινδύνευε μετά από πολλές εβδομάδες στέρησης τροφής. Το αίτημά τους έγινε δεκτό και, επειδή οι απεργοί πείνας ήταν σε κακή κατάσταση, αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία πείνας.

Ωστόσο, παρά την αποδοχή του αιτήματός τους, τίποτα δεν έγινε, όπως καταγγέλλουν, και κάνουν λόγο για υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση της πολιτικής της μηδενικής χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες στην Ελλάδα και ότι παρά τον νόμο Παπουτσή, που προβλέπει την συγκρότηση 17 επιτροπών για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου, σήμερα υπολειτουργούν μόλις 3.

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των πολιτικών προσφύγων για άσυλο εξέφρασαν εκπρόσωποι της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό, του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, του Δικτύου Μεταναστών και της Διακλαδικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων – Ανέργων στα ΜΜΕ, καθώς επίσης και από την YRE.

Στη συνέντευξη τύπου μήνυμα αλληλεγγύης απέστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Επίσης παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων Νίκος Μυλωνάς και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑ Στάθης Τραχανατζής, ενώ ανακοινώσεις αλληλεγγύης έχουν στείλει το ΠΑΜΕ και η ΟΛΜΕ.

Ε.Ζ. Αναδημοσίευση από avgi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι κάτοικοι της Κερατέας συνεχίζουν τον αγώνα τους

Στάση εργασίας των μηχανικών