Την παράταξη του Γ.Μπουτάρη καταγγέλλουν οι συνεργαζόμενες εκπαιδευτικές κινήσεις Β` ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης η οποία προχθές αποφάσισε για ακόμη μία φορά την επιχορήγηση της Αγιορείτικης Εστίας με το ποσό των 180.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την παράταξη Μπουτάρη και υπό το βλέμμα των ΜΑΤ και αφού είχαν αποχωρήσει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Και όλα αυτά όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, την ώρα που χιλιάδες δημότες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας χωρίς θέρμανση, και πολλές φορές, χωρίς στέγη ή τροφή. Την ώρα που τα σχολεία στενάζουν από τις δραστικές περικοπές των επιχορηγήσεών τους και οι γονείς επωμίζονται πολλά από τα λειτουργικά τους έξοδα, την ώρα που οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου αναγκάζονται να καταφύγουν στα δικαστήρια για την επαναπρόσληψη τους και απειλούνται με εισαγγελείς και ΜΑΤ.
“Να πώς αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των δημοτών η Διοίκηση του Δήμου που, κατά τα άλλα, διακηρύσσει πως «έχει απόλυτη επίγνωση των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι εξαιτίας των δυσβάσταχτων μέτρων, της αποδιοργάνωσης της αφοράς εργασίας με τις επιχειρήσεις που κλείνουν σωρηδόν και της ανεργίας που εκτοξεύεται στα ύψη» (Δελτίο Τύπου Δ. Θεσσαλονίκης, 29/2/2012).” τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες κινήσεις Β`ΕΛΜΕ προσθέτοντας επιπλέον ότι η παράταξη του Μπουτάρη ενώ καλεί τους εκπαιδευτικούς να προσφέρουν αφιλοκερδώς μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, την ίδια στιγμή χαρίζει απλόχερα χιλιάδες ευρώ στην «ιερή διαπλοκή», σε ένα θεσμό που βαρύνεται με οικονομικά σκάνδαλα σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και με τον πρωταγωνιστή τους προφυλακισμένο!
Να σημειωθεί ότι η Αγιορείτικη Εστία στεγάζεται δωρεάν σε διατηρητέο κτίριο που της παραχώρησε ο Δήμος, και για τις δραστηριότητες της όχι μόνο χρηματοδοτείται από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς αλλά έχει και έσοδα από τις πολυτελείς εκδόσεις της, επιχορηγείται και από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τέλος στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ότι η διοίκηση Μπουτάρη, είχε δεσμευτεί προεκλογικά, ότι θα ανακτούσε από την Εκκλησία τα οικόπεδα που είχαν χαρακτηριστεί για σχολική στέγη, όπως τα πρώην Μάρμαρα Μόσχου, ώστε να απαλλαγεί ο Δήμος από την διπλοβάρδια.